5. MEĐUNARODNI SEMINAR ZA ŽIVOT

održat će se u Međugorju od 24. do 27. svibnja 2017.

 

Tema susreta je:

"Da ljubav vaša sve više raste" (Fil 1, 9)

 

U Gospinoj školi

 

 

S Majkom života: seminar za liječnike i medicinsko osoblje, branitelje života, molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice…

 

PROGRAM

 

 

Srijeda, 24. svibnja 2017.

14.00 Registracija sudionika

16.00 Uvod u seminar

17.00 Večernji molitveni program: krunica, sv. Misa, molitva za ozdravljenje

 

Četvrtak, 25 . svibnja 2017.

9.00 Jutarnja molitva

Predavanje, svjedočanstva

14.00  Molitva uz Križevac

17.00          Večernji molitveni program:krunica. sv. Misa, Klanjanje Isusu u            Presvetom oltarskom sakramentu

 

Petak, 26. svibnja 2017.

8.00   Molitva na Brdu ukazanja

11.00 Predavanje, svjedočanstva

12.00 Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u tišini

15.00 Predavanje, svjedočanstva

17.00 Večernji molitveni program: krunica, sv. Misa,  čašćenje križa               Gospodinova

 

Subota, 27. svibnja 2017.

9.00  Molitva

9.30  Predavanje

10.30 Iskustva sudionika

12.00 Završna sv. Misa


            Predavač na seminaru fra Ante Vučković, ofm rođen je 1958. u Sinju u brojnoj obitelji. Član je franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Sjemenište i klasičnu gimnaziju završio je u Sinju, a teologiju u Makarskoj i Zagrebu. Za svećenika je zaređen 1983. Nakon službe kapelana u Metkoviću i Münchenu studirao je filozofiju u Münchenu i Rimu gdje je i doktorirao na dimenziji slušanja kod Martina Heideggera. Predavao je filozofiju u Rimu, na Papinskom sveučilištu Antonianum i na Franjevačkoj teologiji u Makarskoj. Profesor je filozofije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Predaje i na Filozofskom odsjeku istoga sveučilišta. Voditelj je duhovnih vježbi, seminara i duhovnih obnova. Duhovni je pratitelj i savjetnik. Objavio je nekoliko knjiga. Objavljuje u stručnim i populističkim časopisima.

 

 

Seminar  će se održati  u dvorani  iza  crkve. Prilog za troškove seminara 40 €   po osobi. Prijave možete izvršiti putem e-maila: seminar.marija@medjugorje.hr (za Mariju Dugandžić). Broj sudionika je ograničen zbog prostora, stoga vas molimo da svoje prijave izvršite što prije. Isto tako molimo sve sudionike seminara  da sami osiguraju smještaj u Međugorju.

 

U prijavi je potrebno navesti: ime i prezime, zanimanje i gdje radite.

 

 

Zbog organizacije seminara, i vaše sigurnosti, molimo vas da se smatrate registrirani za seminar tek nakon što dobijete potvrdan odgovor. Ako odgovor niste dobili, to znači da nismo dobili vašu prijavu i da niste registrirani, jer ste vaš e - mail  uputili na krivu adresu ili imate virus pa se pošta automatski blokira. Stoga se možete smatrati registrirani za seminar tek nakon što ste primili potvrdan odgovor.