Poruka, 25. svibanj 2023

„Draga djeco! Pozivam vas da idete u prirodu i molite da Svevišnji govori vašem srcu i da osjetite snagu Duha Svetoga da bi svjedočili ljubav koju Bog ima za svako stvorenje. Ja sam s vama i zagovaram za vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Nadbiskup Henryk Hoser posebno je volio Mladifest i mlade

Nadbiskup Hoser slaveći misu na Mladifestu 2019. godine kazao je kako smo u praksi ''okruženi lancima grijeha'' te da ''ponekad sami doprinosimo njihovom uvećavanju'', a da Bog te lance kida i oslobađa nas.

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju

28.05.2023

Subotom nakon večernje mise slijedi molitva za zdravlje duše i tijela te slavna otajstva krunice, a od 22 do 23 sata klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu.

Opširnije

Program 34. Festivala mladih u Međugorju

08.05.2023

Dan nakon što župa Međugorje proslavi blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Jakova, u Međugorju će u srijedu 26. srpnja - na blagdan svetih Joakima i Ane, roditelja Blažene Djevice Marije - početi 34. Festival mladih.

Opširnije

Statistike za travanj 2023.

01.05.2023

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 150 000

Broj svećenika koncelebranata: 3045 (101 dnevno)

 

Opširnije

Uskrsna poruka apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupa Alde Cavallija

09.04.2023

Ja vam želim svako dobro, vama i sebi. Ali u ovom vremenu Uskrsa, svi bi trebali posvetiti neko vrijeme, nekoliko sati dubokoj meditaciji o tome što je Uskrs. Što znači: Krist umrije za naše grijehe. Tako ćemo razumjeti vrijednost Križa. I razumjeti da je Gospodin Isus, koji je umro za naše grijehe bio pokopan i uskrsnuo, milošću Božjom, voljom Božjom, živ!  I to je  prijelaz, Pasha - prijelaz,  Sina Božjega među nama. U zajedništvu kojega imamo s Njim, u molitvi i razmatranju, s Njim moramo učiniti taj isti prijelaz: ući u smrt grijeha, i ponovno uskrsnuti,  te novi ući u novi život obraćenja  i milosti.

Opširnije

Obavijesti

30.03.2022 - Obavijest medijima i zainteresiranoj javnosti

Župa sv. Jakova apostola Međugorje i Informativni Centar Mir Međugorje obavještavaju medije i zainteresiranu javnost da je na svim molitvenim prostorima župe zabranjeno audiovizualno snimanje i fotografiranje u dnevno-političke svrhe ili bilo koje druge svrhe koje su nespojive sa duhovnom svrhom.

Informativni Centar Mir Međugorje je nositelj ekskluzivnog prava na snimanje audiovizualnih djela i fotografija na svim molitvenim prostorima župe, zbog čega je za audiovizualno snimanje i fotografiranje u duhovne svrhe neophodno prethodno pribaviti odobrenje Informativnog Centra Mir Međugorje, Gospin trg 1, Međugorje, e-mail: mir@medjugorje.hr.

Opširnije

Podsjetnik

Tema: „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49)

 


 

 

34. FESTIVAL MLADIH

održat će se u Međugorju od 26. do 30.  srpnja 2023.

 

 


 

 

Kuća molitve Domus Pacis - seminari posta, molitve i šutnje

Seminare vode međugorski franjevci. 
Termini seminara po jezičnim skupinama i adrese za prijave su: Kontakt


 


 

26.  MEĐUNARODNA DUHOVNA OBNOVA  ZA SVEĆENIKE

održat će se u Međugorju od 3. do 7.  srpnja 2023.

 

Franjevačka mladež - Frama - Voditelj: fra Ivan Hrkać. Susreti svakoga petka u 19:30
Mala Frama - Susreti subotom u 11:00
Ministranti - Susret ministranata je svake subote u 9:30. Voditelj: fra Marin Mikulić
Franjevački svjetovni red FSR: Susreti utorkom u 19:15h. Voditelj: fra  Zvonimir Pavičić.
Zborovi: Golubići mira imaju probe subotom u 10:00h;
Veliki zbor ima probe ponedjeljkom, utorkom i srijedom u 19:30h; voditeljica: s. Irena Azinović.
 

Medijski prijenos

 

Medijski prijenos možete pratiti audio i video putem naših TV Web kamera, Internet radia, radio postaja, te preko YouTube kanala Media Mir Medjugorje uživo na različitim jezicima:

 

www.medjugorje.hr   -   (http://www.medjugorje.hr/hr/live-streaming/)

www.medjugorje.de (Deutsch)
www.kathtube.com (Deutsch)

www.kathtube.com/player.php?id=32333   (Deutsch)
www.kit-tv.at  (Deutsch)

www.centromedjugorje.org

www.centromedjugorje.it

 www.medjugorje.ie

www.centremedjugorje.org

 www.medjugorjearabic.com

 www.centrummedjugorje.pl

www.qpmm.org   http://62.75.216.148 - USA KOREA


Duhovni pokret Kraljice Mira u svijetu
 

Pokret, koji je uslijedilo nakon ukazanja Kraljice Mira u Međugorju, obuhvaća hodočašća u Međugorje, osnivanje centara mira i molitvenih skupina po čitavom svijetu, kao i pastoralnu, nakladničku, humanitarnu i drugu aktivnost…..
Ovaj će nam upitnik omogućiti da steknemo  bolju predodžbu svjetske dimenzije ovog pokreta u službi univerzalne Crkve. Pružit će nam prigpdu za bolje međusobno poznavanje i bolju komunikaciju s različitim skupinama, kao i naš bolji rast u molitvi i u službi. 
Molimo sve voditelje centara mira, molitvenih, hodočasničkih i karitativnih skupina da ispune ovaj upitnik i da ga pošalju u Međugorje  na broj faxa + 387.36.653 360 ili da se obrate na adresu gospaspilgrim@gmail.com  kako bi ovaj upitnik primili elektroničkom poštom.
 

Upitnik:

ČESKY / DEUTSCH / ENGLISH / ESPAÑOL / FRANCAIS / HRVATSKI / ITALIANO / MAGYAR / NEDERLANDS-VLAAMS / POLSKI / PORTUGUÊS / ROMANA / RUSSIAN / SLOVENSKY

(Adobe Reader free download: www.adobe.com)


 

 

Dnevni molitveni program

 

Dnevni molitveni program u crkvi sv. Jakova Međugorje (mise/govori).


OPĆE UPUTE SVEĆENICIMA

Molimo vas da se u potpunosti pridržavate crkvenih propisa predviđenih Zakonikom kanonskog prava, općih liturgijskih propisa, te uredbi i propisa upućenih od strane mjerodavnih crkvenih vlasti vezanih za svećenički život i rad.
Da biste sudjelovali u liturgijskom životu Župe, sukladno crkvenim propisima, potrebno je imati preporučeno pismo (celebret) vašeg ordinarija ili vašeg poglavara, ne starije od godinu dana (usp. Zakonik kanonskog prava, kan. 903).


OBAVIJEST

Slijedom poruke koju su dobili neki hodočasnici u Italiji od jedne neprofitne talijanske udruge, a u kojoj se spominje 'mjesni franjevac' te smjera na karitativnu Ustanovu kojoj je osnivač naša redovnička Provincija,

izjavljujemo:

nitko nije dobio, ni usmeno niti pismeno, dopuštenje za prikupljanje novčanih sredstava u ime naše niti za naše potrebe pa tako ni spomenuta udruga. Stoga bilo kakvo spominjanje našeg imena i korištenje naznaka koje bi upućivale na naše dobrotvorno djelovanje smatramo zloporabom i nelegalnim činom. Svatko je slobodan pomagati kako želi i komu želi (što mnogi hodočasnici godinama čine i na čemu im zahvaljujemo), ali nitko nema dopuštenje niti pravo koristiti neovlašteno naše ime kako bi prikupljao sredstava ili bilo kakvu pomoć.

Župni ured - Međugorje

Ustanova Majčino selo


Važniji nadnevci u međugorskoj župi u 2023.

 

U župi sv. Jakova u Međugorju se tijekom godine, uz redovite seminare posta i molitve, održavaju i različiti međunarodni seminari. Uz te međunarodne seminare, donosimo nekoliko važnijih nadnevaka međugorske župe u 2023. godini:

22. veljače – Pepelnica (Čista srijeda), početak korizme

14. do 18. ožujka – 28. Međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira i međugorskih molitvenih i karitativnih skupina

2. travnja – Cvjetnica (procesija od stare do nove crkve)

9. travnja – Uskrs

16. travnja – Nedjelja Božjeg milosrđa

6. svibnja – Sakrament krizme

7. svibnja – Prva sveta pričest

8. lipnja – Tijelovo (procesija kroz župu nakon večernje sv.mise)

24. lipnja – Hodnja mira od Humca do Međugorja

25. lipnja – 42. obljetnica Gospinih ukazanja

3. do 7. srpnja – 26. Međunarodna duhovna obnova za svećenike

25. srpnja – sv. Jakov apostol, zaštitnik župe Međugorje

26. do 30. srpnja – 34. Međunarodni festival mladih

15. kolovoza – Uznesenje Blažene Djevice Marije - Velika Gospa

10. rujna – Uzvišenje sv. Križa, Sveta misa na Križevcu

8. do 11. studenoga – 22. Međunarodna duhovna obnova za bračne parove

24. studenog – Obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

24. prosinca  – Božićno bdijenje

31. prosinca – Molitveni doček Nove godine u Međugorju

 


Molitveni raspored u Međugorju (ljetni i zimski)

 

 

 

 

 


Medjugorje Film - Our Lady Queen Of Peace

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=13XHKaF0T3g

 


Majka Božja - najbolja pastoralna teologinja

Prigodom boravka bečkoga nadbiskupa  kardinala Christopha Schönborna u Međugorju, s njim je razgovarao Max Domej, Gebetsaktion Wien

U Lurdu i Fatimi Crkva je donijela svoj sud, svoj konačni sud, tek nakon što su događaji bili okončani. Do toga će i u ovom slučaju prije ili kasnije doći, ali i tu ostavljamo Majci Božjoj slobodne ruke…. Mislim da Međugorje može mirno nastaviti ići svojim putem s povjerenjem da će Crkva, Majka i Učiteljica, ovdje doista dobro pratiti put kojim se ide.
  Opširnije

 

 


UPITNIK

Poštovani, svrha i cilj ovog upitnika je pravljenje popisa svećenika koji su dobili poziv preko Međugorja, pa bismo vas zamolili da ispunite sljedeće podatke: (upitnik)