Donatorska konferencija

U Međugorju, 26. 06. 2000.

Međunarodna konferencija predstavnika humanitarnih organizacija i pojedinaca inspiriranih međugorskim porukama održana je u Međugorju 26. 06. 2000. godine. Na ovoj konferenciji je sudjelovalo oko 250 sudionika iz 16 zemalja i svećenici koji rade u Međugorju.

Saslušavši što je kroz ovih desetak godina učinjeno za prognanike i izbjeglice, siromašne i bolesne, ratne invalide, ratnu siročad i ostale potrebite, postali smo svjesniji da moramo zahvaliti Bogu po Mariji Kraljici Mira za iskustva produbljene vjere i za pomoć što smo je pružili ugroženom narodu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini za vrijeme rata i nakon njega.

Postali smo također svjesniji da ima još puno potreba na različitim stranama i stoga smo odlučili, prema svojim mogućnostima, nastaviti činiti dobro, proširiti područja svoga djelovanja, potičući i druge da isto čine, uvjereni da činimo Isusu ono što činimo jednom od njegove najmanje braće. (Mt 25,40)

Nazočnost predstavnika židovske, muslimanske i pravoslavne vjeroispovijesti pokazuje da se naše pomaganje nije ograničavalo samo na “domaće u vjeri” (Gal 6,9). Stoga odlučno odbacujemo sve optužbe koje su u različitim medijima izrečene o pojedincima i udrugama da su zloupotrebljavali humanitarni rad.

Zazivamo zagovor Kraljice Mira na sve i pozivamo ljude dobre volje da nam se pridruže u pomaganju bratu u nevolji.

U Međugorju, 26. 06. 2000.

fra Ivan Landeka, župnik župe Sv. Jakova - Međugorje

fra Leonard Oreč, predsjednik udruge “Međugorje-Mir” - Split