Arhiva Novosti

Brojni hodočasnici u Međugorju

Hodočasnici sa svih strana svijeta tijekom 36. obljetnice Gospinih ukazanja podijelili su s novinarima Radiopostaje „Mir” Međugorje svoja iskustva Međugorja. Obitelj Santini iz Zadra svake godine dolazi u Međugorje. U ovo mjesto mira dolaze s molitvama i zahvalama Kraljici mira. Tu, kako svjedoče, dobiju iznova duhovno bogatstvo:

Objavljeno: 25.06.2017.

Pješice iz Rame u Međugorje na 36. obljetnicu Gospinih ukazanja

Za 36. obljetnicu Gospinih ukazanja mnogi su hodočasnici u Međugorje stigli pješice. Među njima je i skupina od trideset  hodočasnika iz Rame, koji godinama hodočaste Kraljici mira.  Pošli su na ovaj put u jutarnjim satima u petak 23. lipnja, a stigli u nedjelju 25. lipnja prijepodne, tj. na obljetnicu Gospinih ukazanja.

Objavljeno: 25.06.2017.

Svečano obilježena 36. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

Uz nazočnost brojnih hodočasnika sa svih kontinenata, u Međugorju je u nedjelju 25. lipnja 2017. svečano obilježena trideset i šesta obljetnica Gospinih ukazanja. Osim domaćih hodočasnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u Međugorju su u većim organiziranim skupinama boravili i hodočasnici iz Ekvadora, Kolumbije, Urugvaja, Paname, Gvatemale, Ugande, Španjolske, Slovačke, Slovenije, Italije, Poljske, Francuske, Ukrajine, Češke, Mađarske, Koreje, Libanona, Finske, Belgije, Nizozemske, Brazila, Portugala, Austrije, Njemačke, Švicarske, Hong Konga, SAD-a, Kanade, Irske i Engleske. Osim uobičajenim prometnim sredstvima prijevoza, zamjetljiv broj hodočasnika u Međugorje je pristigao i pješice, kako bi ispunili svoje zavjete i zahvalili za udijeljene milosti. (slike)

Objavljeno: 25.06.2017.

Međugorje danas proslavlja 36. obljetnicu Gospinih ukazanja

Danas 25. lipnja 2017. je trideset i šesta obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati koju će predslaviti fra Damir Pavić, tajnik Provincije Bosne Srebrene.  U 22 sata počinje redovito mjesečno cjelonoćno euharistijsko klanjanje.

Objavljeno: 25.06.2017.

Svećeničko ređenje u Mostaru

MOSTAR – Danas je u katedrali Marije Majke Crkve biskup mostarsko-duvanjski mons. Ratko Perić za svećenike zaredio trojicu đakona Hercegovačke franjevačke provincije: fra Alena Pajića, fra Augustina Čordaša i fra Zvonimira Pavičića te đakona Mostarsko-duvanjske biskupije vlč. Marina Krešića. (slike)

Objavljeno: 25.06.2017.

Redovito Gospino ukazanje vidjelici Ivanki

Vidjelica Ivanka Ivanković Elez imala je redovito godišnje ukazanje 25. lipnja 2017.
Prigodom posljednjeg svakodnevnog ukazanja 7. svibnja 1985. Gospa je Ivanki, povjerivši joj posljednju, 10. tajnu, kazala da će tijekom cijelog svog života imati ukazanje jedanput u godini i to na obljetnicu ukazanja. Tako je bilo i ove godine.

Objavljeno: 25.06.2017.

O iskustvu Međugorja govori p. Mato Anić DI, ravnatelj i glavni urednik Radio Marije BiH

P. Mato Anić je ravnatelj i glavni urednik Radio Marije u Bosni i Hercegovini. U povodu 36. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju za program Radiopostaje „Mir” Međugorje govorio je o svom iskustvu Međugorja. O prvom dolasku u Međugorje p. Mato pripovijeda:

Objavljeno: 24.06.2017.

Održana 26. hodnja mira

Danas, na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja i na uočnicu 36. obljetnice Gospinih ukazanja, kao i svih dosadašnjih godina od 1992., održana je međunarodna Hodnja mira od franjevačkoga samostana na Humcu kod Ljubuškog do međugorske župne crkve sv. Jakova. (slike)

Objavljeno: 24.06.2017.

Gospina ukazanja

24.6.1981. oko 18 sati šestoro mladih iz župe Međugorje, Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović, vidjeli su na brdu Crnica, na predjelu zvanom Podbrdo, bijelu pojavu s djetetom u naručju. Iznenađeni i prestrašeni, nisu joj pristupili bliže.

Objavljeno: 24.06.2017.

Uočnica 36. obljetnici Gospinih ukazanja u Međugorju

Na uočnicu Gospinih ukazanja, tj. u subotu 24. lipnja, osim hodočasnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u Međugorje su hodočastile i skupine vjernika iz Njemačke, Austrije, Irske, Engleske, Škotske, Kanade, SAD-a, Italije, Francuske, Koreje, Rumunjske, Brazila, Mađarske, Portugala, Ukrajine, Slovačke, Poljske, Belgije, Gvatemale, Ekvadora, Bjelorusije, Češke, Španjolske, Libanona i Kine. (slike)

Objavljeno: 24.06.2017.

Bračni par Branko i Ivančica Glas: „Međugorje nudi ono što je obitelji najpotrebnije“

Od 16. do 18. lipnja 2017. u Međugorju je održano sedmo po redu Međunarodno hodočašće obitelji koje je, u suradnji sa župnim uredom sv. Jakova iz Međugorja, organizirala  Udruga „Kup Karmel“ iz Zagreba. Sudionici ovog hodočašća su bili supružnici Branko i Ivančica Glas iz Hrvatskog Zagorja. Ističu kako u Međugorje dolaze kad god to mogu hodočaste i to već dvadeset i jednu godinu.

Objavljeno: 23.06.2017.

Međugorje se pripravlja za 36. obljetnicu Gospinih ukazanja

Pri kraju je devetnica Kraljici Mira, odnosno priprava za 36. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju, kao zahvala Nebeskom Ocu na Marijinoj prisutnosti. Na Brdu ukazanja kroz ove dane se molila krunica u 16 sati. Večernji molitveni program je, kao i redovito, na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 23.06.2017.

Svećeničko ređenje u Mostaru

MOSTAR – Đakon Mostarsko-duvanjske biskupije vlč. Marin Krešić i trojica đakona iz Hercegovačke franjevačke provincije: fra Alen Pajić, fra Augustin Čordaš i fra Zvonimir Pavičić bit će zaređeni za svećenike (prezbitere) u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve u nedjelju 25. lipnja 2017.

Objavljeno: 23.06.2017.

30 hodočasnika iz Rame pješice krenulo u Međugorje

Jutros je 30 hodočasnika iz Rame krenulo na hodočašće pješice Gospi u Međugorje. U Međugorje bi trebali stići u nedjelju prijepodne, na dan proslave 36. godišnjice Gospina ukazanja. Želimo sretan put našim hodočasnicima! Neka vas Bog prati na putu i neka vam Gospa usliši vaše molitve! (www.rama-prozor.info)

 

Objavljeno: 23.06.2017.

HODNJA MIRA

U subotu 24. lipnja, na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja, je Uočnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Kao i svake godine, toga dana u 6 sati ujutro ispred samostana sv. Ante na Humcu polazi Hodnja mira. Dolazak pred župnu crkvu sv. Jakova u Međugorju predviđen je u 10 sati. Pozivaju se svi župljani i hodočasnici da se pridruže molitvi za mir. Sv. mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi taj dan su u 7, 8, 11, 13 i 19 sati.

Objavljeno: 22.06.2017.