Arhiva Novosti

Svibanj - Marijin mjesec u Međugorju

Svibanj je mjesec koji je uz listopad na poseban način posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Svi smo stoga pozvani djelatnije se uključiti u večernji molitveni program - molitvu krunice i svetu misu, kako bismo zahvalili Mariji za sve udijeljene milosti kroz ovih 36 godina. Tijekom idućeg mjeseca satnica molitvenog programa u Međugorju ostaje ista - molitva krunice počinje u 17 sati, u 18 sati je sveta misa, a nakon večernje mise slijedi uobičajeni molitveni program, različit za pojedine dane u tjednu.

Euharistijsko klanjanje je utorkom i subotom u 21 sat, te četvrtkom nakon večernje svete mise. Molitva Križnoga puta na Križevcu je petkom u 14 sati, a molitva krunice na Podbrdu nedjeljom u isto vrijeme. Krajem svibnja u Međugorju će se održati i 5. međunarodni seminar za život. Ljetni raspored molitvenog programa počinje 1. lipnja. (slike)

Objavljeno: 28.04.2017.

Marija Husar: „Međugorje je za mene drugi dom“

Hrvatska je glazbenica Marija Husar, zajedno s Alanom Hržicom i Petrom Buljanom, 22. travnja ove godine animirala molitveno-glazbeno slavlje na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju. Marija je tom prilikom u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje govorila i o svom iskustvu Međugorja, u koje hodočasti od 2004. godine.

Objavljeno: 27.04.2017.

Bračni par Barač iz Švicarske: „Mi smo se obratili u Međugorju”

Bračni par Kristina i Zvonimir Barač dolaze iz hrvatske katoličke misije Zürich. Imaju petero djece u dobi od 6 mjeseci do 10 godina. Zvonimir je rođen u Švicarskoj, a Kristina je u ovu zemlju došla početkom rata.

Objavljeno: 27.04.2017.

„Marijanski zavjet za Domovinu 2017.“

Bratovština „Marijanski zavjet za Domovinu“, koju su osnovali mladi i branitelji, pokrenula je 2015. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, a koje prolazi svim većim marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske, s prolaskom i kroz Bosnu i Hercegovinu, odnosno Međugorje.

Objavljeno: 26.04.2017.

Međunarodni seminar za život u Međugorju

Sljedeći međunarodni seminar koji će se održati u Međugorju od 24. do 27. svibnja 2017. jest peti Međunarodni seminar za život. Tema susreta je „Da ljubav vaša sve više raste“ (Fil 1, 9) U Gospinoj školi. Na seminaru redovito sudjeluju liječnici i medicinsko osoblje, branitelji života, ali i oni parovi koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, supružnici koji žele djecu, pro-life aktivisti, žrtve obiteljskog nasilja, samohrani roditelji, trudnice…

Objavljeno: 25.04.2017.

Mladi iz Međugorja na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru

Jubilarni deseti Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se 29. i 30. travnja u Vukovaru. Za susret je odabrano geslo „Krist, nada naša“ (1 Tim1,1), a u gradu heroju očekuje se oko 29 000 mladih.

Objavljeno: 25.04.2017.

Dječji zbor „Golubići mira“ nastupa na Zlatnoj harfi u Mostaru

U ponedjeljak 01. svibnja 2017. godine u Mostaru će se održati 33. Zlatna harfa - susret župnih dječjih zborova s područja Hercegovine. Djeca iz brojnih župa će u pratnji svojih voditelja pokazati kako se kroz pjesmu može i svjedočiti i radovati.

Objavljeno: 25.04.2017.

Šesto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

Tema susreta: „Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1, 9) „U Gospinoj školi“

Šesto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 15. do 18. lipnja 2017. Okupljanje i smještaj sudionika u kuće župljana predviđen je u poslijepodnevnim satima u četvrtak 15. lipnja.

Objavljeno: 25.04.2017.

Iskustva s Trećeg susreta zajednica, skupina, domova molitve i udruga povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome

Snježana Ćurić iz Livna član je molitvene zajednice „Rastimo u Gospodinu“. Ističe kako je u Međugorje dolazila još kao dijete, a i sada nastoji hodočastiti barem tri ili četiri puta godišnje. Treći put je sudjelovala na Susretu zajednica, skupina, domova molitve i udruga povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome Hrvatske, koji je održan u Međugorju od 19. do 23. travnja.

Objavljeno: 24.04.2017.

Proslavljena nedjelja Božjeg milosrđa u Šurmancima

Filijalna crkva u Šurmancima, jednom od sela u župi Međugorje u dolini rijeke Neretve, blagoslovljena na blagdan Božjeg Milosrđa 7. travnja 2002. i posvećena je Milosrdnom Isusu. Kad su vjernici iz okoline i iz inozemstva saznali za postojanje crkvice Milosrdnog Isusa u ovom selu, počeli su u nju i hodočastiti.

Objavljeno: 24.04.2017.

1300 sudionika na Trećem susretu zajednica, skupina, domova molitve, udruga - povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome

U Međugorju je od 19. do 23. travnja održan susret zajednica, skupina, domova molitve, i udruga povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome Hrvatske, uz sudjelovanje zajednica Bosne i Hercegovine. Proslava je to 50 godina katoličke karizmatske obnove u Hrvatskoj i svijetu.  (slike)

Objavljeno: 23.04.2017.

Vazmena osmina u Međugorju

Ova je vazmena osmina u Međugorju bila obilježena nazočnošću vjernika iz cijeloga svijeta koji su sudjelovali na misnim slavljima na različitim jezicima, ali i redovitom večernjem molitvenom programu.

Objavljeno: 23.04.2017.

Duhovni koncert u Međugorju: „Božja pobjeda“ i „Srce Isusovo“ organizirali večer slavljenja

U sklopu Susreta zajednica, skupina, domova molitve i udruga povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome Hrvatske, molitvene zajednice  „Božja pobjeda“ i „Srce Isusovo“ u Međugorju su u subotu 22. travnja, nakon večernje svete mise koju je predslavio don Damir Stojić, održali jednosatno molitveno i glazbeno slavlje. (slike)

Objavljeno: 23.04.2017.

Izabrano novo vijeće OFS-a Međugorje

U utorak, 18. travnja 2017. održano je slavlje izbornog kapitula u mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda Međugorje. Kapitulom je predsjedala područna ministra Mirela Barbarić uz prisustvo mjesnog duhovnog asistenta fra Slavka Solde, kojega je delegirao područni duhovni asistent fra Antonio Šakota.

Objavljeno: 18.04.2017.

Nedjelja Božjeg milosrđa u Šurmancima

U Šurmancima, filijali međugorske župe uz rijeku Neretvu, nalazi se crkvica Milosrdnog Isusa, gdje se svake godine na blagdan Božjeg Milosrđa, tj. prvu nedjelju po Uskrsu, slavi blagoslov ove crkve sagrađene 2002. godine. Središnje misno slavlje ove godine je u nedjelju 23. travnja u 11 sati. (slike)

Objavljeno: 18.04.2017.