Arhiva Novosti

''Međugorje kao doprinos novoj evangelizaciji'' tema je 14. Mariološko-marijanskog nacionalnog kongresa

Kongres ima međunarodnu razinu, te će se održavati na hrvatskome i talijanskome jeziku. Uz molitveni program održati će se ukupno 23 izlaganja o različitim temama koje se odnose na Međugorje.

Objavljeno: 28.09.2022.

Marijini obroci pozivaju na molitvu za zaboravljeni i napaćeni narod Etiopije

''Nastavak borbi gotovo potpuno onemogućuje našim suradnicima dostavljanje humanitarne pomoći onima u potrebi, ali ne želimo vjerovati da ne možemo ništa učiniti. Sada je trenutak da podignemo glas i stanemo u obranu naroda Etiopije”, izjavio je Magnus MacFarlane-Barrow.

Objavljeno: 16.09.2022.

Na blagdan Male Gospe na Filipinima posvećena crkva identična međugorskoj

Velika crkva svetog Jakova (Gospe Međugorske) nalazi se u gradu Talisay pod crkvenom jurisdikcijom biskupije Bacolod kojoj je na čelu biskup mons. Patriciom Buzon. I ova crkva je poput originalne u Međugorju, povjerena na upravu Redu manje braće preko Kustodije sv. Antuna Padovanskog – Filipini, a crkva je otvorena danas na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe.

Objavljeno: 09.09.2022.

Statistike za kolovoz 2022.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 325 000

Broj svećenika koncelebranata: 7431 (239 dnevno)

 

Objavljeno: 01.09.2022.

Promjena satnice molitvenog programa u Međugorju

Od četvrtka, 1. rujna, mijenja se satnica molitvenog programa. Večernji program počinje krunicom u 17 sati, a sveta misa je u 18 sati. Molitva krunice na Podbrdu bit će nedjeljom u 14 sati, a Križnog puta na Križevcu petkom u 14 sati. Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu utorkom, četvrtkom i subotom od 19 do 20 sati. Čašćenje Kristova križa je je petkom od 19 do 20 sati.

Objavljeno: 27.08.2022.

Fra Zvonimir Pavičić uveden u službu međugorskog župnika

Fra Zvonimir Pavičić obnovio obećanje kojega je dao prilikom svoga svećeničkog ređenja, te je primio ključeve crkve kako bi s vlašću upravljao narodom kojega mu Bog povjerava, da dijeli sakramente, te zasluži jednom sa svojim stadom ući u vječne stanove. Potom je svetom vodom blagoslovio sebe i sve vjernike okupljene na ovom svečanom misnom slavlju. (FOTO)

Objavljeno: 14.08.2022.

Misom na Križevcu završen 33. Mladifest

Na ovogodišnjem Mladifestu u Međugorju sudjelovali su mladi iz oko 70 zemalja svijeta, sa svih kontinenata. Tijekom proteklih šest dana mladi iz cijeloga svijeta su u Međugorju slavili svete mise, slušali kateheze i predavanja, kao i brojna snažna svjedočanstva, molili na Brdu ukazanja i na Križevcu, ispovijedili se u ovoj ispovjedaonici svijeta..

Objavljeno: 06.08.2022.

Fra Marinko Šakota na kraju Mladifesta poručio: Ako ste odlučili učiti od Isusa naći ćete pravi mir i radost

''Naš župnik fra Marinko će uskoro otići iz župe Međugorje, kako bi nastavio svoje poslanje u nekoj drugoj župi. Fra Marinko, u ime Svetog Oca, kojega sam poslanik i u ime svih vas, Vam zahvaljujem od srca za sve što ste učinili ovdje s ljubavlju, znanjem i mudrosti. Neka te Gospodin Isus uvijek prati, Blažena Djevica Marija, Majak Božja, Kraljica Mira, uvijek te zagovarala. Hvala ti, fra Marinko, hvala ti. Puno ti hvala'', kazao je nadbiskup Cavalli. (FOTO)

Objavljeno: 05.08.2022.

Biskup Palić u Međugorju: Kad se vratite kućama, neka se vidi da vas je susret s Isusom preobrazio

''Gospodin je Petru, Ivanu i Jakovu preobraženjem pokazao svoju stvarnost, ali i njihovu budućnost. Kad se vratite svojim kućama, obiteljima, u škole i na fakultete, na radna mjesta neka se vidi da je i vas susret s Isusom Kristom preobrazio. Dopustimo da nas svaka euharistija, svaki susret s Njim preobražava'', pozvao je mlade mons. Palić, ali ih je i pozvao da u svoje molitve pred Gospodina stave ''sve svećenike koji su vam na vašem životnom putu bili oslonac i koji vas prate''. (FOTO)

Objavljeno: 04.08.2022.

Fra Jozo Grbeš ohrabrio mlade: Budite kritičari onih koji imaju moć, vlast, kape i pozicije

''Pozvani ste biti drugačiji. Biti drugačiji od svijeta u koji ste pozvani živjeti. Poput ove žene budite kritičari onih koji imaju moć, vlast, kape i pozicije, onih koji odlučuju o sudbinama naroda i svijeta, kako bismo svi zajedno mogli ići prema snazi vjere i svjedočanstva istine. Ništa manje nije hrabro biti kršćanin danas, kao što bijaše u  prvom stoljeću. U ovo doba 'alternativnih činjenica', izazov je pronaći istinu''. (FOTO)

Objavljeno: 03.08.2022.

Drugi dan 33. Mladifesta: Krunica, svjedočanstva, molitva, kateheza, misa, procesija…

''I želim reći hvala vam za vaše svjedočenje. Dolazite iz svih krajeva svijeta. Hvala vam za vaše svjedočenje, svjedočenje vjere i molitve. Gospodin je  zadovoljan. Djevica Marija kliče, a vjerujem i da se sveti Franjo, danas i ovdje, smiješi i pomaže svima nama otvoriti vrata Gospodinovog oprosta'', riječi su kojima je svoju propovijed zaključio fra Massino Fusarelli. (FOTO)

Objavljeno: 02.08.2022.

Kardinal Omella: Pomirite se s Bogom u ovoj ispovjedaonici svijeta, u Međugorju

Prije svete mise na kojoj je koncelebriralo devet biskupa i nadbiskupa te 473 svećenika, održan je i mimohod sa zastavama više od sedamdeset zemalja iz kojih su ove godine hodočasnici pristigli na Mladifest, a potom je poruku Svetoga Oca pape Franje sudionicima Mladifesta pročitao apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli. (FOTO)

 

Objavljeno: 01.08.2022.

PORUKA SVETOGA OCA sudionicima Festivala mladih - Međugorje, 1.-6.kolovoza 2022. godine

Dragi mladi, dok se ovih dana odmarate u Isusu Kristu, sve vas povjeravam Blaženoj Djevici Mariji, našoj nebeskoj Majci, kako biste po njezinu zagovoru i primjeru mogli uzeti na sebe slatko breme nasljedovanja Krista. Neka vas prati pogled Boga Oca koji vas ljubi, kako biste u susretu s drugima mogli biti svjedoci mira kojeg ćete zauzvrat primiti na dar. Molim na tu nakanu i blagoslivljam vas, te se ujedno preporučujem u vaše molitve.

 

Objavljeno: 01.08.2022.