Arhiva Novosti

Statistike za siječanj 2023.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 35 000

Broj svećenika koncelebranata: 1066 (34 dnevno)

 

Objavljeno: 01.02.2023.

Fra Miljenko Šteko predavač na duhovnoj obnovi za svećenike u Međugorju

Duhovna obnova za svećenike u Međugorju će se održati 26. put, a trajat će od 3. do 7.  srpnja 2023. Tema ove duhovne obnove, kao i svih drugih duhovnih obnova ove godine u Međugorju je „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49) „U Gospinoj školi“.

 

Objavljeno: 27.01.2023.

Nadbiskup Cavalli slavio misu za Benedikta XVI.: Shvatio je svoje poslanje i ostvario ga

''Isus ga je susreo i rekao mu: 'Slijedi me'. Papa Benedikt je dobro shvatio poslanje koje mu je Gospodin dao u ulozi pastira i teologa, sve do izbora za Papu. Papa Benedikt je ostvario poslanje koje mu je povjereno, služeći se vjerno primljenim talentima. Papa Benedikt je osobno iskusio susret s Isusom, i pošao je od Njega kako bi razumio i dosegao Boga.''

Objavljeno: 05.01.2023.

Statistike za prosinac 2022.

Broj podijeljenih sv. pričesti: 100 000

Broj svećenika koncelebranata: 1885 (60 dnevno)

 

 Sretna i berićetna nova 2023 godina!

 

U protekloj 2022. godini podijeljeno je ukupno 1 522 600 sv. pričesti,
a na sv. misama je koncelebriralo 36 706 svećenika.

 

Objavljeno: 01.01.2023.

Molitveni doček Nove godine u Međugorju

''Ako želimo, zaista ako želimo, stvarno ako želimo ovu noć u Međugorju – ova noć može postati, zaista, prvi dan ostatka našega života. Sve nakon ove noći može biti drugačije. Taj najvažniji korak našega života učinit ćemo samo onda ako Kristovu zapovijed ljubavi uzmemo ozbiljno. Večeras i svaki dan našega života, ako nam večeras bude njegov prvi dan, ostatak života bit će velika radost. Neka nam bude tako, i meni i vama, i vama gdje god jeste noćas i gdje ćete biti sutra.'' (FOTO)

Objavljeno: 01.01.2023.

Zahvala i poziv podupirateljima i donatorima Informativnog centra Mir Međugorje

Hvala vam što nas podržavate iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu. Vi ste naš vjetar u leđa i podrška u širenju Gospinih poruka diljem svijeta. Bez vaše podrške rad Informativnog centra Mir Međugorje ne bi bio moguć. Naša zajednička djela najbolje govore o tome koliko u zajedništvu možemo uspjeti. 

Objavljeno: 26.12.2022.

GODIŠNJE GOSPINO UKAZANJE JAKOVU - 25. PROSINCA 2022.

Na posljednjem svakodnevnom ukazanju, 12. rujna 1998., Gospa je Jakovu Čoli rekla da će ukazanje imati jedanput godišnje i to 25. prosinca, na Božić. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje je počelo u 14 sati i 18 minuta i trajalo je 8 minuta. Jakov je, nakon toga, prenio poruku: Draga djeco! Danas kada svjetlost Isusova rođenja obasjava cijeli svijet, na poseban način s Isusom u mojim rukama molim da svako srce postane betlehemska štalica u kojoj će se roditi moj Sin te da vaši životi postanu svjetlo njegova rođenja. Dječice, živite u nemiru i strahu. Zato, dječice, danas na ovaj milosni dan molite Isusa da ojača vašu vjeru i postane vladar vaših života jer, djeco  moja, samo s Isusom u vašem životu nećete gledati nemir već moliti za mir i živjeti u miru i nećete gledati strah već Isusa koji nas oslobađa svih strahova. Ja sam vaša majka koja neprestano bdije nad vama i blagoslivljam vas svojim majčinskim blagoslovom.

Objavljeno: 25.12.2022.

Božićna poruka međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića

Svojim rođenjem Isus je na otajstven način spojio nebo i zemlju. Tako se dogodila divna razmjena nebeskog i zemaljskog. Uzeo je naše smrtno tijelo kako bi nam kroz njega darovao nebesku neraspadljivost. Upravo je to izvor naše božićne radosti. Dok budemo darivali jedni druge ovoga Božića, neka nam srce promišlja o toj divnoj razmjeni, o tom velikom Daru, o Sinu Božjemu, koji je za nas postao Emanuel – S nama Bog.

Objavljeno: 24.12.2022.

Božićna poruka apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje mons. Alde Cavallija

Kada bi Gospodin bio na mome mjestu, što bi učinio? Ako bi na mome mjestu bio Gospodin Isus, što bi rekao? Ako bi na mome mjestu bio Gospodin Isus, kako bi se ponašao prema ovim osobama ili  drugima? Bog je došao među nas da bi  nas učinio sličnima sebi. Ako želimo živjeti kao On, zapitajmo se: Što bi Isus učinio da je na mome mjestu? Sretan Božić svima!

Objavljeno: 23.12.2022.

Božićna poruka provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Joze Grbeša

Franjo je zavolio Isusovu osobu, upravo u njegovom utjelovljenju i poniznosti, poistovjećujući se s isključenima i malenima, koje Isus naziva “najmanjima od ovih” (Mt 25,40). Franjo je slijedio Krista, stoga su Franju slijedili mnogi. Oni koji slijede Njega, njih se slijedi! Franjo je vidljivo u život vratio prve jaslice, danas ih cijeli svijet o Božiću vraća u život.

Objavljeno: 22.12.2022.

Božićni molitveni program u župi sv. Jakova u Međugorju

Sveta misa Badnje večeri je u 18 sati. Ispovijed je od 16 do 18 sati. U 22:30 sata počinje molitveno bdijenje, a zatim slijedi sveta misa Polnoćka u 24 sata.

Objavljeno: 17.12.2022.

Nadbiskup Aldo Cavalli: Marija je veliki primjer svima nama

Na blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije (8. prosinca) središnje misno slavlje u međugorskoj crkvi sv. Jakova predslavio je apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli uz koncelebraciju 16 svećenika.

Objavljeno: 08.12.2022.

Statistike za studeni 2022.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 35 000

Broj svećenika koncelebranata: 1435 (47 dnevno)

Objavljeno: 01.12.2022.

Započela molitvena inicijativa ''Tvoje ime u zagrljaju Kraljice Mira''

I ove godine Informativni centar Mir Međugorje nastavlja veliku molitvenu inicijativu povodom Božića pod nazivom "Tvoje ime u zagrljaju Kraljice Mira". Treća je to godina zaredom u kojoj vjernici pišu svoja imena, molitve, nakane, vapaje, zahvale... a koji će biti prikazani Kraljici Mira na Brdu ukazanja na sam dan Božića.

Objavljeno: 30.11.2022.

Fra Zvonimir Pavičić sudjelovao na Međugorskom seminaru u Knocku u Irskoj

U petak subotu i nedjelju održan je Međugorski seminar u Knocku. Organizator mu je Irsko vijeće za Međugorje, koje postoji već 35 godina i čija je glavna misija širenje poruka Kraljice Mira.

Objavljeno: 14.11.2022.