„Golubići mira“ na 18. Božićnom koncertu u Ciboni

datum: 03.01.2007.

Tradicionalni koncert za obnovu zagrebačke katedrale koji se već 18 godina održava u prepunoj dvorani Cibonina Košarkaškog centra održan je u utorak 26. prosinca 2006. Nastupilo je dvadesetak poznatih izvođača s hrvatske glazbene scene uz pratnju Simfonijskog orkestra i Tamburaškog orkestra HRT-a te jedinstvenog zbora od oko 2000 članova, sastavljenog od župnih zborova grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije. Koncert je uživo prenosila Hrvatska televizija.

Ove godine, na tom je koncertu pjevao i međugorski dječji zbor „Golubići mira“ pod ravnanjem sestre Slavica Kožul. Izveli su božićnu pjesmu „Djetešce nam se rodilo“ za koju je za tu prigodu aranžman napisao maestro Đelo Jusić koji je i dirigirao orkestrom. Nastup „Golubića mira“ izazvao je neobično dugotrajan i topao pljesak. Reakcije na ovaj nastup dolaze iz cijelog svijeta uz ohrabrenje i pozive na nove nastupe i koncerte. Zagrebački nadbiskup, preuzvišeni kardinal Josip Bozanić malim je pjevačima čestitao uz riječi: „Nebo je bilo na zemlji s vašom glazbom“.

Održavanje tog koncerta za obnovu zagrebačke katedrale čiji su organizatori Zagrebačka nadbiskupija, HRT, Glas Koncila, Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba i KK Cibona, pokrenuo je 1988. god. tadašnji zagrebački nadbiskup, blagopokojni kardinal Franjo Kuharić.

Inicijativa za dolazak „Golubića mira“ na ovaj koncert došla je posredstvom maestra Đele Jusića iz Zagreba, iz uprave „Cibone“. Putovanje i boravak u Zagrebu financirali su roditelji i Župni ured Međugorje.