„Međugorje je za mene sveto mjesto”

datum: 15.09.2016.

Sredinom mjeseca rujna 2016. ured informacija bilježi u Međugorju  skupine hodočasnika iz Ukrajine, Češke, Mađarske, Slovačke, SAD-a, Engleske, Irske, Kanade, Španjolske, Belgije, Francuske, Italije, Libanona, Koreje, Malte, Rumunjske, Austrije, Švicarske, Njemačke, Poljske i Brazila.

Susreli smo proteklih dana hodočasnika Zorana Bukura koji živi u župi sv. Karla Boromejskog u Pančevu (Srbija). Ovo mu je 4. hodočašće u Međugorje.  Prvi put je  Zoran došao u Međugorje 1988. godine. Onda je uslijedio rat, pa nije bilo mogućnosti doći u ovo mjesto.

Međugorski hodočasnik iz Pančeva kazao je o svom iskustvu Međugorja: „Otkad znam za sebe vezan sam za Katoličku crkvu. Za Međugorje sam saznao iz Glasa koncila koji smo redovito dobivali u našoj  župi u ono vrijeme. Ja mislim da me Duh Sveti vodio. Bio sam i u Mariji Bistrici, ali mi je Međugorje najviše pri srcu. Teško je opisati kako se osjećam u Međugorju. Osjećam Marijino prisustvo, Međugorje je za mene sveto mjesto. Biti u Međugorju za mene je  slavlje”, kazao je gospodin Zoran Bukur.