1 076 600 gledatelja livestrema pratilo program posljednjeg dana Festivala mladih u Međugorju, nedjelja, 5. Kolovoza

datum: 06.08.2018.

Danas, 5.kolovoza u jutarnjem dijelu sudionici Mladifesta su bili na misi na svojim jezicima. Te su u popodnevnom dijelu od 16 sati ponovno se okupili na Vanjskom oltaru kako bi sudjelovali na posljednjim katehezama i svjedočanstvima ovogodišnjeg Mladifesta.

Slijedio je večernji molitveno-liturgijski program. Svetu misu od 19 sati Apostolski vizitator za Međugorje mons. Henryk Hoser , uz suslavlje  apostolskog nuncija u BiH mons. Luigi Pezzuto, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke i 485 svećenika. Na samom početku misnoga slavlja pred oltar je doneseno platno na kojemu su mladi ovih dana pisali svoje molitve i zahvale. Tako su mladi sve svoje molitve i nakane stavili pred Gospodina u ovoj euharistiji. Večernji je program preko livestreaminga pratilo 1076600  gledatelja.

Fra Marinko je na kraju misnog slavlja zahvalio mladima i svima koji su sudjelovali u organizaciji: „Došli smo do konca 29. Mladifesta. Samo jedna riječ dolazi – Hvala! Bogu hvala, hvala dragoj Gospi, Kraljici mira. Hvala svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji cijeloga programa. Hvala i svima vama dragi mladi prijatelji na svjedočanstvu žrtve i ljubavi uz toliko radosti.“

Rastavši se uz pjesmu, mladi su se uputili prema Križevcu, gdje se 6. kolovoza, tj. na blagdan Preobraženja Gospodinova, u 5 sati ujutro slavi misa kojom ji službeno završava Festival mladih. (foto)