25. obljetnica postojanja Marijinih obroka

datum: 05.10.2017.

Proslava 25. obljetnice postojanja međunarodne humanitarne organizacije Mary’s Meals(Marijini obroci) održat će se u dvorani sv. Ivana Pavla II.(žutoj dvorani) u Međugorju, u ponedjeljak 9. listopada, u 19 sati i 30 minuta. Organizacija Marijini obroci nastala je u Međugorju, a danas se brine za više od milijun siromašne djece u svijetu nudeći im hranu i obrazovanje.

Magnus MacFarlane-Barrow iz Škotske utemeljitelj je humanitarne organizacije Mary's Meals-Marijini obroci. 1983. je otkrio Međugorje, koje je promijenilo njegov život i život njegovih roditelja. Za vrijeme rata u BiH, Magnus je počeo dovoziti humanitarnu pomoć koja je s vremenom dovela do osnivanja humanitarne organizacije Mary's Meals. Magnus je za svoj rad primio nekoliko međunarodnih priznanja.

„Ovog listopada obilježit će se 25. godišnjica odlaska starog kamiona - iza čijeg volana je bio naš osnivač Magnus - u ratom pogođenu Bosnu i Hercegovinu.Nije mogao ni zamišljati da će iz njegovih djela dobrote izroditi Marijini obroci, globalni pokret koji hrani više od 1 200 000 gladne djece svakog dana. Kako bi proslavili 25. godišnjicu i zahvalili se za ovaj rast Marijinih obroka, članovi velike obitelji Marijinih obroka od 9.  do  11. listopada 2017. posjetit će Međugorje. Svi koji su na bilo koji način uključeni u Marijine obroke više su nego dobrodošli pridružiti nam se - i pozivamo sve da samostalno organiziraju svoj dolazak“, stoji na stranici  Mary's Meals - Međugorje.