Arhiva Novosti

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju počinje u subotu 1. lipnja i traje sve do 1. rujna. Molitva krunice u župnoj crkvi od 1. lipnja počinje u 18 sati, a sv. misa u 19 sati. Nakon mise slijedi uobičajeni molitveni program, različit za pojedine dane u tjednu.

Objavljeno: 28.05.2019.

Budite naši suradnici i radite na prijevodu tekstova

Vjerujemo da je i do vas došla lijepa vijest da je papa Franjo donio odluku kojom odobrava hodočašća u Međugorje, koja od 12. svibnja pa nadalje – biskupije, župe i druge katoličke ustanove mogu službeno organizirati, a ne samo u „privatnom“ obliku kao što je to bilo do tada.

U ovome kratkom vremenu već imamo nekoliko molbi da se prijevodi tekstova na našoj stranici prevode brže i na još više jezika. Kako bismo mogli udovoljiti željama i potrebama onih koje bi htjeli, u ovome novom vremenu, živjeti intenzivnije u Gospinoj školi Međugorja, trebamo pomoć u prijevodima.

Objavljeno: 22.05.2019.

Papa Franjo odobrio hodočašća u Međugorje

Papa Franjo donio je odluku kojom odobrava hodočašća u Međugorje, koja će od sada pa nadalje biskupije i župe moći službeno organizirati te neće više biti samo u „privatnom“ obliku kao što je to do sada bilo.

Objavili su to na jutarnjoj misi 12. svibnja u župi-svetištu u Međugorju, koje je postalo odredištem milijuna hodočasnika, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto i mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator Svete Stolice s posebnom ulogom za Međugorje, javlja Vatican News, a prenosi IKA.

 

Objavljeno: 12.05.2019.

Na Zlatnoj harfi u Međugorju sedamdesetak zborova

-Zlatna harfa počela je ovdje, u blizini u župi Kočerin, a danas 35 godina poslije opet je ovdje. Zahvaljujem Gospodonu da smo baš u Međugorju, kazao je fra Stipica Grgat, zahvalivši svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja, kao i svima koji pomažu i vode rad zborova u župama.

Ovo je prvi put da se ovoliko zborova okupilo na Zlatnoj harfi, a svi su dobili i dar- zahvalnice za svaki zbor, zbirku skladbi za dječje zborove pod naslovom Uzmi me za ruku koju je uredio fra Stipica Grgat i, naravno, krunicu. (foto)

Objavljeno: 12.05.2019.

Statistike za travanj 2019.

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 158 000

Broj svećenika koncelebranata: 2740 (91 dnevno)

Objavljeno: 01.05.2019.

Uskrsnu Gospodin doista! Aleluja!

"Mir vama! Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas."

(Evanđelje po Ivanu 20,21)

Svim župljanima, hodočasnicima, prijateljima, dobročiniteljima i svim ljudima dobre volje

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Župnik i međugorski fratri

(slike)

Objavljeno: 20.04.2019.

FOTO Vazmeno trodnevlje i Uskrs u Međugorju

''Već dvije tisuće godina nema bolje vijesti od ove. Isus uskrsli, Sin Božji, traži nas tamo gdje jesmo. Ne boji se prići nam. Dotaknuti nas u dubini srca i izvući nas gore – u puninu života. To se čudo događa svakoga dana ovdje u Međugorju. Vraćamo se milosti svojega krštenja i postajemo sposobni šiiriti vjeru Crkve i odlučno krenuti putem spasenja i svetosti'', kazao je mons. Hoser dodajući kako je sveti papa Ivan Pavao II. 2000. godine uveo u prvu nedjelju poslije Uskrsa blagdan Božanskog milosrđa ''kao najveći plod Njegove smrti i uskrsnuća''. (foto)

Objavljeno: 19.04.2019.

Vazmeno trodnevlje i Uskrs u Međugorju

Donosimo raspored svetih misa u Međugorje za Vazmeno trodnevlje i Uskrs. Svete mise, Križni put, molitva Krunice, vazmeno bdijenje...

Po naputku biskupskog Ordinarijata na Veliki petak se kod obreda ljubljenja križa prikupljaju milodari za Svetu zemlju. Ispovijed je od 16 – 17:30 sati

 

Objavljeno: 17.04.2019.

Mons. Hoser na Cvjetnicu: Potrebne su nam gorke suze sv. Petra

Koliki su kršćani koji su kršteni, krizmani, vjernici, upali u grijeh i postali ateisti, liberali i neprijatelji Krista i njegove Crkve. Raspni ga, zabrani ga, popljuj ga! Koliko puta navaljujemo križ drugima umjesto da im pomognemo nositi ga? Koliko puta izdajemo Boga i svoje najbliže?

Draga braćo i sestre, Veliki tjedan poziva nas da plačemo poput svetoga Petra. On se zaklinjao: „Ne znam toga Čovjeka!“ a onda se sjetio što mu je Isus rekao: „Prije nego se pijetao oglasi, triput ćeš me zatajiti." I iziđe Petar te gorko zaplaka.

Da, te su nam suze potrebne. 

Objavljeno: 17.04.2019.

Propovijed apostolskog nuncija mons. Luigija Pezzuta na Cvjetnicu u Međugorju

Nadbiskup Pezzuto na kraju misnog slavlja zahvalio je fra Marinku Šakoti i apostoslkom vizitatoru za župu Međugorju mons. Henryku Hoseru na pozivu, te je naglasio kako ima veliku želju doći u Međugorje.

''Kao apostoski nuncij želim svima vama prenijeti pozdrave i blagoslov Svetog Oca pape Franje. Također, u njegovo ime želim zahvaliti svim svećenicima i suradnicima, koji surađuju u ovoj župi. Želim zahvaliti svima vama ovdje za vašu nazočnost u tako velikom broju. I još, želim vas ohrabriti da ovaj put koji smo zajedno započeli, a koji je volja Svetoga Oca, zauzetošću svih može donijeti svoje plodove i imati veliki uspjeh'', kazao je na kraju misnog slavlja nadbiskup Luigi Pezzuto, apostolski nuncij za BiH. (foto)

Objavljeno: 14.04.2019.

Nuncij Pezzuto i nabiskup Hoser slavit će mise na Cvjetnicu u Međugorju

U iduću nedjelju je Cvjetnica – nedjelja muke Gospodnje koja nas uvodi u Veliki tjedan, pripremu za najveći kršćanski blagdan, Uskrs.

Blagoslov grančica u Međugorju će biti u 10:45 sati na temeljima stare crkve, odakle se u procesiji kreće u župnu crkvu. Procesiju od stare crkve do nove i svetu misu predvodit će Apostolski nuncij za BiH mons. Luigi Pezzuto, a večernju svetu misu u 18 sati Apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Henryk Hoser.

 

Objavljeno: 08.04.2019.

Statistike za ožujak 2019.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 85 000

Broj svećenika koncelebranata: 1767 (57 dnevno)

Objavljeno: 01.04.2019.

Izaslanstvo Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Međugorju

Izaslanstvo Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) uključenih u skupinu zaduženu za interkulturni i religijski dijalog bilo je u Mostaru i Međugorju. Nakon susreta u Mostaru, u subotu (30. ožujka 2019.) boravili su i u Međugorju.

''Presretan sam da sam u ovom svetom mjestu, vrlo sam impresioniran. Upoznat sam s poviješću onoga što je Gospa učinila ovdje i dojmila me se pobožnost u ovom mjestu'', kazao je zastupnik Europske pučke stranke u Europskog parlamentu iz Nizozemske Wim van de Camp, koji je prvi put posjetio Međugorje. (foto)

Objavljeno: 30.03.2019.

Fra Marinko Šakota na duhovnoj obnovi: Kroz ove dane smo nastojali upoznavati Isusa

U Međugorju je danas (22. ožujka 2019.) je svetom misom, koju je predslavio međugorski župnik fra Marinko Šakota, završila 26. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, koja je počela 18. ožujka, a okupila je 360 sudionika iz 28 zemalja. Fra Marinko koji je bio i predavač na ovoj duhovnoj obnovi je u propovijedi danas istaknuo kako nas Gospa poziva da čitamo Sveto pismo.

Tema ove duhovne obnove, kao i ostalih u 2019. bila je:„Idi za mnom!“ (Mk 10, 21). Iduća međunarodna duhovna obnova u Međugorju je 7. međunarodna duhovna obnova za život koja će se održati od 29. svibnja do 1. lipnja.

 

Objavljeno: 22.03.2019.

Nadbiskup Hoser na duhovnoj obnovi: Cilj hodočašća je pobožanstvenje čovjeka

Mons. Hoser kazao je kako smo uronjeni u svjetovni život, a na cilju hodočašća se nalazi drugi svijet – svijet koji pripada Bogu.

''Pronalazimo ono što smo izgubili, a izgubili smo taj intenzivan kontakt sa svojim Bogom Spasiteljem. To je otkriće onoga za što je sposoban samo čovjek, a to je transcendencija – ulazak u kontakt s Bogom. Ovdje otkrivamo ono što se često ponavlja u Međugorju, da je Bog Ljubav i da nas ljubi. Ako smo u kontaktu s Njim, onda je i naš odnos s ljudima bolji. Ljubimo druge i otkrivamo da su Božja slika.'' 

Sudionike duhovne obnove – njih 360 iz 28 zemalja svijeta – pozdravio je međugorski župnik fra Marinko Šakota koji im je zaželio dobrodošlicu, odnosno ''povratak kući''. Fra Marinko je kazao kako je danas i ''rođendan'' apostolskom vizitatoru za župu Međugorje nadbiskupu Henryku Hoseru, odnosno 14 godina od njegovog biskupskog ređenja. (foto)

Objavljeno: 19.03.2019.