Arhiva Novosti

Međugorje moli za Papu

Zbog teškog zdravstvenog stanja Svetog Oca, u Međugorju se danas na svim sv. Misama posebno moli na Papine nakane.

Objavljeno: 01.04.2005.

Noćno klanjanje za Papu i za Crkvu

Dok Sveti Otac, prema riječima svojih najbližih suradnika, «već gleda Boga», i u Međugorju se za njega stalno moli. U subotu 02.04. redoviti subotnji sat klanjanja u 21 h produžuje se sve do 24 h, na Papine nakane i za Crkvu.

Objavljeno: 01.04.2005.

Križni put od Zagreba do Međugorja

Josip Coha krenuo je na hodočašće u Međugorje iz dubokim snijegom prekrivene Bistre Gornje kod Zagreba u nedjelju 6. ožujka. Do cilja je stigao u petak, 18. ožujka u kratkim rukavima pri temperaturi od 22°C. Blagoslov za hodočašće dobio je župnika Tomice Novosela i zagrebačkog pomoćnog biskupa Mons. Vlade Košića.

Objavljeno: 22.03.2005.

Novi izgled naših stranica

Poštovani posjetitelji, kao što vidite u opticaj smo pustili novi izgled web stranica Svetišta Kraljice mira. Nadamo se da će vam se novi izgled svidjeti i da ćemo biti još bliže vama šireći Gospine poruke i glas iz Međugorja. Sve možebitne komentare možete slati na naše e-mail adrese.

Objavljeno: 21.03.2005.

Verastegui u Međugorju

Zvijezda meksičkih sapunica Eduardo Verastegui prvi put je pohodio svetište Kraljice mira u Međugorju polovicom ožujka 2005. Za Međugorje saznao od svoje učiteljice engleskog jezika prije tri godine, kad se iz Meksika preselio u američki Los Angeles. Engleski je morao naučiti kako bi u petom mjesecu ove godine počeo snimati film u SAD za koji je već potpisao ugovor. Njegova je učiteljica privržena Majci Božjoj i Međugorju, i ona mu je pričala o Gospinim ukazanjima, vidiocima, porukama, ispovijedima i molitvama u Međugorju. «Tada je i počelo moje obraćenje. Počeo sam ići u svakodnevno u crkvu, a među katolicima gdje sam god dolazio čulo se samo riječi "Međugorje, Međugorje"…» priča nam Eduardo.

Objavljeno: 18.03.2005.

Godišnje ukazanje Mirjani Dragićević-Soldo 18. ožujka 2005.

Vidjelica Mirjana DragićeviĆ-Soldo imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. Na posljednjem svakodnevnom  ukazanju Gospa je, povjerivši joj desetu tajnu, rekla da će joj se ukazivati jedanput godišnje i to 18. ožujka. Tako je i bilo tijekom svih ovih godina.

Objavljeno: 18.03.2005.

Duhovni pokret Kraljice Mira u svijetu – adresar i koordinacija

Na 12. Međunarodnom susretu za voditelje međugorskih centara mira i molitvenih, hodočasničkih i humanitarnih skupina (od 6. do 10. ožujka 2005.) predstavili smo prvi pokušaj uspostavljanja adresara koji svjedoči o univerzalnosti duhovnog pokreta potaknutog Gospinim ukazanjima u Međugorju.

Objavljeno: 11.03.2005.

Održan dvanaesti međunarodni susret za voditelje međugorskih centara mira i molitvenih, hodočasničkih i humanitarnih skupina

U Međugorju je od 6. do 10. ožujka održan dvanaesti susret za voditelje međugorskih centara mira i molitvenih, hodočasničkih i humanitarnih skupina. Na susretu je sudjelovalo oko 120 osoba iz petnaestak zemalja. Tema ovogodišnjeg susreta bila je: «Vodič i hodočasnik».

Objavljeno: 10.03.2005.

Oslobađanje od obveze pribavljanja viza za državljane Republike Slovačke, Češke Republike, Republike Poljske i Republike Mađarske

Na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine održanoj 22.2.2005. donesena je odluka o oslobađanju od obveze pribavljanja viza za državljane Republike Slovačke, Češke Republike, Republike Poljske i Republike Mađarske koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu u razdoblju od 01.04. do 31.10.2005.

Objavljeno: 10.03.2005.

Razgovor: Rafo Dropulić

Na jednom od seminara posta i molitve u Međugorju, od 20. do 26. veljače 2005, sudjelovao je i Rafo Dropulić rodom iz Ploča, prvi pobjednik TV show-a «Music talents Story Super Nova». Rafo je, gostujući u emisiji «Agape» Radiopostaje «Mir» Međugorje, svjedočio o svojem traženju u vjeri i putu obraćenja. S njim je razgovarao fra Mario Knezović.

Objavljeno: 09.03.2005.

Američko- korejski misionari Kraljice mira

U Međugorju se ovih dana sa skupinom hodočasnika nalazi i Gregory Nam, predsjednik udruge «Queen of Peace Missionary» (Misionari Kraljice mira – vidi: www.qpmm.org), osnovane s ciljem širenja Gospine poruke Korejancima širom svijeta. Skupinu prati o. Timothy Yun, član administrativnog odbora organizacije, inače na studiju liturgije u Rimu.

Objavljeno: 02.03.2005.

Rafo Dropulić na seminaru posta, molitve i šutnje

Rafo Dropulić, prvi pobjednik TV-show-a «Music talents Story Super Nova», sudjelovao je na seminaru posta, molitve i šutnje u kući mira u Međugorju od 20. do 26. veljače.

Objavljeno: 01.03.2005.

Akcija «Za život»

Radiopostaja «Mir» Međugorje pokrenula je humanitarnu akciju «Za život». Akciju «Za život» podržao je i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, pročelnik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije BiH, ukazujući kako se ipak ne može živjeti od dara nego od rada: «Odgovornost je društva da se od svoga rada živi».

Objavljeno: 01.03.2005.

Cjelonoćno klanjanje u Međugorju

U Godini Euharistije, koju je proglasio Sveti Otac Papa, u župi Međugorje svakoga 25-og u mjesecu, kad Gospa ostavlja poruku, organizira se cjelonoćno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Objavljeno: 28.02.2005.

Molitvena inicijativa "Suradnici Kraljice mira"

Krajem 2004. u Zadru je pokrenuta molitvena inicijativa «Suradnici Kraljice mira d.d.». Osobe potaknute uzastopnim poticajima Blažene Djevice Marije Kraljice odlučuju svakodnevno provesti pola sata u molitvi. Inicijativa je rezultat višegodišnjih susreta molitvene skupine. Za sada je prijavljenih 249 članova uglavnom iz Hrvatske, a javljaju se i «Suradnici» iz BiH, Austrije, Njemačke, Danske, Italije, Malte, Srbije, Albanije, Kanade, SAD, Argentine i Konga. Koordinator je mons. Eduard Peričić. (Kontakt:  eduard.pericic@zd.t-com.hr)

Objavljeno: 24.02.2005.