Arhiva Novosti

U četvrtak na svetkovinu Tijelova procesija kroz Međugorje

U četvrtak, 11. lipnja je svetkovina Prevetog Tijela i Krvi Kristove (Tijelovo). Zapovjedna je svetkovina. Svete mise samo u župnoj crkvi u Međugorju su u 8, 11 i 19 sati. Nakon večernje svete mise imat ćemo procesiju s Presvetim. 

Objavljeno: 06.06.2020.

Statistike za svibanj 2020.

 

Broj podijeljenih sv. pričesti: 16 000


Broj svećenika koncelebranata: 332 (10 dnevno)

Objavljeno: 01.06.2020.

Na svetkovinu Duhova u Međugorju misu predslavio apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto

''Niste bili sami u vremenu izolacije zbog pandemije, niste sami sada i nećete biti sami ni u budućnosti. Naravno, tu je prisutnost i blizina Gospodina Isusa i Njegove i naše Majke, Marije Kraljice Mira i Božjeg milosrđa, koji daju puninu našoj potrebi  komunicirati s Bogom i s braćom.

Stoga danas svoje molitve uzdižemo Duhu Svetomu, uzdajući se  i povjeravajući se zagovoru Marije, za cijelu Crkvu, za mir u našim zajednicama, u našoj zemlji i u cijelome svijetu'', kazao je na početku mise apostolski nuncij u BiH nadbiskup Liugi Pezzuto. (FOTO)

Objavljeno: 31.05.2020.

I Međugorje ujedinjeno u molitvi krunice s papom Franjom

Uz Međugorje, s Vatikanskim se vrtovima povezalo više svetišta iz svijeta, među kojima: Lourdes, Fatima, San Giovanni Rotondo, Pompei, Częstochowa, svetište Bezgrješnoga začeća u Washingtonu; s afričkoga kontinenta svetište u Nigeriji, u Obali Bjelokosti, iz Latinske Amerike svetište Naše Gospe od Guadalupe u Meksiku, Chiquinquira u Kolumbiji, te Luján i Milagro u Argentini...

Objavljeno: 30.05.2020.

Od 1. lipnja promjena satnice molitvenog programa u Međugorju

Od ponedjeljka, 1. lipnja, mijenja se satnica večernjeg molitvenog programa. Ljetni molitveni program bit će od 1. lipnja do 1. rujna.

Krunica će počinjati u 18 sati, a sveta misa u 19 sati. Jutarnje svete mise u sljedećem tjednu bit će vani, na vanjskom oltaru, u 7:30 sati. 

Objavljeno: 30.05.2020.

Novi broj Župnog lista župe sv. Jakova Međugorje

U mjesecu smo svibnju, mjesecu koji je na poseban način posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Zato pozivamo sve vas da se što više uključite u večernji molitveni program, molitvu krunice i svetu misu kako bismo zahvalili Mariji za sve pružene milosti i blagoslove.  

Objavljeno: 24.05.2020.

Intervju s nadbiskupom Henrykom Hoserom, apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje

Međugorje, prije svega izgleda kao pustinja,  u smislu da nema ljudi na ulicama, odnosno vrlo malo, nema nikakvih tragova prisutnosti hodočasnika, a  također stanovnici Međugorja, naši župljani nemaju pristup crkvi zbog visokih zahtjeva sanitarne prevencije. Ipak, to su ujedinjene obitelji, s više generacija, koje još imaju običaj zajedničke molitve, a prije svega praksu moljenja krunice. S druge strane, postoji i prijenos u cijeli svijet ove liturgije, tipične za Međugorje: sveta Misa, klanjanja i na taj način se održava povezanost između Međugorja i hodočasnika koji također osjećaju čežnju za tim mjestom i iščekuju vrijeme kada će se moći vratiti u Međugorje.

Objavljeno: 16.05.2020.

U ''Vijestima iz Međugorja'' večeras intervju s nadbiskupom Henrykom Hoserom

Pokrenute kako bi u ovim izvanrednim okolnostima Međugorje još više približili brojnim hodočasnicima iz cijelog svijeta koji ovih dana ne mogu doći, 'Vijesti iz Međugorja' večeras emitiramo četvrti put. U njima doznajte i druge aktualnosti iz Međugorja kroz naše stalne rubrike večeras nakon molitvenog programa.

Objavljeno: 14.05.2020.

Novi broj Župnog lista župe sv. Jakova Međugorje

mjesto da puštamo da nas vode strahovi, zamolimo Boga za vodstvo, prepuštajući sebe u ruke Boga živoga… Isus nam pomaže pobijediti i najveći strah – strah od smrti – koji je u temelju svih ostalih strahova: U kući Oca mojega ima mnogo stanova. Stoji to u promišljanju fra Anđelka Domazeta na početku novog Župnog lista.

Objavljeno: 11.05.2020.

U Međugorju se mise slave s narodom na vanjskom oltaru

Jutarnje svete mise u Međugorju ovaj tjedan bit će svaki dan vani, na vanjskom oltaru, u 8 sati. U sljedeću nedjelju svete mise bit će vani u 8, 11 i 18 sati. Iz župnog ureda mole da se pridržavate postavljenih pravila.

''Držite razmak jedni od drugih.  Za pričest držite razmak i primajte hostiju na ruku'', stoji to, između ostalog, u novim župnim obavijestima župe Međugorje. 

Objavljeno: 04.05.2020.

Novi broj Župnog lista župe sv. Jakova Međugorje

Dragi župljani!

Jutarnje svete mise u sljedećem tjednu bit će vani, na vanjskom oltaru, u 8 sati.

Budući da vi niste bili nazočni na svetim misama za pokojne, od sutra ćemo dalje slaviti misne nakane od ponedjeljka, 23. ožujka pa sve do 30. travnja do kad ste dali misne nakane za pokojne, a tek kad to završimo moći ćete u župnom uredu upisivati nove misne nakane za vaše pokojne.

Objavljeno: 03.05.2020.

Molitva za BiH u Apostolskoj nuncijaturi u Sarajevu

 

''Draga braćo i sestre u ovom trenutku pandemije koronavirusa iz kapele Apostolske nuncijature u Sarajevu prenosimo molitvu Krunicu'', kazao je na početku molitve nadbiskup Pezzuto, pozvavši sve one koji žele da se iz svojih domova ujedine u ovoj molitvi, zazivajući na poseban način zagovor Blažene Djevice Marije i sv. Josipa.

Objavljeno: 29.04.2020.

Tjedni raspored molitvenog programa u crkvi sv. Jakova u Međugorju

U subotu će nakon klanjanja biti i kateheza međugorskog župnika fra Marinka Šakote. Podsjećamo vas i kako u četvrtak nakon molitvenog programa na našem Facebooku, YouTube kanalu i livestreamu donosimo 'Vijesti iz Međugorja', koje ste premijerno mogli pogledati prošlog četvrtka. 

Objavljeno: 27.04.2020.

Duhovna priprava na 57. SVJETSKI DAN MOLITVE ZA ZVANJA od 26. travnja do 3. svibnja 2020.

 

Dan molitve za svećenička i redovnička zvanja je na četvrtu uskrsnu Nedjelju, koja se naziva i Nedjelja Dobrog pastira. Tim povodom i u želji da budu ujedinjeni u zajedničkoj molitvi i pripravi, Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji VRPP BiH sastavilo je prijedlog -  Tjedan molitve za zvanja redovničkih zajednica koje djeluju na području Bosne i Hercegovine.

 

Pridružimo im se u molitvi!

Objavljeno: 25.04.2020.

SPROVOD FRA ANTE KUTLEŠE

 

Sprovodni obredi i ukop pokojnog fra Ante Kutleše, redovnika i svećenika Hercegovačke franjevačke provincije, koji je preminuo s petka 17. na subotu 18. travnja 2020., u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, bili su 19. travnja 2020, na groblju Karaula u Tomislavgradu. Predvodio ih je provincijal fra Miljenko Šteko, u najužem krugu franjevačke zajednice i rodbine, u skladu sa sadašnjom zabranom okupljanja. U ponedjeljak 20. travanja braća franjevci služit će sv. Mise za pok. fra Antu u mjestima gdje žive i službuju. Sv. Misa s pukom i rodbinom slavit će se, dogovorno, kada prestanu ove izvanredne okolnosti.

Pokoj vječni, daruj mu Gospodine!

Objavljeno: 20.04.2020.