Arhiva Novosti

Frama Livno ukupni pobjednik XX.Framafesta

U subotu 28. listopada 2017. godineu Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače održan je XX. Framafest.  

Geslo ovogodišnjeg Framafesta bilo je „Dok me bude, Bogu svom ću pjevati!“.

 

Objavljeno: 29.10.2017.

„Večer molitve za mir“ s zborom „Kraljica Mira“ u Beču

Tradicionalna “Večer molitve za mir” održana je u katedrali sv. Stjepana u Beču u utorak 24.10.2017 na kojoj je bečki nadbiskup Christoph Schönborn s više tisuća vjernika, kojima se pridružio i međugorski zbor „Kraljica mira“, molio za mir u svijetu. (slike)

Objavljeno: 28.10.2017.

Prvi samostalni koncert ženske klape "Mir"

U nedjelju, 29. 10. u Dvorani Ivana Pavla II. u 19:30 ženska klapa “Mir” iz naše župe daruje nam svoj prvi samostalni koncert.

Nastupit će i njihovi prijatelji. Voditeljica klape je profesorica Monija Jarak. Dođimo i uživajmo! Ulaz slobodan!

Objavljeno: 24.10.2017.

Predstava „Smak svita“ u Međugorju

U četvrtak, 26.10. u Dvorani Ivana Pavla II. u 20 sati Dramska sekcija “Didak” župe Gradnići održat će kazališnu predstavu “Smak svita”. Autor je Dragan Komadina, a režija Robert Pehar. Preporučujemo predstavu “Smak svita” i roditeljima i djeci i mladima, ali i svima drugima! U isto vrijeme se odigrava prošlost i sadašnjost. Mnogo dobrih poruka! U kazališnom smislu predstava jako zanimljiva! Ulaz slobodan.

Objavljeno: 23.10.2017.

Održan još jedan seminar za djevojke u Međugorju

 U Kući mira u Međugorju održan je od 13. do 15. listopada molitveno-odgojni seminar za djevojke. Misao vodilja seminara bila je „Mir vam svoj dajem“, a sudjelovale su 33 djevojke 8. i 9. razreda iz hercegovačkih župa: Posušje, Kočerin, Bijelo Polje, Čerin i Čitluk. Seminar su pripremile i vodile s. Anđela Pervan, s. Monia Ljubić i s. Marija Puljić.

Objavljeno: 20.10.2017.

„61 milijun gladne djece treba našu pomoć“

U Međugorju ovih dana na zahvalnom hodočašću boravi međunarodna obitelj Marijinih obroka. Svi su stigli,  i u ponedjeljak 9.listopada obilježili  25. Obljetnicu  humanitarnog rada osnivača Marijinih obroka Magnusa MacFarlane-Barrowa. Magnus i njegova supruga Julie gostovali su u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje.

Objavljeno: 19.10.2017.

Znanstveni skup na Humcu povodom 150 godina od izgradnje samostana

Povodom 150 godina od početka izgradnje franjevačkog samostana održat će se znanstveni skup na Humcu. Znanstveni skup će se održavati 20.i 21.listopada u samostanu sv. Ante Padovanskoga (trg sv. Ante 1 Humac – Ljubuški).

Objavljeno: 16.10.2017.

Hodom mira započeli 14. Didakovi dani

Hodom mira na još jedan način obilježena je 100. obljetnica spašavanja gladne djece, a cijeli hod nadahnut je pješačenjem fra Didaka, njegovih suradnika i gladne djece iz različitih krajeva Hercegovine do Mostara odakle su polazili vlakovi za Slavoniju.

Objavljeno: 16.10.2017.

Hodočašće u Međugorje župljana župe Uzvišenja Svetog Križa, Kravarsko

Protekloga mjeseca skupina hodočasnika iz župe Uzvišenja Svetog Križa, Kravarsko hodočastila je u Međugorje.  Odmah po dolasku u Međugorje zaputili su se na Brdo ukazanja uz zajedničku molitvu krunice.

Objavljeno: 16.10.2017.

14. DIDAKOVI DANI

15. – 22. listopada 2017.

Četrnaesti Didakovi dani započet će 15. listopada „Hodom mira“ od fra Didakove rodne kuće u Paoči do stare crkve u Gradnićima te će trajati do 22. listopada, kada će, predstavljanjem romana „Plaču li jeleni“ fra Ante Marića završiti ovogodišnja manifestacija. U sklopu Didakovih dana bit će premijerno izvedena 18. listopada i kazališna predstava „Smak svita“, koju je pripremila Dramska sekcija HKUD „Didak“' iz župe Gradnići. 

Objavljeno: 14.10.2017.

Bračni par iz Bjelovara u Međugorju

Bračni par Suzana i Zdravko Marković iz Bjelovara(sv.Ivan Žabno) hodočastili su u mjesecu rujnu u Međugorje. Za program Radiopostaje „Mir” Međugorje gđa Suzana je rekla: „Ja sam se zavjetovala da ćemo doći Gospi se zahvaliti, pošto je kćer rodila, imala je problematičnu trudnoću i bila je dva mjeseca u bolnici.

Objavljeno: 12.10.2017.

Seminar za članove glazbenih sekcija održan u Međugorju

Kuća mira u Međugorju proteklog vikenda odzvanjala je pjesmom, zvucima instrumenata i radošću. Seminar za članove glazbenih sekcija pod geslom „Kriste, budi naša radost!” koji su vodili fra Marin Karačić i fra Zvonimir Pavičić održan je od 6.  do 8. listopada 2017. Seminar je započeo u petak krunicom i sv. misom u crkvi sv. Jakova. Poslije mise je slijedila večera, a zatim i upoznavanje.

Objavljeno: 11.10.2017.

Marijini obroci već 25 godina jednostavno rješenje za glad u svijetu

U dvorani Ivana Pavla II u Međugorju sinoć je obilježena 25. obljetnica humanitarnog rada osnivača Marijinih obroka Magnusa MacFarlane-Barrowa. Na proslavi se, uz župljane i prijatelje, okupila velika, međunarodna obitelj Marijinih obroka, koja je ovih dana na zahvalnom hodočašću u Međugorju. (slike)

Objavljeno: 10.10.2017.

Frama Međugorje nastupa na XX. Framafestu

Ovogodišnji XX. Framafest održat će se 28. listopada 2017. godine u Mostaru pod geslom „Dok me bude, Bogu svom ću pjevati“. Organizator ovogodišnjeg festivala je Organizacijski odbor Framefesta kojeg je potvrdilo Nacionalno vijeće Frame BiH, a domaćin  je Hercegovačko područno bratstvo. Na festivalu će nastupiti 20 Frama, a među njima i Frama Međugorje sa skladbom Ne odustajem, ne odustaješ.

Objavljeno: 09.10.2017.

Najava: Molitveno-odgojni seminar za djevojke u Međugorju

U Međugorju, u Kući Mira, od 13. do 15. listopada održat će se molitveno-odgojni seminar za djevojke osmih i devetih razreda u organizaciji Školskih sestara franjevki iz Mostara. Prijave kao i sve informacije o seminaru mogu se dobiti na broj 063/748-107 (s. Anđela).

Objavljeno: 06.10.2017.