Arhiva Novosti

Veliki župni zbor „Kraljica mira“ u pripremi za proslavu 36. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju

U Međugorju od 1990. godine djeluje Veliki župni zbor „Kraljica mira“, kojim od 2010. ravna s. Irena Azinović. Ovaj zbor je 2015. proslavio 25. obljetnicu postojanja i djelovanja. Tada je nakon svete mise zahvalnice upriličeno i predstavljanje novog nosača zvuka „Salve Regina”, kao i spomenice o 25-godišnjem postojanju i djelovanju zbora.

Objavljeno: 21.06.2017.

Ususret 36.obljetnici Gospinih ukazanja: Hodočašće za osobe s invaliditetom plod Međugorja

Plod Međugorja je svakako i Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom koje je po šesti put održano od 15. do 18. lipnja. Mnogi sudionici ovoga hodočašća svjedočili su za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje.

Objavljeno: 21.06.2017.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Ivan Goran Kovačić” u Međugorju

U subotu 17. lipnja Međugorje su posjetili članovi Hrvatskoga kulturno umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić” iz Beravaca kod Slavonskog Broda. Sudjelovali su na jutarnjoj svetoj misi te, kako su bili proputovanju za Hutovo, dio dana proveli u ovom mjestu molitve i mira.

Objavljeno: 20.06.2017.

Svetom misom završeno 6. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

Svetom misom, koju je u nedjelju 18. lipnja na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u  Međugorju u 11 sati predslavio fra Goran Azinović, završilo je  6. međunarodno hodočašće osoba s invaliditetom, koje se od četvrtka održavalo pod geslom „Da ljubav vaša sve više raste” - U Gospinoj školi. (slike)

Objavljeno: 19.06.2017.

Održano sedmo Međunarodno hodočašće obitelji u Međugorje

Od 16. do 18. lipnja 2017. u Međugorju je održano sedmo po redu Međunarodno hodočašće obitelji koje je, u suradnji sa župnim uredom sv. Jakova iz Međugorja, organizirala  Udruga „Kup Karmel“ iz Zagreba.

Objavljeno: 18.06.2017.

U tijeku duhovna priprava u Međugorju-Devetnica Kraljici Mira

Gotovo se neprekidno prema Gospinu kipu na Podbrdu i u ovoj Devetnici Kraljici Mira uspinju skupine hodočasnika sa svih strana svijeta. Naime, na Podbrdu se svakog popodneva od 15. do 23. lipnja u 16 sati moli krunica. Tijekom dana u Međugorju se svete mise slave na različitim jezicima, a večernji molitveni program na vanjskom oltaru župne crkve započinje molitvom krunice u 18 sati.

Objavljeno: 18.06.2017.

Predstavljena knjiga „Ne lomite napukle trske: Život s darovanim teškoćama”

U subotu 17. lipnja u Međugorju je nakon večernjeg molitvenog programa u sklopu 6. međunarodnog hodočašća za osobe s invaliditetom predstavljena knjiga „Ne lomite napukle trske: Život s darovanim teškoćama”, koju su priredili fra Goran Azinović i fra Zvonko Benković. (slike)

Objavljeno: 18.06.2017.

Sudionici o Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom

Na 6. međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom, koje se ovih dana održava u Međugorju i traje do 18. lipnja, sudjeluje i s. Marija Klara Klarić iz Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova. Naime, s. Marija Klara, prateći osobe s invaliditetom zajedno sa s. Rastislavom, već devet godina dolazi u Međugorje.

Objavljeno: 17.06.2017.

Ususret 36. obljetnici Gospinih ukazanja: Hodnja mira Humac – Međugorje, 24.6. 2017.

Hodnja mira je molitveni hod od Humca do Međugorja, nastao 1992. godine. Od tada se svake godine održava 24. lipnja, na blagdan sv. Ivana Krstitelja, odnosno na uočnicu obljetnice Gospinih ukazanja. Za to vrijeme dok su svećenici nosili Presveti oltarski sakrament, kasnije Gospin kip, a sada križ, sudionici su molili i pjevali.

Objavljeno: 17.06.2017.

U Međugorju počelo Šesto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

Šesto po redu hodočašće za osobe s invaliditetom započelo je u Međugorju u četvrtak 15. lipnja okupljanjem i večernjim molitvenim programom na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova. Molitvu krunice predmolio je fra Slavko Soldo, a svetu misu u 19 sati predslavio je  fra Ante Vučković, u suslavlju 41 svećenika. Hodočašće se održava pod geslom Da ljubav vaša sve više raste - U Gospinoj školi, a ove je godine okupilo navjeći broj sudionika, njih oko 2000.  (slike)

Objavljeno: 16.06.2017.

Sveta potvrda u Međugorju

U međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova je u četvrtak 15. lipnja šezdeset i šestero krizmanika (39 učenica i 27 učenika osmoga razreda) primilo sakrament svete potvrde. Sveto misno slavlje u 10 sati je predslavio mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski. (slike)

Objavljeno: 16.06.2017.

Svetkovina Tijelova-Tijelovska procesija

Na svetkovinu presvetoga Tijela i Krvi Kristove - Tijelova, svečanu večernju misu predslavio je fra Ante Vučković u suslavlju 41 svećenika. Krunicu fra Slavko Soldo. Kao i dosadašnjih godina, nakon svete mise ulicama Međugorja je uslijedila procesija s Presvetim, u kojoj su sudjelovali brojni svećenici, redovnici i redovnice, župljani, te okupljeni hodočasnici. (slike)

Objavljeno: 16.06.2017.

Kardinal Ernest Simoni na večernjoj svetoj misi u Međugorju

Na koncu misnoga slavlja, koje je u utorak 13. lipnja u Međugorju u suslavlju 24 svećenika predslavio fra Iko Skoko, međugorski je župnik fra Marinko Šakota pozdravio uistinu posebnog gosta - kardinala Ernesta Simonia iz Albanije, koji je teško trpio za vrijeme komunističke vladavine u toj zemlji.

Objavljeno: 14.06.2017.

6. MEĐUNARODNO HODOČAŠĆE ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Tema susreta: „Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1, 9) „U Gospinoj školi“

Šesto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 15. do 18. lipnja 2017. Okupljanje i smještaj sudionika u kuće župljana predviđen je u poslijepodnevnim satima u četvrtak 15. lipnja.

Objavljeno: 13.06.2017.

Devetnica Kraljici mira u Međugorju

Za 36. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju međugorski će se župljani i hodočasnici i ove godine pripravljati devetnicom koja počinje u četvrtak 15. lipnja 2017. na Brdu ukazanja, a 16. lipnja u crkvi sv. Jakova. Tako se svaki dan od 15. do 23. lipnja u 16 sati moli krunica na Podbrdu. Večernji molitveno-liturgijski program ovih dana započinje, kao i redovito, molitvom krunice u 18 sati, a sv. misa je u 19 sati.

Objavljeno: 11.06.2017.