Arhiva Novosti

Molitva krunice na Podbrdu, Mladifest, 2. kolovoza

U srijedu 2. kolovoza, tj. prvoga dana cjelodnevnog programa Festivala mladih, uz Podbrdo se od 6 sati molila krunica na kojoj su sudjelovali brojni mladi. Molitvu radosnih otajstava je predvodio međugorski vidjelac Ivan Dragićević. Jutarnji se program potom nastavio od 9 sati na vanjskom oltaru molitvom, katehezom fra Danke Perutine i svjedočanstvima.

Objavljeno: 01.08.2017.

Danas počinje 28. Međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

Međunarodni molitveni festival mladih, od 1.  do 6. 8. 2017.

 

Geslo: „DA LJUBAV VAŠA SVE VIŠE RASTE“

 

I molim za ovo: da ljubav vaša sve više i više raste u spoznanju i potpunu pronicanju te mognete prosuditi što je najbolje. (Fil 1,9)

Objavljeno: 01.08.2017.

Sve je spremno za početak 28. Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju

U utorak 1. kolovoza večernjom svetom misom na vanjskom oltaru župne crkve u Međugorju počinje 28. međunarodni molitveni susret mladih pod geslom Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1,9). Susret traje do nedjelje 6. kolovoza. Očekuje se veliki broj mladih iz cijeloga svijeta, a pripreme za Festival privode se kraju.

Objavljeno: 31.07.2017.

„U Međugorju se srce lakše otvara Bogu”

Supružnici Florence i Philippe Bigot iz Šangaja prvi su puta krajem mjeseca srpnja hodočastili u Međugorje. Roditelji su petero djece, a za ovo mjesto mira i molitve čuli su u listopadu prošle godine preko s. Emmanuel i zajednice Blaženstva. Za program Radiopostaje „Mir” Međugorje svjedoče kako je ovo mjesto posebno.

Objavljeno: 31.07.2017.

Hodočasnici biciklisti iz Virovitice stigli na Festival mladih

Dan prije Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorje su u ponedjeljak 31. srpnja stigli mladi biciklisti iz Virovitice. Na put su pošli 26. srpnja. Njih je šestero za 6 dana na biciklima prešlo 690 kilometara, a po dolasku su se u Međugorje najprije pomolili kod Gospinog kipa ispred crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 31.07.2017.

Mlada misa fra Zvonimira Pavičića

U nedjelju, 30. srpnja 2017., u crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu, svoju mladu Misu proslavio je fra Zvonimir Pavičić. Uz mladomisnika su bili provincijal fra Miljenko Šteko, mladomisnici fra Alen Pajić i fra Augustin Čordaš, propovjednik fra Stanko Mabić, gvardijan fra Tomislav Puljić, župnik fra Stipe Biško te još dvadesetak misnika. (slike)

Objavljeno: 31.07.2017.

Marijini legionari stigli biciklima u Međugorje

Već petu godinu za redom članovi zajednice Marijine legije biciklima putuju iz Petrinje u Međugorje. Tako je bilo i ove godine kada je u nedjelju 23. srpnja u večernjim satima krenulo petero mladih članova Marijine legije iz Petrinje: Kristijan Iđaković, Matija Kovač, Filip Žugaj, Marko Božinović i svećenik vlč. Marijan Štingl.

Objavljeno: 30.07.2017.

28. MLADIFEST

28. MLADIFEST

MEĐUNARODNI MOLITVENI FESTIVAL MLADIH

Međugorje, 1. 8. – 6. 8. 2017.

DA LJUBAV VAŠA

SVE VIŠE RASTE

Objavljeno: 28.07.2017.

Biciklima na 28. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

Sljedeći će se tjedan, odnosno od 1. do 6. kolovoza, u Međugorju održati 28. međunarodni molitveni susret mladih. Mnogi će mladi ovih dana krenuti na hodočašće, a slično je učinila i skupina mladih iz Hrvatske, koji su srijedu 26. srpnja iz Virovitice biciklima krenuli put Međugorja.

Objavljeno: 28.07.2017.

U Međugorju održan Totus Tuus kamp za dječake

U Kući mira u Međugorju je od 21. do 23. srpnja održan ljetni kamp Totus Tuus, koji je okupio preko trideset dječaka i devet voditelja. Kamp je organizirala zajednica Totus Tuus koja djeluje u franjevačkoj župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Objavljeno: 27.07.2017.

U Međugorju proslavljena svetkovina sv. Jakova, zaštitnika župe

Svetkovina sv. Jakova, zaštitnika župe Međugorje, svečano je proslavljena u utorak 25. srpnja 2017. Svete mise na hrvatskome jeziku slavljene su u župnoj crkvi u 7, 8, i 19 sati, a središnja sv. misa, koju je predslavio dugogodišnji međugorski župnik, trenutno župnik u župi sv. Franje Asiškog u Posuškom Gracu fra Ivan Landeka st.,

Objavljeno: 26.07.2017.

Mlada misa fra Zvonimira Pavičića

Fra Zvonimir Pavičić će u nedjelju 30. srpnja u 11 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu proslaviti svoju Mladu misu. Fra Zvonimirovo mladomisničko geslo, koje je ujedno i geslo njegovih svečanih zavjeta u Redu Manje braće, glasi „Gospodine, svi te traže” (Mk 1, 37).

Objavljeno: 25.07.2017.

O Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju

Zamisao o molitvenom susretu mladih rodila se u srcu jednog mladog hodočasnika iz Engleske krajem Marijanske godine (1988.), a koju je tada podijelio s fra Slavkom Barbarićem. Fra Slavko je podržao ovu ideju, te započeo organizirati i voditi Festival sve do svoje smrti 24. studenoga 2000. godine.

Objavljeno: 25.07.2017.

U Međugorju održan deveti godišnji susret duhovnih zvanja iz Brotnja

Ovogodišnji, deveti po redu godišnji susret duhovnih zvanja iz Brotnja održan je u ponedjeljak 24. srpnja u župi Međugorje. Susret duhovnih zvanja iz Brotnja održava se svake godine u nekoj od broćanskih župa. I ove godine je započeo zajedničkim okupljanjem u dvorani sv. Ivana Pavla II., gdje su sudionici razmjenjivali svoja razmišljanja i iskustva.

Objavljeno: 25.07.2017.

Volontiranje hodočasnika s Floride u humanitarnoj udruzi „Marijine ruke”

U Međugorje su početkom mjeseca hodočastili Sandra Levy, njena djeca Andreas i Camila, te nećakinja Patricia iz Floride. Došli su, naime, vidjeti rad Udruge „Marijine ruke”, kako bi pokušali takvo nešto napraviti u svojoj zemlji. Gđa Levy ističe kako je za Međugorje čula od svojih roditelja 1990. godine, kada je njezina majka htjela doći u Međugorje.

Objavljeno: 23.07.2017.