Arhiva Novosti

Koncert zahvale fra Alessandra Brustenghia iz Asiza

U nedjelju, 6. kolovoza, nakon večernjeg molitveno liturgijskog programa na vanjskome oltaru crkve sv..Jakova u Međugorju, fra Alessandro Brustenghi  održao  je prigodni koncert zahvale s Međunarodnim zborom Festivala mladih. (slike)

Objavljeno: 07.08.2017.

Primjer živoga Evanđelja – kardinal Ernest Simoni iz Albanije svjedočio u Međugorju

U četvrtak, 3. kolovoza, 89- godišnji kardinal Ernest Simoni Troshani iz Albanije, koji je proveo u zatvoru 28 godina, svjedočio je na 28. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju. Istoga dana propovijedao je na večernjoj sv. misi.

Objavljeno: 07.08.2017.

Svjedočanstvo o prvom međugorskom Festivalu mladih u Parizu

U subotu, 5. kolovoza, u jutarnjem programu Festivala mladih svjedočila je Mélanie Arrivé iz Francuske i upoznala sudionike Festivala s prvim međugorskim Festivalom mladih koji je održan u Parizu 13. svibnja 2017.

Objavljeno: 06.08.2017.

Misom zahvalnicom na Križevcu završen 28. molitveni susret mladih u Međugorju

Svetom misom zahvalnicom slavljenom na Križevcu u 5 sati ujutro u nedjelju 6. kolovoza, a koju je predslavio župnik fra Marinko Šakota, završen je Dvadeset i osmi međunarodni molitveni susret mladih. Mladifest je počeo u utorak 1. kolovoza 2017. i održan je pod geslom „Da ljubav vaša sve više raste“, okupivši desetke tisuća mladih iz 61 zemlje. (foto) ; (video)

Objavljeno: 06.08.2017.

Program posljednjeg dana Festivala mladih u Međugorju, subota, 5. kolovoza

Posljednji dan cjelodnevnog program 28. Međunarodnoga molitvenog susreta mladih u  Međugorju bio je u subotu 5. kolovoza. Jutarnji program počeo je molitvom fra Marinka Šakote, koordinatora ovoga susreta, a nastavio se katehezom o. Jacquesa Philippea iz zajednice Blaženstva.  (foto)

Objavljeno: 06.08.2017.

Program Mladifesta u Međugorju, petak 4. kolovoza

U petak 4. kolovoza nastavljen je program 28. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predmolio koordinator međugorski župnik fra Marinko Šakota, a katehezu je i ovoga jutra držao o. Jacques Philippe iz zajednice Blaženstva. (slike)

Objavljeno: 05.08.2017.

Poruka kardinala Christopha Schönborna mladima u Međugorju

I ove se godine svih sudionika Međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju iznova sjetio dragi prijatelj, kardinal Christoph Schönborn iz Beča.

„Dragi mladi prijatelji!

Objavljeno: 04.08.2017.

Mladi iz Hrvatske o Molitvenom susretu mladih u Međugorju

Na 28. Međunarodnom molitvenom susretu mladih sudjeluje i s. Irena Jozić iz Varaždina, sestra uršulinka. O svojim dojmovima sa Festivala mladih u Međugorju pripovijeda:

„Drago mi je da sam mogla barem malo biti ovdje, sudjelovati na programu koji je tako bogat i duhovno ispunjen ozračjem radosti, zajedništva i topline.

Objavljeno: 04.08.2017.

Svjedočanstvo Angele Hayes o pronalasku smisla života u Međugorju

U četvrtak 3. kolovoza u jutarnjem programu Festivala mladih svjedočila je Angela Hayes iz Irske s obitelji. Govorila je o životnoj tragediji i pronađenom spasu za obitelj u Međugorju. Njezin sin Alan je član Međunarodnog zbora i orkestra koji je na kraju otpjevao pjesmu Survivor posvećenu upravo svojoj majci.

Objavljeno: 04.08.2017.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju u četvrtak 3. kolovoza

Središnji je događaj na Međunarodnom molitvenom susretu mladih i ovoga dana, 3. kolovoza, bila sveta misa, koju je u 19 sati predslavio fra Emanuel Josić, mladomisnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Propovijedao je kardinal Ernest Simoni-Troshani iz Albanije. U koncelebraciji je bilo 507 svećenika. Preko livestreaminga večernji program su pratila 764 740 gledatelja.

Objavljeno: 04.08.2017.

Marko iz Osijeka: „Na susretu mladih u Međugorju najviše me se dojmi euharistijsko klanjanje“

Novinari Radiopostaje „Mir“ Međugorje tijekom održavanja Mladifesta razgovaraju s brojnim mladima i svakodnevno u programu njihova iskustva donose. Marko Šteko iz Osijeka već petu godinu sudjeluje na Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju.

Objavljeno: 03.08.2017.

Svjedočenje Letizie Centorbi iz Italije na Festivalu mladih

Tijekom jutarnjeg programa na Festivalu mladih u srijedu 2. kolovoza svjedočila je i Letizia Centorbi iz Italije. Govorila je o svom obraćenju u Međugorju, a predstavila je i novu pjesmu „Regina della pace“, koju je napisala prije osam godina.

Objavljeno: 03.08.2017.

Program 28. Međunarodnog molitvenog susreta mladih, srijeda 2. kolovoza

U srijedu 2. kolovoza mladi su uz Brdo ukazanja već od 6 sati ujutro molili radosna otajstva krunice. Program Festivala nastavljen je od 9 sati na vanjskom oltaru jutarnjom molitvom koordinatora fra Marinka Šakote, te katehezom o prispodobi o sijaču i plodovima Međugorja fra Danke Perutine, dugogodišnjeg voditelja Festivala mladih, koji je trenutno na službi gvardijana u Mostaru. (slike)

Objavljeno: 03.08.2017.

Veliko platno i predstava zajednice Cenacolo

I ove godine tijekom trajanja Međunarodnoga molitvenog susreta mladih u Međugorju sudionici mogu na velikom platnu (100m), a koje su i ove godine pripremili mladi iz zajednice Cenacolo, svaki dan pisati svoje molitve, zahvale Bogu ili neku duhovnu misao. To će se platno zadnjega dana, tj. u subotu 5. kolovoza, prinijeti u euharistiji u zajedničkoj molitvi.

Objavljeno: 02.08.2017.

Svetom misom započeo 28. međunarodni molitveni susret mladih

Međugorje je ovih dana u znaku mladih. U tijeku je, naime, 28. međunarodni molitveni susret mladih (Mladifest) koji se odvija pod geslom „Da ljubav vaša sve više raste“. Službeni početak susreta bio je u utorak 1. kolovoza na vanjskom oltaru. (slike)

 

Objavljeno: 02.08.2017.