Arhiva Novosti

Riječi posebnog izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje

Mons. Henryk Hoser, posebni izaslanik Svete Stolice za župu Međugorje, u župnoj se crkvi sv. Jakova prigodom svoga dolaska okupljenima obratio sljedećim riječima:

Objavljeno: 30.03.2017.

Posebni izaslanik Svete Stolice stigao u Međugorje

Nakon Sarajeva i Mostara, posebni je izaslanik Svete Stolice za župu Međugorje, mons. Henryk Hoser, u pratnji provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteke, stigao i u Međugorje. U popodnevnim su ga satima u srijedu 29. ožujka ispred župne kuće dočekali fra Marinko Šakota, međugorski župnik, braća franjevci, časne sestre franjevke na službi u Međugorju, te okupljeni župljani i hodočasnici.   (slike)

Objavljeno: 30.03.2017.

Molitveni program i hodočasničke skupine u Međugorju

Krajem mjeseca ožujka 2017. godine u Međugorju su zabilježene hodočasničke skupine iz Poljske, Francuske, SAD-a, Italije, Njemačke, Mađarske, Rumunjske, Argentine,  Šri Lanke, Irske, Austrije, Poljske, Španjolske, Litve, Koreje, Španjolske, Litve, Slovenije, Perua, Luksemburga i Rumunjske.

Objavljeno: 30.03.2017.

Mladi iz Kočerina pješice u Međugorje

Na svetkovinu Blagovijesti, u subotu 25. ožujka, 80-ak je mladih iz župe Kočerin, zajedno sa svojim župnikom fra Mariom Knezovićem, hodočastilo u Međugorje. Put je protekao u molitvi, radosti i zajedništvu. Polazak je bio u 8 sati ujutro, a u Međugorje su stigli oko 16 sati.

Objavljeno: 29.03.2017.

Peti kamp za djevojčice zajednice Totus Tuus u Međugorju

Peti kamp za djevojčice zajednice Totus Tuus u Hercegovini održao se od 24. do 26. ožujka u kući Domus Pacis u Međugorju. Na kampu je sudjelovalo 30 djevojčica u dobi od 9 do 14 godina iz različitih dijelova Hercegovine (Posušje, Mostar, Čitluk, Čapljina, Bijelo Polje). Tema kampa bila su djeca Fatime – blaženi Frano i Jacinta, te službenica Božja Lucija. (slike)

Objavljeno: 29.03.2017.

Suradnik poljske Informativne katoličke agencije boravio u Međugorju

Poljaci su narod koji osobito časti Blaženu Djevicu Mariju, te se i u Međugorju mogu susresti brojni hodočasnici iz Poljske. Proteklih je dana u Međugorju boravio i novinar Jakub Kubica, suradnik poljske Informativne katoličke agencije, kako bi Poljacima donio aktualnu sliku Međugorja uoči dolaska Papinog izaslanika, poljskog nadbiskupa Henryka.

Objavljeno: 29.03.2017.

Susreti župljana u korizmi

U župi se Međugorje nastavljaju korizmeni susreti župljana. U srijedu 29. ožujka domaćini su župljani iz Međugorja. „Dođimo u dvoranu Ivana Pavla II. u 19 sati i budimo jedni s drugima u meditaciji i blagovanju”, pozivaju iz Župnog ureda Međugorje. Ovo je, naime, druga godina otkada se počelo s organizacijom ovakvih molitvenih susreta u korizmi.

Objavljeno: 28.03.2017.

„Više cvijeća manje smeća”

U Međugorju je u četvrtak 23. ožujka provedena akcija čišćenja župe pod geslom „Više cvijeća manje smeća”. Mnogi su, prepoznavši cilj ovoga hvalevrijednoga pothvata, učinili vlastiti okoliš ljepšim i sebi i drugima. Tako je u samoj akciji sudjelovalo više od stotinu naših župljana, a po završetku je radnoga dijela organizirano i njihovo zajedničko druženje. Organizatori ovom prigodom zahvaljuju svim sudionicima, a posebno Župnom uredu Međugorje.

Objavljeno: 23.03.2017.

Hodočašće maturanata Katoličkog školskog centra „Sv. Josip” iz Sarajeva

U srijedu 22. ožujka u Međugorje su hodočastili maturanti Katoličkog školskog centra „Sv. Josip” iz Sarajeva. Ovaj je posjet upriličen prigodom njihovog godišnjeg izleta, kada posjete različita mjesta u Hercegovini, a kako ističu, Međugorje ih je oduševilo. Posjetili su i zajednicu „Cenacolo”, te proveli neko vrijeme i oko međugorske crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 23.03.2017.

Izborni kapitul OFS-a Hercegovine u Međugorju

Izborni kapitul hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) održan je od 17. do 19. ožujka 2017. godine u franjevačkoj kući molitve i susreta Domus pacis u Međugorju. U radu kapitula sudjelovalo je ukupno 36 sudionika.

Objavljeno: 23.03.2017.

Korizmeno hodočašće mladih iz Širokog Brijega u Međugorje

Kao i proteklih godina, u korizmenom su vremenu framaši sa Širokog Brijega pješice hodočastili u Međugorje. Ove je godine hodočašće organizirano 18. ožujka. Po dolasku u Međugorje, oko kipa Nebeske Majke ispred međugorske župne crkve, molili su za svoje potrebe i probleme koji ih pritišću, te za sve one koji su se u njihove molitve preporučili.

Objavljeno: 22.03.2017.

150. hodočašće u Međugorje

Mary Fernandez, 56-godišnjakinja iz Miami-a prvi je put u Međugorje došla 1988. godine. Hodočasnica je to koja neumorno živi i širi Gospine poruke, a ovo joj je ujedno 150.-to hodočašće u ovo mjesto molitve i mira. Za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje Mary je kazala kako je njezin suprug već prije znao za ovo mjesto, no nisu razgovarali o tome:

Objavljeno: 22.03.2017.

Svetkovina Navještenja Gospodinova - Blagovijest u Međugorju

U subotu 25. ožujka je svetkovina Navještenja Gospodinova–Blagovijest. Svete mise u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju su u 8,13 i 18 sati. U subotu je i redovito mjesečno cjelonoćno klanjanje. U 21 sat počinje zajedničko klanjanje do 22 sata, a poslije toga Presveto će biti izloženo do 7 ujutro.

Objavljeno: 20.03.2017.

Susreti međugorskih župljana u korizmi

Nastavljaju se korizmeni susreti međugorskih župljana. U srijedu 22. ožujka, nakon Miletine, Vionice i Šurmanaca, domaćini su župljani iz Bijakovića. Susret je, kako je to i uobičajeno, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u 19 sati. Kako je, najavljujući ove susrete, naglasio i međugorski župnik fra Marinko Šakota, svrha im je ponovno otkrivanje vrijednosti i uloge posta u kršćanskom životu, ali i međusobnog susreta u jednostavnosti blagovanja.

Objavljeno: 20.03.2017.

Godišnje ukazanje Mirjani Dragićević-Soldo 18. ožujka 2017.

Vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo imala je svakodnevna ukazanja od 24. lipnja 1981. do 25. prosinca 1982. Na posljednjem svakodnevnom  ukazanju Gospa je, povjerivši joj desetu tajnu, rekla da će joj se ukazivati jedanput godišnje i to 18. ožujka. Tako je i bilo tijekom svih ovih godina.  (slike)

Objavljeno: 18.03.2017.