Arhiva Novosti

Međugorje se pripravlja za 36. obljetnicu Gospinih ukazanja

Pri kraju je devetnica Kraljici Mira, odnosno priprava za 36. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju, kao zahvala Nebeskom Ocu na Marijinoj prisutnosti. Na Brdu ukazanja kroz ove dane se molila krunica u 16 sati. Večernji molitveni program je, kao i redovito, na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 23.06.2017.

Svećeničko ređenje u Mostaru

MOSTAR – Đakon Mostarsko-duvanjske biskupije vlč. Marin Krešić i trojica đakona iz Hercegovačke franjevačke provincije: fra Alen Pajić, fra Augustin Čordaš i fra Zvonimir Pavičić bit će zaređeni za svećenike (prezbitere) u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve u nedjelju 25. lipnja 2017.

Objavljeno: 23.06.2017.

30 hodočasnika iz Rame pješice krenulo u Međugorje

Jutros je 30 hodočasnika iz Rame krenulo na hodočašće pješice Gospi u Međugorje. U Međugorje bi trebali stići u nedjelju prijepodne, na dan proslave 36. godišnjice Gospina ukazanja. Želimo sretan put našim hodočasnicima! Neka vas Bog prati na putu i neka vam Gospa usliši vaše molitve! (www.rama-prozor.info)

 

Objavljeno: 23.06.2017.

HODNJA MIRA

U subotu 24. lipnja, na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja, je Uočnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Kao i svake godine, toga dana u 6 sati ujutro ispred samostana sv. Ante na Humcu polazi Hodnja mira. Dolazak pred župnu crkvu sv. Jakova u Međugorju predviđen je u 10 sati. Pozivaju se svi župljani i hodočasnici da se pridruže molitvi za mir. Sv. mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi taj dan su u 7, 8, 11, 13 i 19 sati.

Objavljeno: 22.06.2017.

Zbor Frame Hercegovina - „Kraljici Mira”

Ususret obljetnici Gospinih ukazanja prošle godine  Radiopostaja „Mir” Međugorje objavila je glazbeni spot u kojem sudjeluje zbor Frame Hercegovina koji je otpjevao međugorsku himnu „Kraljici Mira”, u narodu poznatiju kao „Došli smo ti Majko draga”. Tekst i glazbu je napisao pok. fra Stanko Vasilj, a aranžman Živko Ključe. Zborom Frame Hercegovina ravnao je fra Tihomir Bazina.

Objavljeno: 22.06.2017.

Veliki župni zbor „Kraljica mira“ u pripremi za proslavu 36. godišnjice Gospinih ukazanja u Međugorju

U Međugorju od 1990. godine djeluje Veliki župni zbor „Kraljica mira“, kojim od 2010. ravna s. Irena Azinović. Ovaj zbor je 2015. proslavio 25. obljetnicu postojanja i djelovanja. Tada je nakon svete mise zahvalnice upriličeno i predstavljanje novog nosača zvuka „Salve Regina”, kao i spomenice o 25-godišnjem postojanju i djelovanju zbora.

Objavljeno: 21.06.2017.

Ususret 36.obljetnici Gospinih ukazanja: Hodočašće za osobe s invaliditetom plod Međugorja

Plod Međugorja je svakako i Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom koje je po šesti put održano od 15. do 18. lipnja. Mnogi sudionici ovoga hodočašća svjedočili su za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje.

Objavljeno: 21.06.2017.

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Ivan Goran Kovačić” u Međugorju

U subotu 17. lipnja Međugorje su posjetili članovi Hrvatskoga kulturno umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić” iz Beravaca kod Slavonskog Broda. Sudjelovali su na jutarnjoj svetoj misi te, kako su bili proputovanju za Hutovo, dio dana proveli u ovom mjestu molitve i mira.

Objavljeno: 20.06.2017.

Svetom misom završeno 6. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

Svetom misom, koju je u nedjelju 18. lipnja na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u  Međugorju u 11 sati predslavio fra Goran Azinović, završilo je  6. međunarodno hodočašće osoba s invaliditetom, koje se od četvrtka održavalo pod geslom „Da ljubav vaša sve više raste” - U Gospinoj školi. (slike)

Objavljeno: 19.06.2017.

Održano sedmo Međunarodno hodočašće obitelji u Međugorje

Od 16. do 18. lipnja 2017. u Međugorju je održano sedmo po redu Međunarodno hodočašće obitelji koje je, u suradnji sa župnim uredom sv. Jakova iz Međugorja, organizirala  Udruga „Kup Karmel“ iz Zagreba.

Objavljeno: 18.06.2017.

U tijeku duhovna priprava u Međugorju-Devetnica Kraljici Mira

Gotovo se neprekidno prema Gospinu kipu na Podbrdu i u ovoj Devetnici Kraljici Mira uspinju skupine hodočasnika sa svih strana svijeta. Naime, na Podbrdu se svakog popodneva od 15. do 23. lipnja u 16 sati moli krunica. Tijekom dana u Međugorju se svete mise slave na različitim jezicima, a večernji molitveni program na vanjskom oltaru župne crkve započinje molitvom krunice u 18 sati.

Objavljeno: 18.06.2017.

Predstavljena knjiga „Ne lomite napukle trske: Život s darovanim teškoćama”

U subotu 17. lipnja u Međugorju je nakon večernjeg molitvenog programa u sklopu 6. međunarodnog hodočašća za osobe s invaliditetom predstavljena knjiga „Ne lomite napukle trske: Život s darovanim teškoćama”, koju su priredili fra Goran Azinović i fra Zvonko Benković. (slike)

Objavljeno: 18.06.2017.

Sudionici o Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom

Na 6. međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom, koje se ovih dana održava u Međugorju i traje do 18. lipnja, sudjeluje i s. Marija Klara Klarić iz Družbe Milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova. Naime, s. Marija Klara, prateći osobe s invaliditetom zajedno sa s. Rastislavom, već devet godina dolazi u Međugorje.

Objavljeno: 17.06.2017.

Ususret 36. obljetnici Gospinih ukazanja: Hodnja mira Humac – Međugorje, 24.6. 2017.

Hodnja mira je molitveni hod od Humca do Međugorja, nastao 1992. godine. Od tada se svake godine održava 24. lipnja, na blagdan sv. Ivana Krstitelja, odnosno na uočnicu obljetnice Gospinih ukazanja. Za to vrijeme dok su svećenici nosili Presveti oltarski sakrament, kasnije Gospin kip, a sada križ, sudionici su molili i pjevali.

Objavljeno: 17.06.2017.

U Međugorju počelo Šesto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

Šesto po redu hodočašće za osobe s invaliditetom započelo je u Međugorju u četvrtak 15. lipnja okupljanjem i večernjim molitvenim programom na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova. Molitvu krunice predmolio je fra Slavko Soldo, a svetu misu u 19 sati predslavio je  fra Ante Vučković, u suslavlju 41 svećenika. Hodočašće se održava pod geslom Da ljubav vaša sve više raste - U Gospinoj školi, a ove je godine okupilo navjeći broj sudionika, njih oko 2000.  (slike)

Objavljeno: 16.06.2017.