Arhiva Novosti

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju počinje u četvrtak 1. lipnja i traje sve do 31. kolovoza. Molitva krunice u župnoj crkvi od 1. lipnja počinje u 18 sati, a sv. misa u 19 sati. Nakon mise slijedi uobičajeni molitveni program, različit za pojedine dane u tjednu.

Objavljeno: 28.05.2017.

U Međugorju održan peti Međunarodni seminar za život

U Međugorju je u subotu 27. svibnja završen peti Međunarodni seminar za život koji je počeo 24. svibnja. Susret je zaključen euharistijom koju je u 12 sati predslavio fra Ante Vučković. Tema ovogodišnjeg okupljanja bila je „Da ljubav vaša sve više raste” (Fil 1, 9) - U Gospinoj školi, a sudjelovalo je oko 200 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Njemačke, Belgije, Francuske, Engleske, Irske, Nizozemske, Italije, Litve, Latvije, Ukrajine, Mađarske i Slovačke.  (slike)

Objavljeno: 27.05.2017.

Radiopostaja „Mir“ Međugorje dobila priznanje Hrvatskog društva katoličkih novinara za 20 godina emitiranja

Zagreb, (IKA) - Hrvatsko društvo katoličkih novinara u povodu 51. svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija dodjeljuje nagrade i priznanja temeljem javnog poziva te pristiglih prijedloga.

Objavljeno: 26.05.2017.

Započeo Međunarodni seminar za život u Međugorju

U Međugorju je u srijedu 24. svibnja započeo peti Međunarodni seminar za život na kojemu se okupilo oko 200 sudionika iz 15 zemalja. Tema susreta je „Da ljubav vaša sve više raste“ (Fil 1, 9) - U Gospinoj školi, koja je ujedno i tema svih ovogodišnjih međunarodnih susreta u Međugorju.

Objavljeno: 25.05.2017.

Svečano proslavljena svetkovina Uzašašća Gospodinova

Župa sv. Jakova u Međugorju svečano je u četvrtak 25. svibnja proslavila svetkovinu Uzašašća Gospodinova (Spasovo). Ured Informacija zabilježio je skupine hodočasnika iz Njemačke, Engleske, SAD-a, Irske, Austrije, Italije, Francuske, Češke, Slovačke, Koreje, Belgije, Poljske, Kolumbije, Latvije, Rumunjske, Ukrajine, Švicarske i Kanade.

Objavljeno: 25.05.2017.

Svetkovina Uzašašća Gospodinova u Međugorju

U četvrtak 25. svibnja je svetkovina Uzašašća Gospodinova (Spasovo). Svete mise u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju su u 8, 11 i 18 sati. U četvrtak je i 25. u mjesecu, te ćemo imati i redovito cjelonoćno klanjanje. Zajedničko klanjanje je od 19 do 20 sati, a nakon toga će Presveto biti izloženo u crkvi sve do 7 sati ujutro idućega dana.

Objavljeno: 21.05.2017.

Prvi Mladifest u Francuskoj

Nakon dvadeset i osam godina Mladifest-a u Međugorju, održan je 12., 13. i 14. svibnja prvi Festival mladih u Francuskoj. Sam je program bio nešto kraći od međugorskoga, ali, po svjedočanstvu sudionika, ništa manje veličanstven. Damir Bunoza, dirigent Međunarodnog zbora i orkestra s Mladifesta, na ovome je susretu u Parizu sudjelovao s nekoliko članova zbora i orkestra. (slike)

 

Objavljeno: 18.05.2017.

Međunarodni seminar za život u Međugorju

Sljedeći međunarodni seminar koji će se održati u Međugorju od 24. do 27. svibnja 2017. jest peti Međunarodni seminar za život. Tema susreta je „Da ljubav vaša sve više raste“ (Fil 1, 9) U Gospinoj školi. Na seminaru redovito sudjeluju liječnici i medicinsko osoblje, branitelji života, ali i oni parovi koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, supružnici koji žele djecu, pro-life aktivisti, žrtve obiteljskog nasilja, samohrani roditelji, trudnice…

Objavljeno: 18.05.2017.

Hodočasnička iskustva u Međugorju

Uskrsno je vrijeme u Međugorju obilježeno nazočnošću brojnih hodočasnika, među kojima su novinari radiopostaje  „Mir” Međugorje susreli i nekoliko zanimljivih sugovornika.(slike)

Objavljeno: 15.05.2017.

Hodočašće iz Daruvara: „Osjećamo da moramo doći našoj Majci i zato dolazimo dvadeset i jednu godinu za redom”

Zajednica žena „Katarina Zrinski” iz Daruvara organizira hodočašće u Međugorje od 1996. godine. Dolaze iz dvije daruvarske župe - Presvetog Trojstva i sv. Antuna Padovanskog. (slike)

Objavljeno: 15.05.2017.

Neobično hodočašće - Traktorima iz Austrije u Međugorje

Ovih su dana u Međugorje traktorima stigli braća Leopold i Johann Schmidthaler, 57-godišnjak i 77-godišnjak, te 69-godišnji Hermann Stoderegger i 62-godišnji Leopold Schörkhober. Na ovaj su neobični put pošli u srijedu 3. svibnja, a u Međugorje su stigli u utorak 9. svibnja.  (slike)

Objavljeno: 14.05.2017.

NAJAVA: 28. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

28. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju – Mladifest održat će se od 1. do 6. kolovoza 2017. Na programu će se i 2017. naći  kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje.

Objavljeno: 14.05.2017.

Papa proglasio svetima Franju i Jacintu Marto

Na misi u svetištu Gospe Fatimske okupilo se gotovo pola milijuna hodočasnika

Fatima, (IKA) - U svetištu Majke Božje Fatimske u Portugalu okupilo se 13. svibnja gotovo pola milijuna hodočasnika na misnom slavlju koje je predvodio papa Franjo, u tijeku kojega je proglasio svetima male pastire iz Fatime Franju i Jacintu Marto.

Objavljeno: 13.05.2017.

Misa u Međugorju povodu proslave 100-te obljetnice Gospinih ukazanja u Fatimi

U subotu 13. svibnja u Međugorju će se u 18 sati slaviti sveta misa povodom proslave 100.-te obljetnice Gospinih ukazanja u Fatimi. Pozivamo sve hodočasnike da se odazovu proslavi ove velike obljetnice i na taj način još jednom zahvale Bogu na njegovim darovima u ovom, ali i drugim hodočasničkim mjestima.

Objavljeno: 13.05.2017.

Richard Markovich i Karl Leeb hodočastili pješice u Međugorje

Gradišćanski Hrvati, 76-godišnji Richard Markovich i 62- godišnji Karl Leeb, umirovljenici iz mjesta Pajngrt (Baumgarten) u Austriji, u 17 su dana prepješačili 700 kilometara kako bi iz malog mjesta kod Gradišća stigli u Međugorje. O svome hodočašću svjedočili su u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje. (slike)

Objavljeno: 09.05.2017.