Arhiva Novosti

Uskrsnu Gospodin doista! Aleluja!

 

"Mir vama! Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas."

(Evanđelje po Ivanu 20,21)

 

Svim župljanima, hodočasnicima, prijateljima, dobročiniteljima i svim ljudima dobre volje

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Župnik i međugorski fratri

(slike)

 

 Uskrsna cestitka 2017 - fra Marinko Sakota

Objavljeno: 16.04.2017.

Obredi Velikog Petka u Međugorju

Popodnevnu molitvu krunice na Veliki Petak u crkvi sv. Jakova u Međugorju predmolio je fra Karlo Lovrić, a bogoslužje Velikoga petka u 18 sati predvodio je fra Vjekoslav Milićević, uz sudjelovanje većeg broja svećenika i vjernika. (slike)

Objavljeno: 15.04.2017.

Molitva Križnog puta međugorskih župljana i hodočasnika na Križevcu

Na Veliki Petak 14. travnja 2017. od ranih su se jutarnjih sati veće ili manje skupine vjernika uspinjale na Križevac moleći Križni put na različitim jezicima.  Kao i svake godine, u podnožju je Križevca u 11 sati započela središnja pobožnost Križnoga puta za župljane i hrvatske hodočasnike, koju je predvodio međugorski župnik fra Marinko Šakota. (slike)

Objavljeno: 15.04.2017.

Proslavljena Misa Večere Gospodnje u Međugorju

Na Veliki Četvrtak 13. travnja 2017. godine u župnoj je crkvi u Međugorju svečano proslavljena Misa Večere Gospodnje. Euharistiju je predslavio fra Perica Ostojić u zajedništvu s međugorskim župnikom fra Marinkom Šakotom i još 28 svećenika. Prije svete mise molila se krunica, a predmolio ju je đakon fra Zvonimir Pavičić. (slike)

Objavljeno: 14.04.2017.

U Velikom tjednu veliki broj hodočasnika u Međugorju

Na početku Velikog tjedna 2017. godine Ured informacija u Međugorju bilježi skupine hodočasnika iz Poljske, Francuske, Belgije, Indije, Španjolske, Obale Bjelokosti, Njemačke, Austrije, Koreje, Italije, Irske, Švicarske, SAD-a, Australije, Argentine, Engleske, Ukrajine, Libanona, Šri Lanke i Slovačke.

Objavljeno: 13.04.2017.

Veliki tjedan i Uskrs u Međugorju

10. travnja - 12. travnja 2017. – Veliki ponedjeljak, utorak i srijeda: Svete mise na hrvatskom u župnoj crkvi su po redovitom rasporedu u 7:30 i 18 sati. Ova tri dana vjernici će imati prigodu za sakrament pomirenja prije jutarnje svete mise, te poslije podne od 16:30. Kako u dane Vazmenog trodnevlja svi svećenici sudjeluju u obredima, ispovijed će završavati pola sata prije njihova početka. Molimo sve vjernike da, ukoliko je moguće, pristupe sakramentu pomirenja prije početka Vazmenog trodnevlja.

Objavljeno: 12.04.2017.

Sedmi po redu kamp za dječake zajednice Totus Tuus u Međugorju

U Kući mira u Međugorju je u organizaciji zajednice Totus Tuus od 7. do 9. travnja održan sedmi po redu kamp za dječake od 9 do 14 godina.

Objavljeno: 12.04.2017.

Hodočasnička iskustva u Međugorju

Među brojnim hodočasnicima koji su proteklih dana hodočastili u Međugorje bila je i Brankica Soldo iz Zagreba. Za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje je poručila: „Prekrasan je osjećaj biti u Međugorju. Plodovi Međugorja za mene su mir, blagostanje, spokoj - nešto neopisivo.“

Objavljeno: 10.04.2017.

Svečano proslavljena Cvjetnica u Međugorju

Cvjetnicom ili Nedjeljom Muke Gospodnje započinje Veliki tjedan, naposredna priprava za svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova. U Međugorju je, kao i dosadašnjih godina, svečano bogoslužje Cvjetnice započelo na temeljima stare župne crkve. Nakon čitanja evanđelja o ulasku Gospodinovu u Jeruzalem te blagoslova grančica, u procesiji se krenulo prema župnoj crkvi, gdje je u 11 sati slavljena sv. misa koju je predslavio fra Karlo Lovrić.  (slike)

Objavljeno: 09.04.2017.

Na Cvjetnicu počela s radom ambulanta Malteške pomoći u Međugorju

Ambulanta Malteške pomoći u Međugorju je svoju djelatnost u novoj sezoni počela na Cvjetnicu 09. travnja. Tijekom 2017. godine hitna će pomoć biti otvorena svaki dan do 31. listopada i to u vremenu od 9:00 do 14:30, te od 15:30 do 21 sat.

Objavljeno: 09.04.2017.

Konferencija za medije posebnog izaslanika mons. Henryka Hosera

U srijedu 5. travnja, u 16 sati, u dvorani svetog Ivana Pavla II. upriličena je jednosatna konferencija za medije Papina povjerenika za Međugorje, dr. Henryka Hosera. Iako je bilo prijavljeno pedesetak novinara, interes je bio mnogo veći. Konferencija se prevodila na hrvatski, engleski, talijanski, njemački i francuski, i na tim su jezicima novinari mogli postavljati pitanja. (slike)

Objavljeno: 07.04.2017.

Životopis mons. Henryka Hosera, posebnog izaslanika Svete Stolice za Međugorje.

Mons. Henryk Hoser je rođen u Varšavi (Poljska) 27. studenoga 1942. godine. Član je Družbe katoličkog apostolata (Palotinci) i aktualni je Ordinarij nadbiskupije Varšava-Prag u Poljskoj. U mladosti je studirao medicinu, te jedno vrijeme radio kao liječnik i asistent na medicinskoj Akademiji. 1969. godine pristupio je Palotincima, a 16. lipnja 1974. zaređen je za svećenika.

Objavljeno: 05.04.2017.

Cvjetnica-Nedjelja Muke Gospodnje u Međugorju

Drevni je običaj u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji da se čitav tjedan od 5. korizmene nedjelje do Cvjetnice posveti molitvi protiv psovke u našem narodu. Svi su župljani i hodočasnici u Međugorju pozvani da kroz ovaj tjedan sve svoje molitvene nakane, a osobito Križni put u petak, prikažu Bogu kao zadovoljštinu za uvrede koje mu se psovkom nanose.

Objavljeno: 03.04.2017.

PROPOVIJED NADBISKUPA HENRYKA HOSERA, posebnog Papinog delegata za Međugorje, u Međugorju, 1. travnja 2017.

Draga braćo i sestre,

Ovaj put ću govoriti francuski. Oprostite mi što još nisam naučio lijepi hrvatski jezik. (slike)

Objavljeno: 03.04.2017.

Pozdrav međugorskog župnika fra Marinka Šakote nadbiskupu Hoseru na svetoj misi 1. travnja 2017. u Međugorju

Vrlo poštovani i dragi nadbiskupe Henryk Hoser!

            Moje riječi su malene da izraze sve što osjećam još od 11. veljače ove godine, od blagdana Gospe Lurdske, kada je naš dragi Papa Franjo, Vas imenovao svojim osobnim izaslanikom za Međugorje. (slike)

Objavljeno: 03.04.2017.