Arhiva Novosti

Nastavljaju se susreti župljana u korizmi

Korizmeni susreti međugorskih župljana nastavljaju se i ove srijede u 19 sati, tj. nakon večernje svete mise, u dvorani Ivana Pavla II. (tzv. žutoj dvorani). Nakon Miletine, u srijedu 8. ožujka domaćini su župljani iz filijale Vionica.

Objavljeno: 04.03.2017.

Hermine Bader: „U Međugorju me dirnula živa vjera i način molitve“

Na dvadeset i četvrtom Međunarodnom susretu organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina povezanih s Međugorjem sudjelovala je i Hermine Bader iz Njemačke, koja na ovaj seminar dolazi već deset godina. Hermine djeluje u međugorskom centru Međugorje-Njemačka.

Objavljeno: 04.03.2017.

Svetom misom završen Međunarodni susret voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje

Dvadeset četvrti Međunarodni susret voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje s temom „Da ljubav vaša sve više raste (Fil 1, 9)“, koji je počeo u Međugorju u ponedjeljak 27. veljače, završio je svetom misom zahvalnicom u petak 3. ožujka, koju je predslavio koordinator susreta fra Marinko Šakota, međugorski župnik.  (slike)

Objavljeno: 03.03.2017.

Međugorje: Pobožnost Križnoga puta u korizmenom vremenu

Osobitost  je korizmenoga vremena razmatranje Kristove muke, poglavito u pobožnosti Križnoga puta koji se moli, kako po našim crkvama, tako i po obiteljima.  U međugorskoj župi Križni se put u korizmi moli petkom na Križevcu u 14 sati, u župnoj crkvi sv. Jakova nakon večernjeg misnog slavlja, te u filijalnim crkvama (Šurmanci, Vionica, Miletina) u 16 sati.

Objavljeno: 02.03.2017.

Statistike za veljaču 2017.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 32 800

Broj svećenika koncelebranata: 678 (24 dnevno)

Objavljeno: 01.03.2017.

Alfred Hack: „U Međugorju sam prvi put u životu osjetio ljubav Božju”

Alfred Hack iz Njemačke na Susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje dolazi već sedam ili osam godina. Prvi je puta sudjelovao već 1994. godine, no zbog poslovnih obveza nekoliko narednih godina nije bio u mogućnosti biti nazočan na ovim susretima. Za Radiopostaju „Mir” Međugorje gosp. Hack je kazao:

Objavljeno: 28.02.2017.

Sudionici o susretu organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina u Međugorju

Među sudionicima 24. međunarodnog Susreta organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, koji se ovih dana održava u Međugorju, je i Gianpietro Todesco iz Vicenze. Na susretu sudjeluje treći put. Sam ne organizira hodočašća, no želio je bolje upoznati život međugorske župe. U Međugorje je prvi puta došao 1989. godine.

Objavljeno: 28.02.2017.

Započeo Susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje

Registracijom te potom sudjelovanjem na večernjem molitvenom programu, u popodnevnim je satima u ponedjeljak 27. veljače 2017. godine započeo 24.-ti po redu međunarodni Susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje. (slike)

Objavljeno: 28.02.2017.

Susreti međugorskih župljana u korizmi

Prošle su godine po prvi puta održani korizmeni susreti međugorskih župljana. Susreti se nastavljaju i ove godine i to srijedom (počevši od Pepelnice) u dvorani Ivana Pavla II u 19 sati, tj. nakon večernje svete mise. Nakon meditacije u tišini i razmatranja Božje riječi, u jednom će dijelu dvorane biti i blagovanje kruha i vode. Domaćini prvoga susreta su župljani iz Miletine.

Objavljeno: 27.02.2017.

Korizma u Međugorju 2017.

U srijedu 01. ožujka je Čista srijeda ili Pepelnica kojom započinje korizma - četrdesetodnevna priprava za Uskrs. Na svetim misama ujutro i navečer imat ćemo i obred pepeljanja - vidljivi znak našeg prihvaćanja posta i pokorničkih djela. Prema crkvenim propisima, taj je dan obvezatan post i nemrs.

Objavljeno: 26.02.2017.

Međugorje: Predstavljena knjiga fra Šimuna Šite Ćorića

Informativni centar „MIR“ Međugorje i Župni ured Međugorje priredili su u petak 24. veljače, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju, predstavljanje knjige „100 najznačajnijih Hrvatica i Hrvata“ autora fra Šimuna Šite Ćorića, misionara u Švicarskoj, književnika, sveučilišnog profesora psihologije i kantautora.  (slike)

Objavljeno: 25.02.2017.

Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru

Od 29.  do 30.travnja 2017. u Vukovaru se održava 10., jubilarni po redu, Susret hrvatske katoličke mladeži. Međugorska župa organizira odlazak za mlade od 16 do  30 godina.

Cijena hodočašća iznosit će oko 40 KM, u što su uključeni kotizacija za Susret i troškovi autobusa. „Molimo sve mlade koji su zainteresirani za ovaj susret da se prijave u župnom uredu do subote 25. veljače 2017.“, pozivaju iz Župnog ureda Međugorje.

Objavljeno: 22.02.2017.

24. MEÐUNARODNI SUSRET ORGANIZATORA HODOČAŠĆA, VODITELJA CENTARA MIRA I MEÐUGORSKIH MOLITVENIH I KARITATIVNIH SKUPINA

Dvadeset četvrti  međunarodni susret  organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina  vezanih za Međugorje, održat će se  u Međugorju  od  27. veljače do 3. ožujka 2017. godine.

Objavljeno: 22.02.2017.

Predstavljanje knjige fra Šimuna Šite Ćorića u Međugorju

Predstavljanje knjige fra Šimuna Šite Ćorića,  hercegovačkog franjevca, misionara u Švicarskoj, književnika i kantautora, „100 najznačajnijih Hrvatica i Hrvata“    održat će se u petak, 24.veljače 2017. u 20 sati, u dvorani Ivana Pavla II.(žuta dvorana) u Međugorju.

Objavljeno: 20.02.2017.

Održan još jedan seminar za djevojke u Međugorju

U Kući mira u Međugorju je od 10. do 12. veljače upriličen odgojno formativni susret za djevojke 8. i 9. razreda. Tema seminara je bila „Ljubav kao izbor sadašnjeg trenutka“. Animatorice susreta su bile s. Anđela Pervan, s. Vesna Glavota i s. Marijana Bošnjak.

Objavljeno: 15.02.2017.