Arhiva Novosti

Međugorje se prisjetilo stradanja Vukovara i Škabrnje

U večernjim satima u petak, 18. studenog, u Vukovarskoj se ulici u Bijakovićima okupio veliki broj župljana Međugorja kako bi uz molitvu i paljenje svijeća odali počast žrtvama Vukovara, Škabrnje, kao i svim poginulima u Domovinskom ratu. Molitvu je predvodio fra Perica Ostojić, župni vikar u Međugorju. Diljem Bosne i Hercegovine također je organizirana „Večer sjećanja“ u spomen na žrtve Vukovara i drugih hrvatskih stratišta.

Objavljeno: 20.11.2016.

Susret župnih zborova u Međugorju

I ove će se godine na spomendan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i glazbenika, u pjesmi susresti župni zborovi iz Hercegovine. Susret će se održati 22. studenoga 2016. u Međugorju, u dvorani sv. Ivana Pavla II., a nakon večernje svete mise u župnoj crkvi svetog Jakova, koju će pjesmom uveličati svi nazočni pjevači i voditelji.

Objavljeno: 18.11.2016.

„Ja sam svoju pravu vjeru iskusila u Međugorju”

Kata Brakus iz Drniša po prvi je puta sa suprugom sudjelovala na  Međunarodnom seminaru za bračne parove. Supružnici Brakus imaju dva sina, a u Međugorje su došli na poziv prijatelja, koji su na seminaru bili prije dvije godine. Za program radiopostaje Radiopostaje „Mir” Međugorje gđa Brakus je govorila o iskustvima sudjelovanja na seminaru, ali i o svom doživljaju Međugorja.

Objavljeno: 17.11.2016.

Ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević posjetio Međugorje

Na poziv ministrice obrane Bosne i Hercegovine Marine Pendeš, u radnom je posjetu Međugorju, u srijedu 16. studenog, boravio dopredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević.  (slike)

Objavljeno: 16.11.2016.

Održana Večer zahvale u međugorskoj župi

Bližimo se kraju Godine milosrđa u kojoj nas je papa Franjo pozvao otvoriti se milosrđu, dopustiti Isusu da uđe u naša srca i biti milosrdni jedni prema drugima. Tom je prigodom u ponedjeljak, 14. studenoga, u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju, održana večer zahvale svim međugorskim župljanima koji su tijekom proteklih godina iskazali djelatno milosrđe, te nebrojenim djelima ljubavi i milosrđa iskazali blizinu potrebnima. (slike)

Objavljeno: 15.11.2016.

Molitveno – odgojni seminar za djevojke

U kući Domus Pacis u Međugorju je od 11. do 13. studenoga 2016. godine održan molitveno-odgojni seminar za djevojke. Na susretu je sudjelovalo 35 djevojaka osnovnoškolske dobi iz hercegovačkih župa Široki Brijeg, Posušje, Mostar, Tomislavgrad, Polog, Čitluk, Čerin, Međugorje, Humac i Potoci.

Objavljeno: 14.11.2016.

Završen Sedamnaesti međunarodni seminar za bračne parove

U Međugorju je od 9. do 12. studenoga održan Sedamnaesti međunarodni seminar za bračne parove na temu „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan” (Lk 6,36). Na seminaru je sudjelovalo oko 200 sudionika iz 10 zemalja. Predavači su bili don Ivan Filipović i bračni parovi iz zajednice Cenacolo. (slike)

Objavljeno: 13.11.2016.

Večer zahvale u međugorskoj župi

U nedjelju, 13. studenoga ove godine, u našoj mjesnoj Crkvi zatvorit će se jubilarna Godina milosrđa, a za opću Crkvu će to učiniti papa Franjo u Rimu u nedjelju, 20. studenoga.

Objavljeno: 12.11.2016.

Prvi put na Međunarodnom seminaru za bračne parove u Međugorju

Zoran i Angela Kovilić, supružnici iz Neussa (Njemačka), u braku su 26 godina i roditelji su dvoje djece. Prvi put su na Međunarodnom seminaru za bračne parove koji se održava u Međugorju od 9 do 12. studenog. Za program Radiopostaje „Mir” Međugorje istaknuli su da su osjećali potrebu doći kako bi se duhovno obnovili. (slike)

Objavljeno: 11.11.2016.

Iskustva sudionika seminara za bračne parove u Međugorju

Sandra i Krunoslav Horvat iz Zagreba prvi puta su na Međunarodnom seminaru za bračne parove u Međugorju. Sandra je u programu radiopostaje „Mir” Međugorje istaknula:

„Sa seminara imamo lijepe dojmove. Uvijek se iznenadimo kada čujemo nešto novo. Smatram da su ovakvi seminari za bračne parove vrlo važni.

Objavljeno: 11.11.2016.

Započeo Sedamnaesti međunarodni seminar za bračne parove

U Međugorju je u srijedu, 9. studenoga, registracijom sudionika započeo Sedamnaesti  međunarodni seminar za bračne parove pod geslom: „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan" (Lk 6,36). Kako smo u Svetoj godini milosrđa, ovo je tema svih međunarodnih susreta u Međugorju u 2016. godini. (slike)

Objavljeno: 09.11.2016.

NAJAVA: 28. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

28. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju – Mladifest održat će se od 1. do 6. kolovoza 2017. Na programu će se i 2017. naći  kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje.

 

Objavljeno: 09.11.2016.

Obilježena 25. obljetnica osnutka Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje

Dvadeset i peta obljetnica osnutka Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje svečano je obilježena u ponedjeljak, 7. studenog. Proslava ove velike obljetnice počela je večernjim molitveno-liturgijskim programom u crkvi sv. Jakova. (slike)

Objavljeno: 08.11.2016.

Svjedočenje mladog bračnog para o Međugorju

Mladi bračni par Eleni i Marko Rupčić iz Rovinja našli su se poslom u Hercegovini, te su na jedan dan došli u Međugorje. Praktični su vjernici i članovi Katoličke udruge mladih Istre i Neokatekumenskog puta.

Objavljeno: 08.11.2016.

17. MEĐUNARODNI SEMINAR ZA BRAČNE PAROVE

Sedamnaesti međunarodni seminar  za bračne parove održat će se

u Međugorju  od  9. do 12. studenoga  2016. godine.

"Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan." (Lk 6, 36)

U Gospinoj školi

Objavljeno: 06.11.2016.