Arhiva Novosti

Listopad-Gospin mjesec

Uskoro ulazimo u mjesec listopad koji je na poseban način posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Ne zaboravimo zahvaliti Gospi na dobročinstvima koja smo primili! Najbolje ćemo to učiniti redovitim sudjelovanjem na večernjem molitvenom programu, obiteljskom molitvom krunice i molitvom na Podbrdu i Križevcu.

 

Objavljeno: 28.09.2016.

Održan molitveno-odgojni seminar za djevojke u Međugorju

Od 23. do 25. rujna u kući Domus Pacis u Međugorju održan je još jedan u nizu molitveno-odgojnih seminara za djevojke sedmih i osmih razreda. Misao vodilja je bila „Lice tvoje Gospodine ja tražim“. Voditeljice seminara bile su s. Vesna Galić i s. Anđela Pervan.

Objavljeno: 27.09.2016.

Jimmy Belabre, korisnik Marijinih obroka, u Međugorju snimio spot

Marijini obroci- Mary's Meals globalni je pokret kojeg podržava mnogo ljudi s različitih strana svijeta. Cilj pokreta je omogućiti gladnom djetetu da dobije hranjivi dnevni obrok na mjestu obrazovanja, također da i oni koji imaju više nego što im je potrebno, to podijele s onima koji nemaju ni najosnovnije stvari.

Objavljeno: 25.09.2016.

NAJAVA: 28. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

28. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju – Mladifest održat će se od 1. do 6. kolovoza 2017. Na programu će se i 2017. naći  kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje.

Objavljeno: 20.09.2016.

Seminar za animatore Frame Hercegovina održan u Međugorju

Prvi seminar ove framaške godine za animatore Frame Hercegovina održan je od 16. do 18. rujna 2016. godine u Međugorju, pod geslom: „Dajte im vi jesti!“ (Mt 14,16). Cilj i svrha seminara prije svega je kroz predavanja, radionice i druženja osposobiti framaše za vođenje tjednih susreta Frame u mjesnim bratstvima te ih uvesti u osnovna znanja animiranja. (slike)

Objavljeno: 19.09.2016.

Hodočašće korisnika i djelatnika staračkog doma „Vita” iz Gruda u Međugorje

Starački dom „Vita” iz Gruda u srijedu 14. rujna organizirao je jednodnevno hodočašće u Međugorje za korisnike i djelatnike ovog doma. Pri dolasku susreli su se s hodočasničkim vodičem koji ih je ukratko upoznao sa znamenitostima Međugorja i prvim ukazanjima, te s novinarkom Radiopostaje „Mir” Međugorje koja je napravila intervju s korisnicima. (slike)

Objavljeno: 17.09.2016.

Seminari za djevojke u Međugorju

Školske sestre franjevke Mostar započinju sa seminarima za djevojke u Kući mira u Međugorju za ovu školsku godinu. Prvi seminar je za učenice 7. i 8. razreda i održat će se od 23. do 25. rujna. Prijave i informacije na broj 063/922-981 (s. Danijela).
Dobro nam došle!

Objavljeno: 16.09.2016.

„Međugorje je za mene sveto mjesto”

Sredinom mjeseca rujna 2016. ured informacija bilježi u Međugorju  skupine hodočasnika iz Ukrajine, Češke, Mađarske, Slovačke, SAD-a, Engleske, Irske, Kanade, Španjolske, Belgije, Francuske, Italije, Libanona, Koreje, Malte, Rumunjske, Austrije, Švicarske, Njemačke, Poljske i Brazila.

Objavljeno: 15.09.2016.

Šahisti iz Ruščice kod Slavonskog Broda hodočastili u Međugorje

Članovi Šahovskog kluba „Posavac” iz slavonskog brodskog prigradskog naselja Ruščica u kolovozu su trinaesti put hodočastili u Međugorje. Tom prilikom su sudjelovali na pojedinačnom šahovskom turniru „Međugorje 2016.”

Objavljeno: 13.09.2016.

Proslavljen blagdan Uzvišenja svetoga križa u Međugorju

U Međugorju je 11. rujna 2016. proslavljen blagdan Uzvišenja svetoga križa koji se u međugorskoj župi tradicionalno slavi prve nedjelje nakon blagdana Male Gospe.  Svete su mise slavljene u župnoj crkvi u 7, 8, 12 i 18 sati. Svečana sv. misa, koju je predvodio fra Damir Pavić, tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene, slavljena je uz sudjelovanje mnoštva župljana i hodočasnika na Križevcu u 11 sati.(slike)

Objavljeno: 12.09.2016.

Predstavljamo humanitarnu udrugu „Marijine Ruke“

Humanitarna udruga „Marijine Ruke“  osnovana je u srpnju 2016. u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka udruge u župi Međugorje djelovao je Ured za potrebite.

Objavljeno: 11.09.2016.

Hodočašće u Međugorje zajednice Totus Tuus

Međugorje je mjesto molitve i otvaranja srca, svjedoče mladi koji su od 22. do 26. kolovoza s  molitvenom zajednicom Totus Tuus hodočastili u Međugorje.

„Pet dana intenzivnog duhovnog programa, molitve krunice, posta, slavljenja, duhovnih nagovora voditelja, čitanja riječi Božje, ispovijedi, slavljenja sv. mise, klanjanja Presvetom oltarskom sakramentu, odlazaka na Brdo ukazanja i Križevac učinili su da se naša srca ispune radošću Duha Svetoga.

Objavljeno: 10.09.2016.

Proslavljen blagdan Male Gospe u Međugorju

Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije-Mala Gospa, u četvrtak, 8. rujna u Međugorju bio je u znaku posjeta domaćih i stranih hodočasnika koji su sudjelovali na svetim misama koje su slavljene u crkvi sv. Jakova i kapelici klanjanja, a slavljeno je ukupno 12 svetih misa.

Objavljeno: 09.09.2016.

O proslavi Uzvišenja sv. Križa u župi Međugorje

1900. obljetnica Isusove smrti na križu i poziv pape Pija XI. cijeloj Crkvi, potakli su tadašnjeg međugorskog župnika fra Bernardina Smoljana na gradnju križa – vidljivog znaka pripadnosti Crkvi i Kristu. Na brdu Šipovac iznad Međugorja tako je izgrađen križ - dokaz sloge, dobre volje i požrtvovnosti ovoga puka. Župljani su, uz veliku muku, na leđima i konjima, iznosili na vrh brda neretvansku pržinu, cement, željezo, drvo, vodu.

Objavljeno: 08.09.2016.

„I križ je bio u Božjem planu kad ste ga sagradili “

U Jubilarnoj sv. godini devetnaestoljetnice smrti na križu našega Spasitelja Isusa, koja je započela u travnju 1933. i završila u travnju 1934. župljani župe Međugorje, sa svojim su župnikom fra Bernardinom Smoljanom, odlučili su učiniti nešto od onoga na što je poticao papa Pio XI. i mjesni biskup o. Alojzije Mišić. Nije im dugo trebalo da jedne večeri, na sastanku župljana održanom 21. siječnja 1934., odluče: (slike)

Objavljeno: 08.09.2016.