Arhiva Novosti

Frama Međugorje nastupila na Framafestu

U subotu,15. listopada 2016. godine, u Sarajevu je održan XIX. Framafest.  Budući da je ova godina ujedno i godina milosrđa, geslo ovogodišnjeg susreta je bilo „O milosrđu Božjem pjevat ću dovijeka“.

Objavljeno: 18.10.2016.

U Međugorju održana akcija darivanja krvi

U ponedjeljak, 17. listopada, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe pacijenata Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Organizatori su bili Crveni križ Čitluk, Župni ured sv. Jakova-Međugorje, Udruga Čuvari svetišta i Udruga  Marijine ruke-Međugorje, dakako u suradnji s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. (slike)

Objavljeno: 17.10.2016.

Mjesec listopad u Međugorju

Od početka ovoga listopada, mjeseca koji je na poseban način posvećen Gospi, u Međugorje pristiže mnoštvo hodočasničkih skupina sa svih strana svijeta. Osobito brojne skupine hodočasnika pristižu iz Hrvatske. Protekli je vikend u Međugorje hodočastila skupina od 75 hodočasnika iz župe sv. Ivana Krstitelja iz Postira, s otoka Brača.(slike)

Objavljeno: 15.10.2016.

Fra Marino Kuzminski: „Vjerujem da Bog čini čuda, a posebno po zagovoru Majke Božje!“

Fra Marino Kuzminski franjevac je hrvatske provincije sv. Ćirila i Metoda. Trenutno vrši službu župnog vikara u župi Presvetog Trojstva u Karlovcu. Prvi put je bio u Međugorju 1988. godine. Vrlo se dobro sjeća svog prvog hodočašća, iako je tada imao samo 8 godina. Jedan od razloga jest i to što ga je na hodočašće vodila njegova majka koja je nekoliko godina kasnije preminula.

Objavljeno: 14.10.2016.

Akcija darivanja krvi u ponedjeljak 17. listopada u Međugorju

Crveni križ Čitluk, Župni ured sv. Jakova (Međugorje) i Udruga Marijine ruke“ iz Međugorja, u suradnji  s Odjelom za transfuziologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, u ponedjeljak 17. listopada, organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe pacijenata SKB Mostar.

Objavljeno: 11.10.2016.

U Majčinom selu održan susret domova iz Bosne i Hercegovine

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna i ove je godine upriličen susret štićenika i djelatnika Domova za djecu bez roditeljske skrbi iz Bosne i Hercegovine. Domaćin XVII. susreta, koji je održan od 7. do 9. listopada, bilo je Majčino selo u Bijakovićima. Fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčinog sela, na početku je pozdravio sve sudionike i izrazio im dobrodošlicu.

Objavljeno: 10.10.2016.

Održan koncert za Majčino selo

Već je postala tradicija da dobrotvorna ustanova St. Joseph & The Helpers Charity iz Londona u svibnju i listopadu upriliči dobrotvorni koncert za Majčino selo. Tako je bilo i ove godine. U ponedjeljak, 3. listopada, u župnoj je dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju održan koncert na kojem su nastupili već otprije poznati, ali i novi izvođači. (slike)

Objavljeno: 07.10.2016.

Proslava sv. Faustine Kowalske u Međugorju

Na spomendan sv. Faustine Kowalske, 5. listopada, slavljena je u Šurmancima, jednoj od filijala župe Međugorje, sveta misa koju je predslavio fra Marinko Šakota, međugorski župnik. Fra Marinko je za program Radiopostaje „Mir“ Međugorje tom prigodom kazao: „Vrlo je važno ono što nam je donijela sestra Faustina. Plod svega toga je i Godina milosrđa koju nam je darovao papa Franjo.  (slike)

Objavljeno: 06.10.2016.

U Međugorju proslavljena svetkovina sv. Franje

I ove je godine u Međugorju svečano proslavljena svetkovina sv. Franje, utemeljitelja Franjevačkoga reda. Proslava je počela na uočnicu same svetkovine. U župnoj je crkvi sv. Jakova, nakon večernje sv. mise, slavljen tradicionalni i svečani obred preminuća svetoga Franje - Memoria Transitus.

Objavljeno: 04.10.2016.

Proslava sv. Franje u Međugorju

Svetkovina sv. Franje Asiškog, utemeljitelja triju franjevačkih redova, svečano će se proslaviti u Međugorju u utorak, 4. listopada svetim misama u 7:30 i 18 sati. Tradicionalni obred preminuća svetoga Franje, ili kako ga još nazivaju ''Memoria Transitus'', utkan u okvire liturgijskoga obreda, slavit će se nakon večernje sv. mise na uočnicu svetkovine, u ponedjeljak, 3. listopada.

Objavljeno: 03.10.2016.

Novo vijeće Frame Međugorje

U četvrtak, 22. rujna 2016. godine, u bratstvu Frame Međugorje su održani izbori za novo vijeće. Izborima je predsjedala Josipa Matić, područna predsjednica, a tajnica izbora bila je Kristina Primorac, područna voditeljica formacije. Izbori su započeli zajedničkom molitvom, a nazočio im je i fra Antonio Šakota, područni duhovni asistent.

Objavljeno: 02.10.2016.

Statistike za rujan 2016.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 204 900

Broj svećenika koncelebranata: 4650 (155 dnevno).

Objavljeno: 01.10.2016.

Jim Caviezel: „Ja sam siguran da filma „Pasije“ ne bi bilo da nije Međugorja“orja“

Ovo je ljeto u Međugorje hodočastio hollywoodski glumac Jim Caviezel, a koji je tom prigodom gostovao u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje. Svjetsku je slavu postigao glavnom ulogom u filmu Mela Gibsona „Pasija“. Tvrdi, između ostalog, da bez međugorskih iskustava nikada ne bi prihvatio tu ulogu, iskusivši upravo u Međugorju za njega do tada posve nepoznatu dimenziju vjere.

Objavljeno: 01.10.2016.

Hodočasnice iz Italije: „U Međugorju se osjeća mir u srcu.“

Hodočasnice iz Italije, Gabriela Alvarado, Lorena Bravi i Sabina Braschi, djelatnice su Međunarodne katoličke televizije Maria Vision koja emitira program u Latinskoj Americi i Europi. Ova međunarodna televizija u Italiji djeluje 4 godine. Gabriela Alvarado već 20 godina radi na televiziji.

Objavljeno: 29.09.2016.

Listopad-Gospin mjesec

Uskoro ulazimo u mjesec listopad koji je na poseban način posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Ne zaboravimo zahvaliti Gospi na dobročinstvima koja smo primili! Najbolje ćemo to učiniti redovitim sudjelovanjem na večernjem molitvenom programu, obiteljskom molitvom krunice i molitvom na Podbrdu i Križevcu.

 

Objavljeno: 28.09.2016.