Arhiva Novosti

Proslava svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

U četvrtak, 8. prosinca, slavi se svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Svete mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi u Međugorju su u 6 (zornica), 11 i 18 sati. Večernji molitveni program započinje redovitom krunicom u 17 sati, a potom slijedi sveta misa u 18 sati. Nakon svete mise je euharistijsko klanjanje.

Objavljeno: 04.12.2016.

Nastavljaju se susreti međugorskih župljana u Došašću

Nakon večernje svete mise u drugu nedjelju došašća, 4. prosinca, nastavljaju se susreti međugorskih župljana na prostoru stare župne crkve. Domaćini će biti mještani Vionice. Susreti se organiziraju po sljedećem rasporedu:

Objavljeno: 03.12.2016.

Prodajna akcija međugorske Frame

Framaši župe Međugorje pjesmom, molitvom i brojnim drugim aktivnostima daju svoj doprinos plodnom duhovnom ozračju ove svjetski poznate župe. Ovih su dana priredili akciju u kojoj prave i prodaju adventske vijence i druge božićne ukrase, a sudjeluju i u nedjeljnim susretima međugorskih župljana na prostoru stare župne crkve u došašću.

Objavljeno: 02.12.2016.

Statistike za studeni 2016.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 51 900

Broj svećenika koncelebranata: 1388 (46 dnevno)

Objavljeno: 01.12.2016.

U Međugorju predstavljen roman „Nekoliko ptica i jedno nebo“

U Međugorju je nakon večernjeg molitveno-liturgijskog programa u srijedu, 30. studenog, u dvorani Ivana Pavla II. predstavljen roman hrvatskoga književnika Mire Gavrana „Nekoliko ptica i jedno nebo“. Organizatori su bili Župni ured Međugorje i Informativni centar „MIR“ Međugorje. (slike)

Objavljeno: 01.12.2016.

Dobrovoljni darivatelji krvi iz Splita na hodočašću u Međugorje

U Međugorje su ovih dana hodočastili članovi Društva dobrovoljnih darivatelja krvi grada Splita. U programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje o hodočašću su govorili Petar Šimunović, predsjednik ovoga Društva i Danijel Lolić, djelatnik Društva Crvenog križa i predsjednik dobrovoljnih darivatelja krvi crkve sv. Petra, Lokve.

Objavljeno: 28.11.2016.

Počeli susreti međugorskih župljana u Došašću

U nedjelju, 27. studenog, na temeljima stare župne crkve održan je prvi ovogodišnji susret župljana Međugorja u došašću. Kao i prošle godine, prvu su večer domaćini bili mještani Miletine. Tijekom večeri međugorski je župnik fra Marinko Šakota upalio prvu svijeću na adventskom vijencu. (slike)

Objavljeno: 28.11.2016.

Počinju mise zornice u Međugorju

Već se nekoliko godina u župi sv. Jakova u Međugorju tijekom cijelog došašća slave mise zornice. Na njima sudjeluje značajan broj naših župljana, ali i vjernika iz okolnih mjesta. Počevši od  ponedjeljka, 28. studenog, svaki će se dan, osim nedjeljom, u župnoj crkvi slaviti sveta misa u 6 sati, a koju će prenositi i radiopostaja  „Mir” Međugorje. Kroz vrijeme došašća neće biti uobičajene svete mise u 7:30 sati, te ćemo za svoje pokojne moliti na misi zornici.

Objavljeno: 27.11.2016.

Mladi iz Splita na hodočašću u Međugorju

Na završetku izvanredne Godine milosrđa, 11. studenog 2016. godine, devedeset i dvoje je učenika Druge gimnazije iz Splita sudjelovalo na duhovnoj obnovi u Međugorju. Jedan je dio ovog hodočasničkog putovanja bio i projekt u zajednici Cenacolo, a okvirne teme bile su Bijeg od slobode i Potraga za trajnim vrijednotama.

Objavljeno: 26.11.2016.

Obilježena 19.obljetnica postojanja Radiopostaje „Mir” Međugorje

Molitvom krunice i svečanom misom u crkvi sv. Jakova u Međugorju, koju je predslavio fra Robert Jolić u suslavlju s 14 svećenika, u petak 25. studenog, Radiopostaja „Mir” Međugorje proslavila je 19. obljetnicu svoga postojanja. Ovim je misnim slavljem zahvaljeno Gospodinu za dugogodišnje djelovanje ovog medija. (slike)

Objavljeno: 26.11.2016.

Došašće u Međugorju

U nedjelju, 27. studenoga, slavimo prvu nedjelju došašća, čime ujedno započinje i nova liturgijska godina, te od ponedjeljka, 28. studenoga, u župnoj crkvi počinju i mise zornice u 6 sati. Svima nam je to izvrsna prilika za intenzivniji duhovni život. Naši framaši izrađuju i adventske vijence koje će vjernici moći nabaviti na prvu nedjelju došašća na prostoru pokraj župne crkve.

Objavljeno: 26.11.2016.

Promocija knjige „Nekoliko ptica i jedno nebo“, autora Mire Gavrana u Međugorju

Promocija knjige „Nekoliko ptica i jedno nebo“, autora Mire Gavrana, održat će se u srijedu, 30. studenog 2016. godine u 19 sati, u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju. Organizatori su Župni ured Međugorje i Informativni centar „MIR“ Međugorje.

Najprevođeniji hrvatski književnik u novom romanu progovara o Hercegovini, fra Didaku Buntiću, Međugorju, te dubokoj sumnji i istinskoj vjeri. Sudjeluju: autor Miro Gavran, fra Ante Marić, Dragan Komadina i Robert Pehar. Događaj će pjesmom uveličati klapa Signum iz Čapljine. Program će voditi Sanja Pehar, glavna urednica Radiopostaje „Mir“ Međugorje.

 

 

Objavljeno: 25.11.2016.

U Međugorju obilježena 16. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

U Međugorju je u četvrtak, 24. studenoga 2016., obilježena 16. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića. Večernju sv. misu u međugorskoj župnoj crkvi za pok. fra Slavka predslavio je fra Ljubo Kurtović, u suslavlju međugorskog župnika fra Marinka Šakote, ravnatelja Majčinog sela fra Dragana Ružića te još 16 svećenika. (slike)

Objavljeno: 25.11.2016.

19. obljetnica djelovanja Radiopostaje „Mir” Međugorje

U petak, 25. studenoga, obilježit će se devetnaesta obljetnica djelovanja Radiopostaje „Mir” Međugorje. Tom će prigodom biti slavljena večernja sveta misa zahvalnica u 18 sati u crkvi sv. Jakova u Međugorju, u kojoj ćemo se u molitvi sjetiti pokojnih djelatnika, suradnika, prijatelja i članova podupiratelja.

Objavljeno: 24.11.2016.

U Međugorju održan Susret župnih zborova iz Hercegovine

Na spomendan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i glazbenika u utorak, 22. studenoga, u Međugorju je održan Susret župnih zborova iz hercegovačkih župa. Nastupilo je dvanaest zborova iz Mostara, Čitluka, Čerina, Širokog Brijega, Gradnića, Humca, Ljubuškoga, Posušja, Gorice, Drinovaca, župe Gradina i Međugorja. (slike)

Objavljeno: 23.11.2016.