Arhiva Novosti

Čestitka - Na dobro Vam došao Božić i Sveto porođenje Isusovo!

Doista, od punine njegove svi primismo, i to milost na milost, jer On je MIR naš!
Sa željom da Božji mir vlada u srcima, u obiteljima, u svim zemljama i na cijelom svijetu, sjedinjeni u molitvi sa svim prijateljima Međugorja širom svijeta:
NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ I SVETO POROĐENJE ISUSOVO i NOVA 2017. GODINA!
Neka vam ovaj Božić bude dan radosti i mira. Neka Vas Isus pohodi u vašim obiteljima i rodi se u skrovitosti vašega srca! (slike)

 Čestitka - fra Marinko Šakota, župnik

Objavljeno: 25.12.2016.

GODIŠNJE UKAZANJE JAKOVU ČOLI

Na posljednjem svakodnevnom ukazanju, 12. rujna 1998., Gospa je Jakovu Čoli rekla da će ukazanje imati jedanput godišnje i to 25. prosinca, na Božić. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje je počelo u 14 sati i 20 minuta i trajalo je 10 minuta. Jakov je, nakon toga, prenio poruku:

Objavljeno: 25.12.2016.

Završeni susreti međugorskih župljana u adventu

U četvrtak, 22. prosinca na prostoru stare župne crkve završeni su susreti međugorskih župljana u došašću. Domaćini ovog, petog po redu susreta, bili su mještani Međugorja, a proteklih nedjelja župljani iz Bijakovića, Šurmanaca, Vionice i Miletine. (slike)

 

Objavljeno: 24.12.2016.

Radosno iščekivanje Božića u Međugorju

U Međugorju su u predbožićnom tjednu boravili hodočasnici iz Italije, SAD-a, Španjolske, Meksika, Gvatemale, Libanona, Francuske, Italije, Brazila i Ukrajine.

Govoreći o Božiću u Međugorju, susretima župljana u došašću, te duhovno-molitvenoj pripravi za Božić, župnik fra Marinko Šakota je u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje kazao:

Objavljeno: 22.12.2016.

Brojni seminari i 2017. u Međugorju

Tijekom godine u Međugorju se, uz redovite seminare posta i molitve, održavaju i različiti međunarodni seminari. Neki od njih imaju dugogodišnju tradiciju, a neki su pokrenuti tek prije nekoliko godina. Ti su seminari namijenjeni svećenicima, laicima, voditeljima centara mira, bračnim parovima, liječnicima, medicinskom osoblju, a 2016. održan je u Međugorju i Prvi međunarodni seminar za život (PRO LIFE).

Objavljeno: 21.12.2016.

Uprizorenje živih jaslica zajednice Cenacolo u Međugorju

Već godinama zajednica Cenacolo ispred župne crkve uprizoruje žive jaslice za sve župljane i hodočasnike koji u božićnim danima hodočaste u Međugorje. Scenografiju čine štalica, svratište, građani Betlehema, domaće životinje, uvjerljivi kostimi i glumci amateri koji utjelovljuju Svetu obitelj, mudrace s Istoka i pastire.

Objavljeno: 20.12.2016.

Četvrti susret humanitarnog karaktera u Međugorju organizirali Bijakovići

Na 4. nedjelju došašća, 18. prosinca, večernji susret na prostoru stare župne crkve u Međugorju pripremili su mještani Bijakovića. Pjesmom je u ovu večer uveo veliki župni zbor „Kraljice Mira“ pod vodstvom s. Irene Azinović. Župnik fra Marinko Šakota je na adventskome vijencu upalio 4. svijeću, koja simbolizira ljubav. (slike)

Objavljeno: 19.12.2016.

Božić u Međugorju

U subotu 24. prosinca je Badnji dan. Preporučen je post i nemrs. Ujutro se slavi posljednja ovogodišnja misa zornica u crkvi sv. Jakova. Poslijepodne neće biti molitve krunice na Podbrdu, niti svete mise u 13 sati. Večernji molitveni program u župnoj crkvi započinje krunicom u 17 sati, a božićna misa bdijenja je u 18 sati. Na ovoj prvoj božićnoj euharistiji sudjeluju svi svećenici, te je ispovijedanje toga popodneva od 16 do 17:30 sati.

Objavljeno: 18.12.2016.

Priprava za rođenje Isusovo u Međugorju

Krunicom na Podbrdu, koju je u četvrtak 15. prosinca predmolio fra Josip Marija Katalinić, u Međugorju je počela devetnica rođenju Isusovu. Osim molitvom krunice, koja se u danima do 23. prosinca svakodnevno u 14 sati moli na Podbrdu, hodočasnici se, župljani i vjernici iz okolnih župa za Božić pripravljaju sudjelujući na večernjem molitvenom programu, te misama zornicama, koje u župnoj crkvi sv. Jakova predslave međugorski franjevci.  (slike)

Objavljeno: 16.12.2016.

Matija Milošić: „Prvo hodočašće u Međugorje neću nikada zaboraviti“

Matija Milošić je vjeroučitelj iz Karlovca i koordinator pokreta „Mladi srca Marijina“. Ima 27 godina i u braku je sa suprugom Željkom. Za program radiopostaje „Mir“ Međugorje ističe kako vrlo rado dolazi u Međugorje. Ne sjeća se točnog datuma svoga prvoga dolaska, no, kako napominje, u sjećanju mu se urezalo nešto mnogo važnije:

Objavljeno: 15.12.2016.

Šurmanci organizirali treći susret humanitarnog karaktera

Vrijeme je došašća u župi Međugorje uistinu obogaćeno nedjeljnim susretima župljana. Na 3. nedjelju došašća domaćini su bili župljani iz filijale Šurmanci. Susreti su humanitarnog karaktera, te su svi prihodi namijenjeni za Humanitarnu udrugu „Marijine ruke”. Naime, slijedeći Gospin poziv, ta humanitarna udruga mnogima donosi ljubav, radost, ali i sve ono što im je potrebno za život.

 

Objavljeno: 12.12.2016.

Devetnica Rođenju Kristovu u Međugorju

U četvrtak, 15. prosinca 2016. počinje devetodnevna molitvena priprava za proslavu Kristova rođenja. Kroz tih će se devet dana do Badnjaka (ne i na Badnjak!) na Podbrdu u 14 sati moliti krunica, te stoga u petak 16. i 23. prosinca neće biti molitve Križnog puta na Križevcu. Večernji molitveno-liturgijski program u međugorskoj župnoj crkvi kroz ovo se vrijeme odvija po uobičajenom rasporedu.

Objavljeno: 11.12.2016.

Studenti i mladi s Bistrika hodočastili u Međugorje

U  subotu, 3. prosinca, u prvoj nedjelji došašća, studenti i mladi s Bistrika posjetili su Međugorje. Polazak je bio u ranim jutarnjim satima ispred crkve sv. Ante gdje su se okupili mladi koji utorkom sudjeluju na studentskim tribinama, kao i drugi koji su bili zainteresirani. S molitvom i u radosnom bratskom druženju, stigli su najprije u Vionicu pokraj Međugorja gdje su posjetili obiteljski centar Ivan Pavao II.

Objavljeno: 10.12.2016.

U Međugorju održana treća Nacionalna duhovna obnova Frame BiH

U Međugorju je od 2. do 4. prosinca 2016. godine održana treća Nacionalna duhovna obnova Frame Bosne i Hercegovine. Geslo je obnove bila poznata izreka svete Majke Terezije Mir počinje s osmijehom“, a glavni razlog zbog kojeg se u Međugorju okupilo više od 90 framaša iz cijele BiH bila je duhovna priprava za najradosniji kršćanski blagdan.

Objavljeno: 08.12.2016.

Susret ministranata u Međugorju

U Kući mira u Međugorju je od 2. do 4. prosinca 2016. održan seminar za ministrante iz župa povjerenih Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji, koji je vodio fra Antonio Šakota s postulantima ove Provincije. Susret je počeo krunicom i večernjom svetom misom u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju. Subota je bila ispunjena različitim igrama, molitvom na Podbrdu i zajedničkim druženjem, a susret je završen misnim slavljem u nedjelju.

Objavljeno: 08.12.2016.