Arhiva Novosti

Međugorje u pripravi za Božić

U tijeku su pripreme za Božić u župi Međugorje. Uz molitveno-duhovnu pripravu međugorskih župljana i hodočasnika kroz svete mise zornice, te susrete župljana nedjeljom, na prostoru ispred crkve sv. Jakova se gradi i „Betlehem“. Naime, već nekoliko dana članovi zajednice Cenacolo grade konstrukciju za tzv. žive jaslice, koje će na ovom prostoru biti uprizorene od Badnjaka.

Objavljeno: 07.12.2016.

Susreti međugorskih župljana

Vrijeme došašća u župi je uistinu obogaćeno nedjeljnim susretima župljana, koji se upriličuju nakon molitvenog programa na prostoru stare župne crkve. Na drugu nedjelju došašća, 4. prosinca, domaćini su bili mještani Vionice. Druženje je započelo paljenjem druge adventske svijeće koju je zapalio fra Marinko Šakota, međugorski župnik, koji je ujedno i pozdravio okupljene goste i župljane.  (slike)

 

Objavljeno: 05.12.2016.

Proslava svetkovine Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

U četvrtak, 8. prosinca, slavi se svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Svete mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi u Međugorju su u 6 (zornica), 11 i 18 sati. Večernji molitveni program započinje redovitom krunicom u 17 sati, a potom slijedi sveta misa u 18 sati. Nakon svete mise je euharistijsko klanjanje.

Objavljeno: 04.12.2016.

Nastavljaju se susreti međugorskih župljana u Došašću

Nakon večernje svete mise u drugu nedjelju došašća, 4. prosinca, nastavljaju se susreti međugorskih župljana na prostoru stare župne crkve. Domaćini će biti mještani Vionice. Susreti se organiziraju po sljedećem rasporedu:

Objavljeno: 03.12.2016.

Prodajna akcija međugorske Frame

Framaši župe Međugorje pjesmom, molitvom i brojnim drugim aktivnostima daju svoj doprinos plodnom duhovnom ozračju ove svjetski poznate župe. Ovih su dana priredili akciju u kojoj prave i prodaju adventske vijence i druge božićne ukrase, a sudjeluju i u nedjeljnim susretima međugorskih župljana na prostoru stare župne crkve u došašću.

Objavljeno: 02.12.2016.

Statistike za studeni 2016.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 51 900

Broj svećenika koncelebranata: 1388 (46 dnevno)

Objavljeno: 01.12.2016.

U Međugorju predstavljen roman „Nekoliko ptica i jedno nebo“

U Međugorju je nakon večernjeg molitveno-liturgijskog programa u srijedu, 30. studenog, u dvorani Ivana Pavla II. predstavljen roman hrvatskoga književnika Mire Gavrana „Nekoliko ptica i jedno nebo“. Organizatori su bili Župni ured Međugorje i Informativni centar „MIR“ Međugorje. (slike)

Objavljeno: 01.12.2016.

Dobrovoljni darivatelji krvi iz Splita na hodočašću u Međugorje

U Međugorje su ovih dana hodočastili članovi Društva dobrovoljnih darivatelja krvi grada Splita. U programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje o hodočašću su govorili Petar Šimunović, predsjednik ovoga Društva i Danijel Lolić, djelatnik Društva Crvenog križa i predsjednik dobrovoljnih darivatelja krvi crkve sv. Petra, Lokve.

Objavljeno: 28.11.2016.

Počeli susreti međugorskih župljana u Došašću

U nedjelju, 27. studenog, na temeljima stare župne crkve održan je prvi ovogodišnji susret župljana Međugorja u došašću. Kao i prošle godine, prvu su večer domaćini bili mještani Miletine. Tijekom večeri međugorski je župnik fra Marinko Šakota upalio prvu svijeću na adventskom vijencu. (slike)

Objavljeno: 28.11.2016.

Počinju mise zornice u Međugorju

Već se nekoliko godina u župi sv. Jakova u Međugorju tijekom cijelog došašća slave mise zornice. Na njima sudjeluje značajan broj naših župljana, ali i vjernika iz okolnih mjesta. Počevši od  ponedjeljka, 28. studenog, svaki će se dan, osim nedjeljom, u župnoj crkvi slaviti sveta misa u 6 sati, a koju će prenositi i radiopostaja  „Mir” Međugorje. Kroz vrijeme došašća neće biti uobičajene svete mise u 7:30 sati, te ćemo za svoje pokojne moliti na misi zornici.

Objavljeno: 27.11.2016.

Mladi iz Splita na hodočašću u Međugorju

Na završetku izvanredne Godine milosrđa, 11. studenog 2016. godine, devedeset i dvoje je učenika Druge gimnazije iz Splita sudjelovalo na duhovnoj obnovi u Međugorju. Jedan je dio ovog hodočasničkog putovanja bio i projekt u zajednici Cenacolo, a okvirne teme bile su Bijeg od slobode i Potraga za trajnim vrijednotama.

Objavljeno: 26.11.2016.

Obilježena 19.obljetnica postojanja Radiopostaje „Mir” Međugorje

Molitvom krunice i svečanom misom u crkvi sv. Jakova u Međugorju, koju je predslavio fra Robert Jolić u suslavlju s 14 svećenika, u petak 25. studenog, Radiopostaja „Mir” Međugorje proslavila je 19. obljetnicu svoga postojanja. Ovim je misnim slavljem zahvaljeno Gospodinu za dugogodišnje djelovanje ovog medija. (slike)

Objavljeno: 26.11.2016.

Došašće u Međugorju

U nedjelju, 27. studenoga, slavimo prvu nedjelju došašća, čime ujedno započinje i nova liturgijska godina, te od ponedjeljka, 28. studenoga, u župnoj crkvi počinju i mise zornice u 6 sati. Svima nam je to izvrsna prilika za intenzivniji duhovni život. Naši framaši izrađuju i adventske vijence koje će vjernici moći nabaviti na prvu nedjelju došašća na prostoru pokraj župne crkve.

Objavljeno: 26.11.2016.

Promocija knjige „Nekoliko ptica i jedno nebo“, autora Mire Gavrana u Međugorju

Promocija knjige „Nekoliko ptica i jedno nebo“, autora Mire Gavrana, održat će se u srijedu, 30. studenog 2016. godine u 19 sati, u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju. Organizatori su Župni ured Međugorje i Informativni centar „MIR“ Međugorje.

Najprevođeniji hrvatski književnik u novom romanu progovara o Hercegovini, fra Didaku Buntiću, Međugorju, te dubokoj sumnji i istinskoj vjeri. Sudjeluju: autor Miro Gavran, fra Ante Marić, Dragan Komadina i Robert Pehar. Događaj će pjesmom uveličati klapa Signum iz Čapljine. Program će voditi Sanja Pehar, glavna urednica Radiopostaje „Mir“ Međugorje.

 

 

Objavljeno: 25.11.2016.

U Međugorju obilježena 16. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

U Međugorju je u četvrtak, 24. studenoga 2016., obilježena 16. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića. Večernju sv. misu u međugorskoj župnoj crkvi za pok. fra Slavka predslavio je fra Ljubo Kurtović, u suslavlju međugorskog župnika fra Marinka Šakote, ravnatelja Majčinog sela fra Dragana Ružića te još 16 svećenika. (slike)

Objavljeno: 25.11.2016.