Arhiva Novosti

Svjedočenje mladog bračnog para o Međugorju

Mladi bračni par Eleni i Marko Rupčić iz Rovinja našli su se poslom u Hercegovini, te su na jedan dan došli u Međugorje. Praktični su vjernici i članovi Katoličke udruge mladih Istre i Neokatekumenskog puta.

Objavljeno: 08.11.2016.

17. MEĐUNARODNI SEMINAR ZA BRAČNE PAROVE

Sedamnaesti međunarodni seminar  za bračne parove održat će se

u Međugorju  od  9. do 12. studenoga  2016. godine.

"Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan." (Lk 6, 36)

U Gospinoj školi

Objavljeno: 06.11.2016.

Obljetnica smrti fra Petra Vlašića

Dana 8. studenoga navršavaju se četiri godine od smrti fra Petra Vlašića, bivšeg međugorskog župnika. Fra Petar je rođen 19. srpnja 1938. u Sovićima, župa Gorica. Za svećenika je zaređen 11. listopada 1966. U svom je redovničkom i svećeničkom životu obnašao različite službe. Bio je gvardijan u Mostaru i član Uprave Hercegovačke franjevačke provincije, te župni vikar i župnik u deset župa naše biskupije. U Međugorju je djelovao od 1999. godine, a službu župnika obavljao je od 2007. do svoje smrti. Zračio je dobrotom, srdačnošću, jednostavnošću i ljudskom toplinom, a takav je ostao i u danima teške bolesti. Fra Petar je pokopan 9. studenoga 2012. na Kovačici, groblju u neposrednoj blizini međugorske crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 06.11.2016.

Proslava 25. obljetnice osnutka Društva vodiča za hodočasnike u župi Međugorje

U ponedjeljak, 7. studenog, u Međugorju će se obilježiti 25. obljetnica osnutka Društva vodiča za hodočasnike. Proslava započinje večernjom svetom misom u 18 sati u crkvi sv. Jakova i nastavlja se prigodnim programom i druženjem u dvorani Ivana Pavla II.

Objavljeno: 04.11.2016.

Prvi dani mjeseca studenog u Međugorju

Prema podacima Ureda informacija, u prvim danima mjeseca studenog Međugorje su posjetile hodočasničke skupine iz Španjolske, Slovenije, Italije, Francuske, Kanade, Njemačke, Austrije, Švicarske, Ukrajine, Engleske, SAD-a, Brazila, Irske, Rumunjske, Koreje, Poljske, Kolumbije i Meksika.

Objavljeno: 04.11.2016.

U Međugorju prikazan dokumentarno-igrani film „Nisam se bojao umrijeti”

U ponedjeljak, 31. listopada, u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju je prikazan dokumentarno-igrani film redatelja Jakova Sedlara Nisam se bojao umrijeti” o domoljubnoj misiji Antona Kikaša iz 1991. godine. (slike)

Objavljeno: 02.11.2016.

Statistike za Listopad 2016

 

Broj podijeljenih sv. pricesti: 200 800

Broj svećenika koncelebranata: 3769 (121 dnevno)

Objavljeno: 01.11.2016.

Duhovna obnova Frame Čerin u Međugorju

Od 21. do 23. listopada u Kući mira u Međugorju je održana duhovna obnova „Prepusti se i ne boj se!“, kojom se tridesetak framaša iz Frame Čerin počelo pripremati za svoja ovogodišnja primanja i obećanja koja ih očekuju na prvu nedjelju Došašća. Duhovnu su obnovu počeli sakramentom ispovijedi i zajedničkom večernjom svetom misom u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju, a nakon toga večerom i prvim susretom u kapelici.

Objavljeno: 01.11.2016.

Malteški red završio ovogodišnje djelovanje

Zadnjim danom mjeseca listopada, ambulanta Donum Dei Malteškoga reda u Međugorju zaključila je svoje ovogodišnje djelovanje u našoj župi.

Ambulanta je otvorena 2002. godine i smještena u neposrednoj blizini crkve sv. Jakova. Volonteri u ovoj ustanovi pružaju besplatne zdravstvene usluge, radeći u duhu i pod geslom Malteškog reda - Obrana vjere i pomoć potrebitima.

Objavljeno: 01.11.2016.

Hodočašće iz Zagreba u Međugorje

U razdoblju od 28. rujna do 2. listopada, zaklada Čujem, vjerujem, vidim iz Zagreba, pod vodstvom upravitelja Mirka Hrkača organizirala je hodočašće i edukativno putovanje mladih osoba i studenata s invaliditetom u Sarajevo, Međugorje, Dubrovnik i Vepric. Po dolasku u Međugorje, hodočasnici su se uputili prema Brdu ukazanja.

Objavljeno: 01.11.2016.

Hodočašće u Međugorje

U Međugorje je u listopadu hodočastila skupina vjernika iz župe Uzvišenja Svetog Križa (Kravarsko). Odmah po dolasku, moleći su se zaputili na Brdo ukazanja, a drugi su se dan, usprkos kišnom vremenu, uspeli na Križevac.

Objavljeno: 31.10.2016.

Održan koncert Večernji zvon u mostarskoj Kosačii

Večernji zvon, veliki humanitarni koncert Tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca, održan je u petak, 28. listopada 2016. godine, u velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. (slike)

Objavljeno: 29.10.2016.

Svetkovina Svih Svetih i Dušni dan u Međugorju

Na svetkovinu Svih Svetih i Dušni dan groblja postaju mjesta naše zahvale i prisjećanja, te ih tradicionalno obilazimo spominjući se u molitvi svojih pokojnika. Na svetkovinu Svih svetih, kao i na Dušni dan, na svim će se grobljima u međugorskoj župi slaviti svete mise. Uz župljane koji žive izvan rodnoga mjesta, a redovito u ove dane pohode župu, u Međugorju borave i brojni hodočasnici iz raznih krajeva svijeta.

Objavljeno: 29.10.2016.

FILM O NAŠEM ŽUPLJANINU KIKAŠU

U ponedjeljak, 31. 10. 2016. u 19 sati u Dvorani Ivana Pavla II. prikazuje se film "NISAM SE BOJAO UMRIJETI" - domoljubni pothvat Antona Kikaša 1991. godine.

ULAZ SLOBODAN! Nakon prikazivanja filma Anton Kikaš poziva sve vas na prigodno druženje s njim i čašćenje.

Objavljeno: 29.10.2016.

Svjedočanstvo o ozdravljenju u Međugorju

Nedavno je u Međugorje ponovno hodočastila Linda Christy iz Kanade i tom je prigodom za program radiopostaje Mir” Međugorje svjedočila o svom ozdravljenju. Kako pripovijeda, jedno je vrijeme bila vezana uz invalidska kolica, a punih je 18 godina hodala uz pomoć štaka. U lipnju je 2010. godine, na Brdu ukazanja, ozdravila po zagovoru Blažene Djevice Marije.

Objavljeno: 26.10.2016.