Arhiva Novosti

„Osjeti se mir i radost zbog molitve“

Sestre Jelica Jelušić, Jagoda i Ana-Marija Topalović te Nena Vilus sudjeluju na 27. međunarodnom molitvenom susret mladih u Međugorju. Jelica živi u Zagrebu, a o dojmovima Festivala mladih kaže: „Nisam prvi put u Međugorju, puno puta sam dolazila s obitelji. Na Mladifestu sam prvi put i stvarno je predivno. Nađe se mir, sve je lijepo. Tu sam sa sestrama, ima nas četiri, i s nama je kći od jedne sestre“.

Objavljeno: 05.08.2016.

Svjedočanstvo svećeničkog poziva vlč. Marijana Štingla

Vlč. Marijan Štingl u Međugorje dolazi već 9 godina i u Međugorju se rodilo njegovo svećeničko zvanje iza kojeg stoji jako duga i zanimljiva priča. Cijela obitelj je doživjela velike promjene u Međugorju kao i svi mladi prijatelji s kojima dolazi već nekoliko godina na Mladifest.  25. lipnja 2016. zaređen je za svećenika.

Objavljeno: 05.08.2016.

Iskustva sudionika 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih

S. Marija Dijana Mlinarić, karmelićanka Božanskog srca Isusova iz Zagreba došla je na susret mladih u Međugorju s grupom Karmelske mladeži.

S. Marija Dijana je, u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje kazala: „Mnogi od njih su po prvi put na Festivalu mladih.

Objavljeno: 05.08.2016.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, četvrtak, 4. kolovoza

Program 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju nastavljen je i u četvrtak, 4. kolovoza 2016. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predmolio fra Stanko Ćosić, katehezu je držao vlč. Ciril Ćuš, župnik u dvjema slovenskim župama, Žetale i Stoperce. Vlč. Ciril je pozvao mlade da budu milosrdni. Potom su uslijedila svjedočanstva. (slike)

Objavljeno: 05.08.2016.

Poruka kardinala Schönborna mladima

I ove godine sjetio se svih sudionika Mladifesta dragi prijatelj, kardinal Christoph Schönborn iz Beča.  „Draga mlada braćo i sestre! Nakon čudesnih dana Svjetskog dana mladih s Papom Franjom u Krakovu, na kojima sam i ja sudjelovao, radujem se na poseban način da vama u Međugorju pošaljem svoje pozdrave!

Objavljeno: 05.08.2016.

Prvi put na Festivalu mladih

Brojni hodočasnici su po prvi put na Međunarodnom susretu mladih u Međugorju. Jelena Jakšić iz Zagreba je preko prijatelja saznala za susret mladih u Međugorju. Jelena kaže da je bila i u jednome katoličkom kampu, gdje se pričalo o Međugorju.

Objavljeno: 04.08.2016.

Održana procesija mladih u Međugorju

U srijedu, 3. kolovoza, nakon večernje svete mise koju je predslavio, fra Ivan Penavić, mladomisnik, član Hercegovačke franjevačke provincije, a propovijedao p.Ivan Ike Mandurić održana je procesija mladih u obliku srca. Procesija s Gospinim kipom koji su nosili mladi iz Švicarske, kao i prošle godine, bila je u prostoru ispred vanjskog oltara crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 04.08.2016.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, srijeda, 3. kolovoza

Središnji događaj i ovoga dana, 3. kolovoza, na Festivalu mladih bila je sveta misa, koju je od 19 sati predslavio fra Ivan Penavić, mladomisnik, član Hercegovačke franjevačke provincije, a propovijedao je pater Ivan Ike Mandurić, član Družbe Isusove u Hrvatskoj. U koncelebraciji je bilo 446 svećenika. Preko livestreama program je pratilo 416. 200 gledatelja. (slike)

Objavljeno: 04.08.2016.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, utorak, 2. kolovoza

Na  27. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju u utorak, 2. kolovoza ujutro u 6 sati, mladi su pohodili Brdo ukazanja gdje su molili krunicu. Program Festivala nastavljen je od 9 sati na vanjskom oltaru molitvom fra Stanka Ćosića i katehezom don Damira Stojića, člana Salezijanske zajednice u Hrvatskoj, o Božjem milosrđu, o Milosrdnom Ocu. (slike)

Objavljeno: 03.08.2016.

Svjedočanstvo fra Borisa Baruna na Festivalu mladih, utorak 2.kolovoza

Fra Boris Barun, svećenik pariške franjevačke provincije, svjedočio je mladima u jutarnjem programu, u utorak, 2. kolovoza. Fra Boris je kazao da je imao izvanrednu milost provesti jednu godinu u Međugorju, mjestu milosti.

Objavljeno: 03.08.2016.

Svjedočanstvo dr. Csókaya Andrása na Festivalu mladih, utorak, 2.kolovoza

Dr. Csókay András iz Mađarske svjedočio je u jutarnjem programu Festivala mladih u utorak, 2. kolovoza. „Srdačno vas pozdravljam i s radošću stojim ponovo pred vama nakon devet godina.  (slike)

 

Objavljeno: 03.08.2016.

Veliko platno i predstava zajednice Cenacolo

Tijekom trajanja 27. međunarodnoga molitvenog susreta mladih u Međugorju sudionici mogu na velikom platnu (100 m), koji su i ove godine pripremili mladi iz zajednice Cenacolo, svaki dan pisati svoje molitve, zahvalu Bogu ili neku dobru duhovnu misao. To će se platno zadnjega dana, u petak, prinijeti u svetoj misi, u zajedničkoj molitvi.

Objavljeno: 02.08.2016.

Počeo 27. međunarodni molitveni susret mladih, ponedjeljak 1. kolovoza

U tijeku je 27. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju koji se odvija pod geslom „Budite milosrdni“. Službeni početak Festivala bio je u ponedjeljak 1. kolovoza na vanjskom oltaru. Krunicu  je u 18 sati predmolio fra Karlo Lovrić, a sv. misu u 19 sati  predslavio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko u suslavlju s  320 svećenika. (slike)

Objavljeno: 02.08.2016.

Sve spremno za početak 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih

U ponedjeljak, 1. kolovoza molitvom krunice, predstavljanjem mladih po državama i  večernjom svetom misom u 19 sati na vanjskom oltaru međugorske župne crkve, koju će predslaviti dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, počinje 27. međunarodni molitveni susret mladih koji će se pod geslom „Budite milosrdni“ održavati do 6. kolovoza.

Objavljeno: 01.08.2016.

Statistike za srpanj 2016.

Broj podijeljenih sv. pricesti: 140 800

Broj svećenika koncelebranata: 4323 (139 dnevno)

Objavljeno: 01.08.2016.