Arhiva Novosti

Međugorje u pripravi za 35. obljetnicu Gospinih ukazanja

U tijeku je devetnica Kraljici Mira, priprava za 35. obljetnicu Gospinih ukazanja u Međugorju, kao zahvala Nebeskom Ocu na Marijinoj prisutnosti. U ovoj devetnici, od 15. lipnja 2016., gotovo neprekidno, danju i noću, prema Gospinu kipu na Podbrdo uspinju se skupine hodočasnika sa svih strana svijeta. Svakog se popodneva u 16 sati, do 23. lipnja, moli krunica. (slike)

 

Objavljeno: 23.06.2016.

Fra Mario Hadchity, svećenik iz Libanona prvi put u Međugorju

Fra Mario Hadchity, pripada Libanonskoj franjevačkoj provinciji, župnik je u Jerihonu. Podrijetlom je iz Libanona. Proživio je rat u Libanonu, vjeruje da ga je Bog pozvao u svećeničko zvanje preko Majke. Fra Mario je ovih dana prvi put posjetio Međugorje, a u programu radiopostaje „Mir” o svom doživljaju Međugorja je kazao:

Objavljeno: 23.06.2016.

Biciklima iz Italije u Međugorje uoči 35. obljetnice Gospinih ukazanja

Nicola De Li Borio i Giovanni Soria, hodočasnici su iz Italije koji su biciklima hodočastili Kraljici Mira u Međugorje. Na dugačkom i ustrajnom putu od 1400 kilometara pratilo ih je još pet prijatelja. Stigli su u Međugorje 19. lipnja, nakon 9 dana. Nicola je u programu radiopostaje „Mir” Međugorje kazao: (slike)

Objavljeno: 22.06.2016.

Zbor Frame Hercegovina - „Kraljici Mira”

Ususret 35. obljetnici Gospinih ukazanja  radiopostaja „Mir Međugorje objavila je glazbeni spot u kojem sudjeluje zbor Frame Hercegovina koji je otpjevao međugorsku himnu „Kraljici Mira”, u narodu poznatiju kao „Došli smo ti Majko draga”. Tekst i glazbu je napisao pok. fra Stanko Vasilj, a aranžman Živko Ključe.

Objavljeno: 20.06.2016.

U Međugorju održan Prvi međunarodni seminar za život

U Međugorju je, u nedjelju 19. lipnja, svetom misom u 11 sati, koju je predslavio fra Ante Vučković, završen Prvi međunarodni seminar za život (PRO LIFE)  koji je počeo 16. lipnja. Tema susreta, koji je okupio oko 130 sudionika iz 16 zemalja, bila je: „Čedo u utrobi” (Lk 1, 41), „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan” (Lk 6, 36).

Objavljeno: 20.06.2016.

35. OBLJETNICA GOSPINIH UKAZANJA

Međugorje će u subotu, 25. lipnja 2016. proslaviti 35. obljetnicu Gospinih ukazanja. Svete mise na hrvatskom jeziku su  u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati.  U 22 sata je redovito mjesečno cjelonoćno klanjanje do 7 sati ujutro.

Objavljeno: 18.06.2016.

HODNJA MIRA

U petak 24. lipnja 2016., na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja je Uočnica 35. obljetnice Gospinih ukazanja. Kao i svake godine, toga dana Hodnja mira polazi ujutro u 6 sati ispred samostana sv. Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu u Međugorju predviđen je u 10 sati. Pozivaju se župljani i hodočasnici, posebno mladi da se pridruže molitvi. Sv. mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi toga dana su u 7, 8, 11 i 19 sati.

Objavljeno: 18.06.2016.

Sudionici govore o Prvom međunarodnom seminaru za život

Jedna od sudionica Prvog međunarodnog seminara za život u Međugorju, koji traje do 19. lipnja, je i prof. Elizabeta Rezić, iz Mostara. „Odlučila sam doći, jer sam ljubiteljica života, svog života, duhovnog života, svih ljudi, Boga iznad svega koji nam daje da Ga spoznamo kroz svoj život, koji nam otvara putove. Osjećam veliku radost i zbog predavača i zbog sudionika.

Objavljeno: 17.06.2016.

Veliki župni zbor „Kraljica mira“ u pripremi za proslavu 35-godišnjice Gospinih ukazanja

Veliki župni zbor „Kraljica mira“ već 26 godina djeluje u međugorskoj župi. Tijekom cijele godine Veliki župni zbor marljivo radi, na redovitim probama se uvježbavaju nove skladbe, utvrđuje staro gradivo. A, uvijek su intenzivnije pripreme uz svetkovine tijekom crkvene godine.

Objavljeno: 16.06.2016.

Počeo Prvi međunarodni seminar za život

U Međugorju je u četvrtak, 16. lipnja registracijom sudionika i večernjim molitvenim programom počeo Prvi međunarodni seminar za život (PRO LIFE)  koji će trajati do 19. lipnja 2016. Tema susreta je: „Čedo u utrobi” (Lk 1, 41), „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan” (Lk 6, 36). (slike)

Objavljeno: 16.06.2016.

„Kada dođem u Međugorje, kao da se ponovno rodim”

U Međugorje su proteklih dana hodočastile skupine iz Italije, Francuske, Austrije, Švicarske, SAD-a, Slovačke, Poljske, Slovenije, Rusije, Njemačke, Engleske, Litve,  Irske, Belgije, Kanade, Portugala i Južne Afrike.  I 72-godišnja Anđelka Pušić, iz Zenice, sa skupinom hodočasnika, hodočastila je u Međugorje. Kazala nam je da zadnjih 10-ak godina dolazi u Međugorje.

Objavljeno: 15.06.2016.

Prvi međunarodni seminar za život (PRO LIFE) u Međugorju

U Međugorju se tijekom godine uz redovite seminare posta i molitve, održavaju i različiti međunarodni seminari. Neki od njih imaju dugogodišnju tradiciju, a neki su pokrenuti nedavno. Namijenjeni su svećenicima, laicima, voditeljima centara mira, bračnim parovima, liječnicima, medicinskom osoblju…

Objavljeno: 15.06.2016.

Hodočasnici o Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom

Magda Kaliterna iz Splita sudjelovala je na 5. međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom u Međugorju.  „Ovo je četvrti put nama kao grupi da smo u Međugorju. Mi smo grupa volontera pri crkvi sv. Filipa Nerija, specijalizirani za vođenje osoba s invaliditetom u Lurd. I pošto imamo to iskustvo, kada smo čuli da se organizira hodočašće u Međugorje, bili smo oduševljeni.

Objavljeno: 13.06.2016.

Svetom misom završeno 5. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

U Međugorju je u nedjelju, 12. lipnja u 11 sati misnim slavljem na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova završeno  5. međunarodno hodočašće osoba s invaliditetom koje se od četvrtka održavalo pod geslom „U Marijinoj školi”. Ove godine hodočašće je okupilo oko 1800 sudionika. Uoči misnoga slavlja sudionici su govorili o svojim svjedočanstvima i iskustvima. (slike)

Objavljeno: 13.06.2016.

Počinje „Marijanski zavjet za Domovinu“

„Marijanski zavjet za Domovinu“ je hodočašće koje povezuje marijanska svetišta od istoka do juga Hrvatske. Započelo je u ljeto 2015., kada je od 21. lipnja do 29. kolovoza hodočašće obuhvatilo više od 1500 km od Gunje do Dubrovnika. Ove godine hodočašće će proći kroz 18 hrvatskih marijanskih svetišta, a obuhvatit će i Međugorje.

Objavljeno: 12.06.2016.