Arhiva Novosti

Totus Tuus kamp za djevojčice održan u Međugorju

Dvadeset sedam djevojčica iz Mostara i okolice u dobi od 9 do 14 godina sudjelovalo je na 4. po redu Totus Tuus kampu organiziranom od 27. do 29. svibnja u Kući mira u Međugorju. Tema kampa bila je: „Božje milosrđe“. (slike)

Objavljeno: 02.06.2016.

Statistike za svibanj 2016

Broj podijeljenih sv. pričesti: 190 550

Broj svećenika koncelebranata: 3104 (100 dnevno)

Objavljeno: 01.06.2016.

Zahvalno hodočašće Kraljici mira

U povodu Majčinog dana u Međugorje je hodočastila peteročlana obitelj Antunović iz Lokarna, pokrajina Ticino u Švicarskoj, a koje su korijeni iz Odžaka. Zanimljivo je da su djeca i suprug željeli to hodočašće darovati svojoj supruzi i majci za Majčin dan. No ona je to „preusmjerila“ Gospi, zapravo je rekla kako želi da to bude zahvalno hodočašće Kraljici mira za Majčin dan u znak zahvalnosti za sva dobra koja im Bog dariva.

Objavljeno: 31.05.2016.

Međugorje za vukovarski vodotoranj

Međugorska župa priključila se akciji obnove vukovarskog vodotornja. „Mnogi pojedinci iz naše župe javljali su se pitanjima i žel­jama da podržimo akciju obnove Vukovarskog vodotornja, simbola otpora i obrane Vukovara. Donacije možete predati u našem župnom uredu. Akcija će trajati do 26. lipnja. Poslije ćemo pod imenom župa Međugorje uplatiti prikupljeni iznos na ot­voreni račun za obnovu vukovarskog vodotornja. Hvala vam unaprijed!“, kažu iz župnog ureda.

Objavljeno: 31.05.2016.

Prva sveta pričest u Međugorju

Nakon završene vjeronaučne priprave,  u nedjelju, 29. svibnja 2016. u 10 sati prvoj svetoj pričesti u župi Međugorje pristupilo je 65-ero djece (36 dječaka i 29 djevojčica). Svečanu svetu misu predslavio je fra Vjekoslav Milićević, a slavlje je svojim skladnim pjevanjem uveličao međugorski dječji zbor „Golubići mira“. Djeca su također recitacijama, molitvama, prinosom darova sudjelovala u misnom slavlju.

Objavljeno: 30.05.2016.

Sveta potvrda u župi Međugorje

U subotu, 28. svibnja, u župi Međugorje sakrament svete potvrde, na svetoj misi u 10 sati, u crkvi sv. Jakova primilo je sedamdeset i devetero krizmanika (44 učenika i  35 učenica). Svetu potvrdu podijelio im je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski. Svojim pjevanjem svečanost krizme uveličao je Veliki župni zbor pod ravnanjem sestre Irene Azinović.

Objavljeno: 29.05.2016.

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju počinje u srijedu, 1. lipnja i traje do 1. rujna. Molitva krunice u župnoj crkvi počinje u 18, a sv. misa u 19 sati, a nakon mise slijedi uobičajeni molitveni raspored, ovisno o danu u tjednu. Klanjanje je utorkom i subotom od 22 do 23 sata te četvrtkom nakon večernje svete mise tj. U 20 sati. Pobožnost Križnog puta na Križevcu petkom je u 16, a molitva krunice na Podbrdu nedjeljom također u 16 sati.

Objavljeno: 28.05.2016.

Tijelovska procesija

Na svetkovinu Presvetoga tijela i krvi Kristove - Tijelova, 26. svibnja, svečanu večernju svetu misu u 18 sati, na vanjskome oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju predslavio je fra Vjekoslav Milićević, uz suslavlje 42 svećenika. Od 17 krunicu je predmolio fra Karlo Lovrić. Kao i dosadašnjih godina, poslije svete mise uslijedila je procesija s Presvetim ulicama Međugorja u kojoj su sudjelovali župljani,  svećenici, redovnici, te brojni hodočasnici.  (slike)

Objavljeno: 27.05.2016.

Održana Večer o Svetoj Zemlji u Međugorju

Nakon večernje svete mise u srijedu, 25. svibnja, u dvorani sv. Ivana Pavla II.(žutoj dvorani) u Međugorju održana  je večer o Svetoj Zemlji, na kojoj su o iskustvu i susretu s tim svetim mjestima govorili fra Šimun Šito Ćorić,  hercegovački franjevac, misionar u Švicarskoj, književnik i kantautor, vlč. Darko Tomašević, teolog i biblijski stručnjak, dekan Katoličko-bogoslovnog fakulteta u Sarajevu i fra Antonio Šakota, župni vikar u Mostaru. (slike)

Objavljeno: 26.05.2016.

27. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

27. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju – Mladifest, zbog Svjetskog susreta mladih s Papom u Poljskoj, iznimno neće početi 31. srpnja, nego počinje 1. kolovoza i traje do 6. kolovoza 2016. Geslo susreta je: Budite milosrdni!(Lk, 6, 36). Na programu su i ove godine kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje.

Objavljeno: 25.05.2016.

VAŽNA OBAVIJEST ZA ŽUPLJANE I HODOČASNIKE

U VEZI 5. MEĐUNARODNOG HODOČAŠĆA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

„U MARIJINOJ ŠKOLI“

5. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 9.  do 12. 06. 2016. Program će se odvijati u dvorani Ivana Pavla II, na vanjskom oltaru crkve i u Majčinom selu. U programu su predviđene i molitva Križnog puta na Križevcu (za one koji se mogu penjati) i molitva krunice na Podbrdu za većinu sudionika (zajednica Cenacolo će omogućiti penjanje zainteresiranim osobama s invaliditetom).

Objavljeno: 24.05.2016.

Svetkovina Tijelova u Međugorju

U četvrtak, 26. svibnja svetkovina je Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo. Svete mise u župnoj crkvi u Međugorju su u 8, 11 i 18 sati. Nakon večernje svete mise, bit će procesija ulicama Međugorja s Presvetim oltarskim sakramentom. Procesija ide od crkve ulicom do mosta, zatim prema školi i vraća se pred crkvu.

Objavljeno: 24.05.2016.

Najava: Večer o Svetoj Zemlji u Međugorju

U srijedu, 25. svibnja, s početkom u 19 sati, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju će se održati Večer o Svetoj Zemlji. Organizatori su Župni ured Međugorje i Informativni centar Mir Međugorje. Isusovim stopama kroz Svetu Zemlju vode nas fra Šimun Šito Ćorić, vlč. Darko Tomašević i fra Antonio Šakota. Jednome posjetitelju bit će darovano hodočašće u Svetu Zemlju, a u glazbenom dijelu programa nastupa klapa Narenta iz Mostara.

Objavljeno: 21.05.2016.

Pješice u Međugorje

U Međugorje pristižu hodočasnici sa svih strana svijeta. A posebice je zanimljivo sresti hodočasnike koji u ovo mjesto stignu pješice, neki od njih pješačeći stotine kilometara. Jedan od takvih je hodočasnik Božidar Kelemen  iz Varaždina, župe sv. Vida.

Objavljeno: 20.05.2016.

2. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za domovinu“ i u Međugorju

Brojne studentske i braniteljske udruge, te zajednice mladih 2015. pokrenule su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“. I ove godine hodočašće će proći kroz 18 hrvatskih marijanskih svetišta, od istoka do juga Hrvatske. Hodočašće će krenuti iz Osijeka 12. lipnja i nakon skoro 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 25. kolovoza 2016. godine.

Objavljeno: 16.05.2016.