Arhiva Novosti

5. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom “U Marijinoj školi” 2016.

U Međugorju u četvrtak, 9. lipnja počinje Peto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom.  Paula Tomić, članica organizacijskog odbora najavljujući hodočašće koje traje do 12. lipnja, kazala je: „Prijavljeno je oko 1750 sudionika iz raznih zemalja, Hrvatske, Slovenije, Poljske, Rusije, Litve, Ukrajine...

Objavljeno: 08.06.2016.

MEĐUNARODNI SEMINAR ZA ŽIVOT (PRO LIFE)

održat će se u Međugorju od 16. do 19. lipnja 2016.

Tema susreta je:

"Čedo u utrobi"(Lk 1, 41)

"Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan." (Lk 6, 36)

 
S Majkom života: seminar za branitelje života, molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice…
 
 
P R O G R A M
 
Objavljeno: 06.06.2016.

Održan koncert za Majčino selo

U ponedjeljak, 30. svibnja, u organizaciji humanitarne udruge iz Irske sv. Josip (St. Joseph and the Helpers), u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju, održan je dobrotvorni koncert za Majčino selo. Na koncertu su nastupili: Louise Irvine, Melinda Dumitrescu, David Parkes, klapa Trebižat, župni zbor Golubići mira, dječji zbor Majčina sela. (slike)

 

Objavljeno: 03.06.2016.

Totus Tuus kamp za djevojčice održan u Međugorju

Dvadeset sedam djevojčica iz Mostara i okolice u dobi od 9 do 14 godina sudjelovalo je na 4. po redu Totus Tuus kampu organiziranom od 27. do 29. svibnja u Kući mira u Međugorju. Tema kampa bila je: „Božje milosrđe“. (slike)

Objavljeno: 02.06.2016.

Statistike za svibanj 2016

Broj podijeljenih sv. pričesti: 190 550

Broj svećenika koncelebranata: 3104 (100 dnevno)

Objavljeno: 01.06.2016.

Zahvalno hodočašće Kraljici mira

U povodu Majčinog dana u Međugorje je hodočastila peteročlana obitelj Antunović iz Lokarna, pokrajina Ticino u Švicarskoj, a koje su korijeni iz Odžaka. Zanimljivo je da su djeca i suprug željeli to hodočašće darovati svojoj supruzi i majci za Majčin dan. No ona je to „preusmjerila“ Gospi, zapravo je rekla kako želi da to bude zahvalno hodočašće Kraljici mira za Majčin dan u znak zahvalnosti za sva dobra koja im Bog dariva.

Objavljeno: 31.05.2016.

Međugorje za vukovarski vodotoranj

Međugorska župa priključila se akciji obnove vukovarskog vodotornja. „Mnogi pojedinci iz naše župe javljali su se pitanjima i žel­jama da podržimo akciju obnove Vukovarskog vodotornja, simbola otpora i obrane Vukovara. Donacije možete predati u našem župnom uredu. Akcija će trajati do 26. lipnja. Poslije ćemo pod imenom župa Međugorje uplatiti prikupljeni iznos na ot­voreni račun za obnovu vukovarskog vodotornja. Hvala vam unaprijed!“, kažu iz župnog ureda.

Objavljeno: 31.05.2016.

Prva sveta pričest u Međugorju

Nakon završene vjeronaučne priprave,  u nedjelju, 29. svibnja 2016. u 10 sati prvoj svetoj pričesti u župi Međugorje pristupilo je 65-ero djece (36 dječaka i 29 djevojčica). Svečanu svetu misu predslavio je fra Vjekoslav Milićević, a slavlje je svojim skladnim pjevanjem uveličao međugorski dječji zbor „Golubići mira“. Djeca su također recitacijama, molitvama, prinosom darova sudjelovala u misnom slavlju.

Objavljeno: 30.05.2016.

Sveta potvrda u župi Međugorje

U subotu, 28. svibnja, u župi Međugorje sakrament svete potvrde, na svetoj misi u 10 sati, u crkvi sv. Jakova primilo je sedamdeset i devetero krizmanika (44 učenika i  35 učenica). Svetu potvrdu podijelio im je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski. Svojim pjevanjem svečanost krizme uveličao je Veliki župni zbor pod ravnanjem sestre Irene Azinović.

Objavljeno: 29.05.2016.

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju

Ljetni raspored molitvenog programa u Međugorju počinje u srijedu, 1. lipnja i traje do 1. rujna. Molitva krunice u župnoj crkvi počinje u 18, a sv. misa u 19 sati, a nakon mise slijedi uobičajeni molitveni raspored, ovisno o danu u tjednu. Klanjanje je utorkom i subotom od 22 do 23 sata te četvrtkom nakon večernje svete mise tj. U 20 sati. Pobožnost Križnog puta na Križevcu petkom je u 16, a molitva krunice na Podbrdu nedjeljom također u 16 sati.

Objavljeno: 28.05.2016.

Tijelovska procesija

Na svetkovinu Presvetoga tijela i krvi Kristove - Tijelova, 26. svibnja, svečanu večernju svetu misu u 18 sati, na vanjskome oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju predslavio je fra Vjekoslav Milićević, uz suslavlje 42 svećenika. Od 17 krunicu je predmolio fra Karlo Lovrić. Kao i dosadašnjih godina, poslije svete mise uslijedila je procesija s Presvetim ulicama Međugorja u kojoj su sudjelovali župljani,  svećenici, redovnici, te brojni hodočasnici.  (slike)

Objavljeno: 27.05.2016.

Održana Večer o Svetoj Zemlji u Međugorju

Nakon večernje svete mise u srijedu, 25. svibnja, u dvorani sv. Ivana Pavla II.(žutoj dvorani) u Međugorju održana  je večer o Svetoj Zemlji, na kojoj su o iskustvu i susretu s tim svetim mjestima govorili fra Šimun Šito Ćorić,  hercegovački franjevac, misionar u Švicarskoj, književnik i kantautor, vlč. Darko Tomašević, teolog i biblijski stručnjak, dekan Katoličko-bogoslovnog fakulteta u Sarajevu i fra Antonio Šakota, župni vikar u Mostaru. (slike)

Objavljeno: 26.05.2016.

27. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju

27. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju – Mladifest, zbog Svjetskog susreta mladih s Papom u Poljskoj, iznimno neće početi 31. srpnja, nego počinje 1. kolovoza i traje do 6. kolovoza 2016. Geslo susreta je: Budite milosrdni!(Lk, 6, 36). Na programu su i ove godine kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje.

Objavljeno: 25.05.2016.

VAŽNA OBAVIJEST ZA ŽUPLJANE I HODOČASNIKE

U VEZI 5. MEĐUNARODNOG HODOČAŠĆA ZA OSOBE S INVALIDITETOM

„U MARIJINOJ ŠKOLI“

5. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom održat će se u Međugorju od 9.  do 12. 06. 2016. Program će se odvijati u dvorani Ivana Pavla II, na vanjskom oltaru crkve i u Majčinom selu. U programu su predviđene i molitva Križnog puta na Križevcu (za one koji se mogu penjati) i molitva krunice na Podbrdu za većinu sudionika (zajednica Cenacolo će omogućiti penjanje zainteresiranim osobama s invaliditetom).

Objavljeno: 24.05.2016.

Svetkovina Tijelova u Međugorju

U četvrtak, 26. svibnja svetkovina je Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo. Svete mise u župnoj crkvi u Međugorju su u 8, 11 i 18 sati. Nakon večernje svete mise, bit će procesija ulicama Međugorja s Presvetim oltarskim sakramentom. Procesija ide od crkve ulicom do mosta, zatim prema školi i vraća se pred crkvu.

Objavljeno: 24.05.2016.