Arhiva Novosti

Najava: Večer o Svetoj Zemlji u Međugorju

U srijedu, 25. svibnja, s početkom u 19 sati, u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju će se održati Večer o Svetoj Zemlji. Organizatori su Župni ured Međugorje i Informativni centar Mir Međugorje. Isusovim stopama kroz Svetu Zemlju vode nas fra Šimun Šito Ćorić, vlč. Darko Tomašević i fra Antonio Šakota. Jednome posjetitelju bit će darovano hodočašće u Svetu Zemlju, a u glazbenom dijelu programa nastupa klapa Narenta iz Mostara.

Objavljeno: 21.05.2016.

Pješice u Međugorje

U Međugorje pristižu hodočasnici sa svih strana svijeta. A posebice je zanimljivo sresti hodočasnike koji u ovo mjesto stignu pješice, neki od njih pješačeći stotine kilometara. Jedan od takvih je hodočasnik Božidar Kelemen  iz Varaždina, župe sv. Vida.

Objavljeno: 20.05.2016.

2. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za domovinu“ i u Međugorju

Brojne studentske i braniteljske udruge, te zajednice mladih 2015. pokrenule su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“. I ove godine hodočašće će proći kroz 18 hrvatskih marijanskih svetišta, od istoka do juga Hrvatske. Hodočašće će krenuti iz Osijeka 12. lipnja i nakon skoro 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 25. kolovoza 2016. godine.

Objavljeno: 16.05.2016.

Međugorski ministranti u župi Uzdol

U subotu, 14. svibnja 2016., fra Hrvoje Miletić, župni vikar iz župe Međugorje sa župnim ministrantima boravio je u posjetu župi sv. Ivana Krstitelja - Uzdol.

Druženje međugorskih ministranata s tridesetak uzdolskih počelo je ručkom u pastoralnom centru don Dominik Stojanović. Nakon ručka, don Miljenko Džalto predstavio je župu gostima iz Međugorja.

Objavljeno: 16.05.2016.

Duhovna obnova Frame Mostar u Međugorju

Od 6. do 8. svibnja u Međugorju je održana duhovna obnova Frame Mostar. Duhovni asistent fra Antonio Šakota i framašica Marija Čuljak gostovali su u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje. Marija je kazala da im je ovo druga duhovna obnova: „Pripremamo se za primanja i obećanja koja su 22. svibnja, jer je to najvažniji događaj za svakoga framaša.

Objavljeno: 09.05.2016.

Održan 2. susret mladih župe Međugorje

Drugi susret mladih župe Međugorje, na kojemu su sudjelovali i mladi  iz drugih župa održan je u petak, 6. svibnja. Program se sastojao od pobožnosti Križnog puta na Križevcu, ispovijedi te sudjelovanja u večernjem molitveno-liturgijskom programu međugorske župe. Krunicu je toga dana predmolio fra Karlo Lovrić, a svetu misu u 18 sati u crkvi sv. Jakova predslavio je p. Ivan Ike Mandurić, u koncelebraciji 50 svećenika.

Objavljeno: 08.05.2016.

Održan 4. međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje

Četvrti međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju, na kojemu se okupilo 160 sudionika iz 13  zemalja, završio je u subotu, 7. svibnja misnim slavljem. Seminar je otvoren u srijedu 4. svibnja, a predavač je bio  p. Ivan Ike Mandurić. Tema ovoga seminara, kao i svih ostalih u ovoj godini, bila je: (slike)

Objavljeno: 07.05.2016.

Prvi put na seminaru za liječnike i medicinsko osoblje

Među sudionicima 4. međunarodnog seminara za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju prvi put su i Jagoda Šarunić Gulan, epidemiologinja u Zadru te Marijana Ćorić, patologinja na KBC-u Rebro u Zagrebu. Jagoda kaže da je članica Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva od kojeg su dobili i mail za ovaj seminar:

Objavljeno: 06.05.2016.

Počeo 4. međunarodni duhovni seminar za liječnike i medicinsko osoblje

U Međugorju je u srijedu, 4. svibnja, registracijom sudionika počeo 4. međunarodni duhovni seminar za liječnike i medicinsko osoblje koji će trajati do 7. svibnja. Tema  seminara, kao i ostalih u ovoj godini, je: „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan“ (Lk 6, 36),  budući da smo u Godini milosrđa. Na seminaru je oko 160 sudionika iz 13 zemalja.

Objavljeno: 05.05.2016.

Kelkheim: Slavlje Majčina dana i misno slavlje s mladima iz Međugorja

Župa Main-Taunus/Hochtaunus organizirala je i ove godine proslavu Majčina dana u subotu, 30. travnja 2016. u Stadthalle u Kelkheimu. U bogatom programu u punoj dvorani sudjelovali su predškolci, zbor djece i mladih, kao i mali, srednji i veliki folkor te dječja plesna skupina župe, koja je svojom izvedbom kao i ostale aktivnosti oduševila okupljeni narod.  (slike)

Objavljeno: 03.05.2016.

Drugi susret mladih župe Međugorje

U petak, 6. svibnja u Međugorju će se održati Drugi susret mladih župe Međugorje kao i iz drugih župa. U 18 sati je sveta misa koju će predslaviti p. Ivan Ike Mandurić. Nakon svete mise u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II., p. Ike, vrlo poznat i priznat zbog svoga rada s mladima u Zagrebu, podijelit će s mladima svoja dragocjena iskustva. Tema je: Izazovi i šanse za mlade danas.

Objavljeno: 02.05.2016.

Početak mjeseca svibnja u Međugorju

U Međugorju se s prvim danima svibnja osjeća veći broj hodočasnika. Prema podacima Ureda informacija, početkom mjeseca u Međugorje su hodočastile skupine iz Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, SAD-a, Švicarske, Mađarske, Singapura, Južne Afrike, Poljske, Slovačke, Belgije, Španjolske, Rumunjske, Koreje, Libanona, Irske, Velike Britanije, Kanade, Brazila i Portugala. 

Objavljeno: 02.05.2016.

Statistike za travanj 2016.

Broj podijeljenih sv. pričesti: 111 900

Broj svećenika koncelebranata: 2431 (81 dnevno)

Objavljeno: 01.05.2016.

4. MEĐUNARODNI DUHOVNI SEMINAR ZA LIJEČNIKE I MEDICINSKO OSOBLJE

Tema: "Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan." (Lk 6, 36)

Duhovna obnova za dušu i tijelo

4. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje održat će se u Međugorju od 4. do 7. svibnja 2016.

Objavljeno: 01.05.2016.

Hodočasnica Safiria Leccese: „U Međugorju je posebno snažna jednostavnost molitve”

„U Međugorju je posebno snažna jednostavnost molitve”, kazala je u programu radiopostaje „Mir” Međugorje hodočasnica Safiria Leccese koja je prošle godine hodočastila u Međugorje. Safiria je novinarka, jedno od najpoznatijih televizijskih lica u Italiji.

Objavljeno: 27.04.2016.