Arhiva Novosti

Doček nove 2016. godine u Međugorju

Međugorje za molitveni doček nove 2016. godine očekuje mnoštvo hodočasnika, uglavnom mladih, iz čitavoga svijeta. Molitveni program, na Silvestrovo, u četvrtak  31. 12. 2015., započinje molitvom krunice u 17 sati. Večernja sveta misa zahvalnica, za proteklu 2015. Slavi se u 18 sati, a nakon svete mise zajednica "Cenacolo" uprizoruje žive jaslice na prostoru ispred crkve sv. Jakova.

Objavljeno: 28.12.2015.

GODIŠNJE UKAZANJE JAKOVU ČOLI

Na posljednjem svakodnevnom ukazanju, 12. rujna 1998., Gospa je Jakovu Čoli rekla da će ukazanje imati jedanput godišnje i to 25. prosinca, na Božić. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje je počelo u 14 sati i 8 minuta i trajalo je 10 minuta. Jakov je, nakon toga, prenio poruku:

Objavljeno: 25.12.2015.

Badnji dan u Međugorju

Na Badnji dan u Međugorju, u župnoj crkvi sv Jakova slavljena je i posljednja misa zornica u 6 sati, a potom i svete mise na jezicima hodočasnika iz SAD-a, Italije, Ukrajine i Francuske koji su željeli biti baš taj dan u Međugorju. Sveta misa Badnje večeri slavljena je u 18 sati, a predslavio ju je fra Ivan Dugandžić u koncelebraciji 29 svećenika. Fra Marinko Šakota, međugorski župnik je na kraju svima poželio sretan Božić.

Objavljeno: 24.12.2015.

Uprizorene žive jaslice ispred crkve sv. Jakova

Ispred crkve sv. Jakova u Međugorju, na Badnju večer, nakon svete mise u 18 sati  uprizorene su žive jaslice zajednice Cenacolo, za župljane međugorske župe i hodočasnike. U predstavu se ove godine uključilo i 60-ak mladih iz župe Međugorje. Matea Buljat iz zajednice Cenacolo kaže da su se potrudili da jaslice budu napravljene kako treba: (slike)

Objavljeno: 24.12.2015.

Čestitka - Na dobro Vam došao Božić i Sveto porođenje Isusovo!

Doista, od punine njegove svi primismo, i to milost na milost, jer On je MIR naš!
Sa željom da Božji mir vlada u srcima, u obiteljima, u svim zemljama i na cijelom svijetu, sjedinjeni u molitvi sa svim prijateljima Međugorja širom svijeta:
NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ I SVETO POROĐENJE ISUSOVO i NOVA 2016. GODINA! (slike)

Objavljeno: 24.12.2015.

Božićni koncert međugorske župe i susret župljana

U nedjelju, 27. prosinca, blagdan je svetoga Ivana apostola i Svete obitelji. Toga dana u dvorani Ivana Pavla II., u 19 sati, održat će se Božićni koncert međugorske župe,  u organizaciji glazbenih sekcija. Nakon koncerta, djelatnici Župnog ureda, Informativnoga centra, Majčina sela, zajednica Milosrdni otac i Cenacolo priređuju susret na prostoru stare župne crkve.

 

Objavljeno: 23.12.2015.

ŽIVE JASLICE U MEĐUGORJU

Zajednica Cenacolo već godinama uprizoruje žive jaslice za sve župljane i hodočasnike koji posjećuju Međugorje. Scenografiju čine štalica, svratište, građani Betlehema, domaće životinje, uvjerljivi kostimi i glumci amateri koji utjelovljuju Svetu obitelj, mudrace s Istoka i pastire. Uključeni su i mladi župe Međugorje.

Objavljeno: 23.12.2015.

Priprava za Božić u župi Međugorje

Od ponedjeljka 30. studenoga u Međugorju se slave svete mise zornice u 6 sati kojima se međugorski župljani pripravljaju za svetkovinu rođenja Isusova. Devetnica  je započela u utorak 15. prosinca krunicom uz Podbrdo u 14 sati - svakodnevno se moli do 23. prosinca. Večernji molitveno-liturgijski program u crkvi započinje, kao i redovito, u 17 sati molitvom krunice, u 18 je sv. misa, a nakon mise uobičajeni molitveni program.

Objavljeno: 22.12.2015.

BOŽIĆ I BOŽIĆNI DANI U MEĐUGORJU

U četvrtak, 24. prosinca je Badnji dan, post i nemrs. Posljednja ovogodišnja misa zornica je u 6 sati. Poslijepodne neće biti krunice na Podbrdu. Večernji molitveni program u župnoj crkvi započinje krunicom u 17 sati, a sv. misa Badnje večeri je u 18 sati. Na njoj sudjeluju svi svećenici. Zato je ispovijedanje toga popodneva samo od 16 do 17.30 sati. Poslije večernje svete mise, bit će uprizorene žive jaslice  zajednice Cenacolo.

Objavljeno: 20.12.2015.

Hodočašće u Međugorje

Na prvu Nedjelju došašća, 29. studenoga  župljani župe sv. Ilije proroka, Studenci hodočastili su u Međugorje. Nakon župne svete mise u 9 sati, četrdeset hodočasnika krenulo je na hodočašće Kraljici mira kako bi se u došašću što bolje pripremili za Božić. Prije večernje svete mise, hodočasnici su sudjelovali u molitvenom pohodu na brdo Križevac.

Objavljeno: 19.12.2015.

Nastavlja se „Advent u Međugorju”

Vrijeme u Došašću u župi Međugorje obogaćeno je susretom župljana svake nedjelje nakon večernje mise na prostoru stare crkve, pod nazivom „Advent u Međugorju”. Na 3. nedjelju Došašća domaćini su bili župljani filijale Šurmanci. Druženje je započelo paljenjem Adventske svijeće koju je zapalio Ljubo Jovanović. (slike)

Objavljeno: 15.12.2015.

Adventsko hodočašće i duhovna obnova dominikanske obitelji

Dominikanska obitelj Hrvatske dominikanske provincije (Dominikansko laičko bratstvo blažene Ozane Kotorske u zajedništvu s dominikanskim bogoslovima) organizirali su duhovnu obnovu za mlade u Međugorju, od 4. do 6. prosinca.

Objavljeno: 15.12.2015.

Devetnica Rođenju Kristovu

U utorak, 15. prosinca 2015. u Međugorju počinje  devetnica  rođenju Isusovu. Kroz tih devet dana do Božića u 14 sati na Podbrdu se moli krunica. Stoga u idući petak, 18. prosinca neće biti Križnog puta na Križevcu, nego krunica na Podbrdu. (slike)

 

Objavljeno: 14.12.2015.

O susretima međugorskih župljana u došašću

Nastavljaju se susreti u došašću u župi Međugorje, na prostoru stare župne crkve. Nakon susreta koji je protekao u radosti i zajedništvu, a kojega su priredili mještani Miletine i Vionice, Treću nedjelju došašća, nakon večernje svete mise na red dolaze Šurmanci.  Ovaj susret je nastao na inicijativu mladih župe Međugorje.

Objavljeno: 13.12.2015.

Sveta misa u Šurmancima na početku Godine milosrđa

U utorak, 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrješnog začeća, u prigodi otvorenja Godine milosrđa slavljena je sveta misa u crkvi u Šurmancima (župa Međugorje), koju je predslavio fra Hrvoje Miletić, župni vikar u Međugorju. Fra Hrvoje je u propovijedi kazao da Godinu milosrđa trebamo slaviti u svojim obiteljima.  (slike)

Objavljeno: 10.12.2015.