Arhiva Novosti

Početak nove zajednice „Vjera i svjetlo“ u Brotnju

Na prvu nedjelju došašća, 29. studenog, uz svetu misu u 9.30 sati, u međugorskoj župnoj crkvi uz prvu je adventsku svijeću upaljena još jedna svijeća, koja simbolizira početak rada nove zajednice „Vjera i svjetlo“. Svetu je misu slavio međugorski župnik fra Marinko Šakota, a inicijativa je proistekla iz aktivnosti Udruge za pomoć osoba s invaliditetom „Susret“ iz Čitluka te Međunarodnih hodočašća za osobe s invaliditetom u Međugorju.

Objavljeno: 01.12.2015.

Molitva krunice na Podbrdu u Došašću

Nalazimo se u vremenu došašća, vremenu priprave za Božić. Mladi župe Međugorje odlučili su tijekom došašća moliti krunicu na Brdu ukazanja svaku večer u 20:30, osim nedjelje. Pozivaju sve mlade i stare iz župe, a i ostale koji su u mogućnosti da im se pridruže. „Dođimo i molimo krunicu, kako bismo bili spremni za rođenje našeg Spasitelja Isusa Krista“, pozivaju mladi iz Međugorja.

 

Objavljeno: 01.12.2015.

„Advent u Međugorju”

U nedjelju, 29.studenog na području stare župne crkve u Međugorju svečano je otvoren „Advent u Međugorju”. Domaćini prvu večer bili su mještani Miletine, a nakon njih idućih nedjelja domaćini će biti Vionica, Šurmanci, Bijakovići te dva dana prije Božića, 23. prosinca mještani Međugorja.

Objavljeno: 30.11.2015.

Duhovna obnova za članove bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Mostar

Četrdesetak članova mostarskog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda sudjelovalo je na molitvenom seminaru koji je održan od 13. do 15. studenoga 2015. u Međugorju. Seminar je organizirao duhovni asistent bratstva fra Josip Vlašić, uoči obreda zavjetovanja i primanja.

Objavljeno: 28.11.2015.

Riječ o fra Slavku

Već je 15 godina od kada je umro fra Slavko Barbarić. Dana 24. XI. 2000, u petak, vodio je hodočasnike na križnom putu uz Križevac. Kada je križni put završio, odmah se počeo vraćati. Upozorio je ljude da se čuvaju i da po skliskom putu ne padnu. Svjedoci kažu: Napravio je još nekoliko koraka, pao i umro.  

Objavljeno: 27.11.2015.

Početak rada zajednice „Vjera i svjetlo“ u Međugorju

Na prvu nedjelju došašća, uz svetu misu u 9.30 sati, u međugorskoj župnoj crkvi uz prvu adventsku svijeću bit će upaljena još jedna svijeća, koja će simbolizirati početak rada jedne nove zajednice, zajednice Vjera i svjetlo.

Objavljeno: 27.11.2015.

Došašće u Međugorju

U nedjelju, 29. studenog počinje došašće, vrijeme priprave za Božić. Od  ponedjeljka, 30. studenog u župi Međugorje počinju i svete mise zornice. Svaki dan, osim nedjelje, bit će u župnoj crkvi sveta misa u 6 sati, koju će prenositi i radiopostaja  „Mir” Međugorje. Kroz to vrijeme neće biti misa u 7:30, već samo misa zornica u 6 sati, na kojoj će se moliti i za  pokojne.

Objavljeno: 27.11.2015.

Obilježena 15. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

U Međugorju je u utorak, 24. studenoga, obilježena 15. obljetnica smrti fra Slavka Barbarića. Večernju sv. misu u međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova za pok. fra Slavka predslavio je fra Mate Dragićević, u suslavlju 35 svećenika. Fra Mate je, govoreći o liku i djelu fra Slavka, između ostaloga kazao:

Objavljeno: 26.11.2015.

Osamnaesta obljetnica radiopostaje „Mir” Međugorje

U srijedu, 25. studenoga obilježena je 18. obljetnica djelovanja radiopostaje „Mir”   Međugorje. Tom je prigodom slavljena večernja sveta misa zahvalnica u crkvi sv. Jakova u Međugorju, koju je predvodio fra Hrvoje Miletić, u suslavlju 17 svećenika. 

Objavljeno: 26.11.2015.

Hodočasnici iz Novog Marofa u Međugorju

Devedeset hodočasnika iz župe sv. Antuna Padovanskog, iz Novog Marofa  u mjesecu studenom, nakon hodočašća  u nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, hodočastili su i u Međugorje. Fra Vitomir Glavaš, gvardijan i župnik kazao je da su, po dolasku u Međugorje, prisustvovali pobožnosti klanjanja: 

Objavljeno: 26.11.2015.

Svečano proslavljena 25. obljetnica postojanja Mješovitog župnog zbora „Kraljice mira”

U utorak, 24. studenoga Mješoviti župni zbor „Kraljica mira”, župe sv. Jakova u Međugorju proslavio je 25. obljetnicu postojanja i djelovanja. Nakon svete mise zahvalnice u župnoj crkvi koju je predslavio fra Mate Dragićević, u dvorani sv. Ivana Pavla II. upriličeno je predstavljanje novog nosača zvuka „Salve Regina” i spomenice o 25-godišnjem postojanju i djelovanju zbora.  (slike)

Objavljeno: 25.11.2015.

Hodočašće u Međugorje

U subotu, 21. studenog 2015., vjernici župe Brestovsko, zajedno s vjernicima iz okolnih župa, predvođeni župnikom fra Damirom Pavićem, hodočastili su u Međugorje. „Bilo nas je stotinjak. Jedan čitav autobus ispunila je Franjevačka mladež, koja je na ovo hodočašće krenula s ciljem što bolje priprave za Obred primanja i davanja obećanja, koji se održao dan poslije.

Objavljeno: 25.11.2015.

Petnaesta obljetnica smrti fra Slavka Barbarića

U utorak, 24. studenog 2015., petnaesta je obljetnica smrti fra Slavka Barbarića. Umro je na taj dan  2000. godine, nakon završene pobožnosti Križnoga puta na Križevcu, a zemni mu ostaci počivaju na međugorskome groblju Kovačica. Na petnaestu obljetnicu fra Slavkove smrti na Križevcu će se u 14 sati moliti Križni put, a sv. misa za fra Slavka slavit će se u međugorskoj župnoj crkvi u 18 sati.

Objavljeno: 23.11.2015.

Iskustva međugorskih hodočasnika

Michelle dolazi iz Hong Konga. Kaže da u Međugorje hodočasti već 13 godina: „Više od 40 puta bila sam u Međugorju. Mi u Kini imamo web stranice koje prate Gospine mjesečne poruke, Gospine naputke o 5 kamenčića, tako da ljudi iz moje zemlje redovito tvore grupe koje dolaze ovamo. Službene brojke kažu kako u Kini ima 27 000 000 katolika, ali mi znamo da naša Crkva ima više članova, no nije u mogućnosti dati točan broj.

Objavljeno: 22.11.2015.

25. obljetnica postojanja Mješovitog župnog zbora „Kraljice mira”

U utorak, 24.studenoga Mješoviti župni zbor „Kraljice mira”, župe sv. Jakova u Međugorju proslavlja 25. obljetnicu postojanja i djelovanja. Svečanost proslave počinje svetom misom zahvalnicom u 18 sati u župnoj crkvi. Nakon svete mise u dvorani sv. Ivana Pavla II. bit će upriličeno predstavljanje novog nosača zvuka „Salve Regina” i spomenice o 25-godišnjem postojanju i djelovanju zbora.

Objavljeno: 21.11.2015.