Arhiva Novosti

Hodočašće iz Zagreba u Međugorje

Krajem mjeseca listopada u Međugorju su boravile skupine hodočasnika iz Portugala, Poljske, Belgije, Mađarske, Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke, Austrije, SAD-a, Kanade, Irske, Ukrajine, Latvije, Bjelorusije, Slovačke, Češke, Slovenije, Meksika te Hrvatske.

Objavljeno: 30.10.2015.

Pješice iz Francuske u Međugorje

Bračni par, 68-godišnja Mariane Arnauld i 69-godišnji Jean de Franssu iz Arrasa, grada na sjeveru Francuske, stigli su pješice u Međugorje. Pošli su 18. kolovoza, i nakon dva mjeseca stigli su u Međugorje. „Put nije bio nimalo lagan, ali uzdajući se u Božju providnost, sve je prošlo u najboljem redu. Svake godine hodočastimo u neko svetište, išli smo u Santiago de Compostelu, Lurd…

Objavljeno: 28.10.2015.

Hodočašće u Međugorje

Župljani župe Prelog hodočastili su 11. i 12. listopada u Međugorje. Hodočasnike je pratio župni vikar vlč. Karlo Šimek. U jutarnjim satima hodočasnici su sudjelovali u pobožnosti Križnog puta uz brdo Križevac. „Unatoč kišovitom i prohladnom vremenu, hodočasnici su zadržali optimizam i vedar duh, te su se svi uspjeli popeti i spustiti s brda. 

Objavljeno: 26.10.2015.

Međugorski hodočasnici

Sto hodočasnika iz župe Uzvišenja svetog križa, Kravarsko (Hrvatska) hodočastilo je u Međugorje. Po dolasku u Međugorje, svi su se zajedno uspeli na Brdo ukazanja, gdje su kao zajednica izmolili svetu krunicu na razne nakane. Drugi dan, ponovno su zajedno uz brdo Križevac sudjelovali u molitvi Križnog puta i krunice.

Objavljeno: 25.10.2015.

Hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“

Oko 800 hodočasnika prvog zavjetnog hodočašća naslovljenog „Marijanski zavjet za Domovinu“ prešlo je u 70-tak dana, naizmjenično, po tjednim etapama 1600 km od istoka do juga Hrvatske. Planira se točno utvrditi ruta-trasa, odnosno hodočasnički put kojim bi se organizirano hodilo u budućnosti svakog ljeta, ali i pojedinačno tijekom cijele godine.

Objavljeno: 23.10.2015.

Premijera dokumentarnog filma „40” u Međugorju

U Međugorju je u četvrtak, 22.listopada u 20 sati, pred više od 300 pobornika pro-life pokreta iz Hercegovine, kao i nekoliko skupina međugorskih hodočasnika engleskog govornog područja, održana premijera dokumentarnog filma „40”, napravljenog kao sjećanje na 40 godina od legalizacije pobačaja u Sjedinjenim Američkim Državama, 1973.godine.

Objavljeno: 22.10.2015.

Literarni natječaj u povodu 15. obljetnice smrti fra Slavka Barbarića

Organizacijski odbor  radiopostaje „Mir“ Međugorje, u povodu 15. obljetnice smrti fra Slavka Barbarića, raspisuje natječaj za literarni rad učenika srednje škole o temi  „Učeći od fra Slavka i mi ćemo umjeti živjeti srcem“.

 

UVJETI NATJEČAJA:

  • Pravo sudjelovanja imaju učenici svih srednjih škola
  • Radovi trebaju biti napisani hrvatskim jezikom
  • Veličina teksta treba iznositi između 3 i 5 kartica. Jedna kartica iznosi 1800 znakova uključujući praznine
Objavljeno: 21.10.2015.

Izvedena predstava „Učiteljice“ u Međugorju

Nakon izvrsne premijere kazališne predstave „Učiteljice“ koja je u sklopu 12. Didakovih dana mostarsku Kosaču napunila do posljednjeg mjesta,  članovi dramske sekcije HKUD-a  „Didak“ župe Gradnići predstavu su izveli u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju, u utorak, 20. listopada. 

Objavljeno: 21.10.2015.

„Nijedan čovjek ne može ostati hladan na silnu ljubav, milost i mir koji se izlijeva na ovom svetom mjestu”

U Međugorje je proteklih dana hodočastio pedeset i jedan član molitvene zajednice   „Milosrdni Isus”, iz Đakova. Prije par godina počeli su s organizacijom hodočašća u Međugorje. Sudionici ovoga hodočašća sudjelovali su u večernjem molitvenom programu međugorske župe te u molitvi na Brdu ukazanja i na Križevcu.

Objavljeno: 21.10.2015.

Premijera dokumentarnog filma „40“ u Međugorju

Premijera dokumentarnog filma  „40“, u produkciji pro-life inicijative „40 dana za život“ održat će se u Međugorju, u četvrtak 22. listopada u 20 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II., koji je bio veliki zaštitnik nerođenih i borac za život. U SAD-u je 1973. legaliziran pobačaj pod parolom „Prava žene“. Na 40 obljetnicu izglasavanja ovog zakona, obitelj Morales snimila je film „40“ koji prikazuje stvarnost nakon legalizacije pobačaja u ovoj državi. Film donosi priče majki koje su pobacile te kako su pobačaji utjecali na živote ovih ljudi ali i na društvo SAD-a.

Objavljeno: 20.10.2015.

Mladi iz Knina u Međugorju

Šezdeset srednjoškolaca iz župe sv. Ante, Knin hodočastilo je u Međugorje u subotu 17. listopada 2015. „Svake godine hodočastimo Gospi u Međugorje i to više puta kao župa. Na tome hodočašću redovito navratimo i u Sinj i Imotski. Dolazak u Međugorje: najprije poklon Isusu i molitva u međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova, poslije toga odlazak na Brdo ukazanja gdje izmolimo krunicu. (slike)

 

Objavljeno: 19.10.2015.

Hodočašća iz Hrvatske u Međugorje

U Međugorje od početka ovoga listopada, mjeseca koji je na poseban način posvećen Gospi, osobito brojne skupine hodočasnika pristižu iz Hrvatske. Izdvajamo hodočašće Udruge sv. Vinka Paulskog u Hrvatskoj, koja je od 9. do 11. listopada organizirala  susret za svoje članove i korisnike (potrebite) u Međugorju.

Objavljeno: 19.10.2015.

Kazališna predstava „Učiteljice” u Međugorju

Glumci HKUD-a  „Didak” iz župe Gradnići izvest će kazališnu predstavu „Učiteljice”,  u utorak, 20. listopada u 19.30, u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju. Ulaz slobodan. Tekst za predstavu napisao je profesor dramaturgije Dragan Komadina, a glumac HNK-a Mostar Robert Pehar potpisuje režiju.

Objavljeno: 18.10.2015.

Seminar članova glazbenih sekcija Frame Hercegovina

Od 9. do 11. listopada u Kući mira u Međugorju održan je seminar za članove glazbenih sekcija Frame Hercegovina. Geslo seminara na kojemu su sudjelovala 42 framaša iz mjesnih bratstava bilo je: „Pjevajte, Bogu, pjevajte, pjevajte Kralju Našemu, pjevajte”. Seminar je vodio fra Tihomir Bazina, duhovni asistent frame Čerin, a zadatak je bio upoznavanje framaša s liturgijskim slavljem mise i kako, na što bolji način, glazbeno oplemeniti sv. misu.

Objavljeno: 17.10.2015.

Dan otvorenih vrata samostana časnih sestara u Međugorju

U subotu, 10. listopada 2015. godine održan je Dan otvorenih vrata samostana „Rane sv. franje“ u Međugorju. Sudjelovalo je šezdeset učenika i učenica sedmih i osmih razreda iz Bijeloga Polja, Međugorja i Čerina. Program su organizirale i vodile s. Iva Bešlić, s. Danijela Brekalo, s. Matija Pačar, s. Ivana Čuić i postulantice. Program je počeo molitvom i pobližim upoznavanjem povijesti i poslanja ove zajednice.

Objavljeno: 16.10.2015.