Arhiva Novosti

Mladi iz Knina u Međugorju

Šezdeset srednjoškolaca iz župe sv. Ante, Knin hodočastilo je u Međugorje u subotu 17. listopada 2015. „Svake godine hodočastimo Gospi u Međugorje i to više puta kao župa. Na tome hodočašću redovito navratimo i u Sinj i Imotski. Dolazak u Međugorje: najprije poklon Isusu i molitva u međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova, poslije toga odlazak na Brdo ukazanja gdje izmolimo krunicu. (slike)

 

Objavljeno: 19.10.2015.

Hodočašća iz Hrvatske u Međugorje

U Međugorje od početka ovoga listopada, mjeseca koji je na poseban način posvećen Gospi, osobito brojne skupine hodočasnika pristižu iz Hrvatske. Izdvajamo hodočašće Udruge sv. Vinka Paulskog u Hrvatskoj, koja je od 9. do 11. listopada organizirala  susret za svoje članove i korisnike (potrebite) u Međugorju.

Objavljeno: 19.10.2015.

Kazališna predstava „Učiteljice” u Međugorju

Glumci HKUD-a  „Didak” iz župe Gradnići izvest će kazališnu predstavu „Učiteljice”,  u utorak, 20. listopada u 19.30, u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju. Ulaz slobodan. Tekst za predstavu napisao je profesor dramaturgije Dragan Komadina, a glumac HNK-a Mostar Robert Pehar potpisuje režiju.

Objavljeno: 18.10.2015.

Seminar članova glazbenih sekcija Frame Hercegovina

Od 9. do 11. listopada u Kući mira u Međugorju održan je seminar za članove glazbenih sekcija Frame Hercegovina. Geslo seminara na kojemu su sudjelovala 42 framaša iz mjesnih bratstava bilo je: „Pjevajte, Bogu, pjevajte, pjevajte Kralju Našemu, pjevajte”. Seminar je vodio fra Tihomir Bazina, duhovni asistent frame Čerin, a zadatak je bio upoznavanje framaša s liturgijskim slavljem mise i kako, na što bolji način, glazbeno oplemeniti sv. misu.

Objavljeno: 17.10.2015.

Dan otvorenih vrata samostana časnih sestara u Međugorju

U subotu, 10. listopada 2015. godine održan je Dan otvorenih vrata samostana „Rane sv. franje“ u Međugorju. Sudjelovalo je šezdeset učenika i učenica sedmih i osmih razreda iz Bijeloga Polja, Međugorja i Čerina. Program su organizirale i vodile s. Iva Bešlić, s. Danijela Brekalo, s. Matija Pačar, s. Ivana Čuić i postulantice. Program je počeo molitvom i pobližim upoznavanjem povijesti i poslanja ove zajednice.

Objavljeno: 16.10.2015.

Andrea Bianco: „Želim da što više ljudi osjeti radost i milosti koje sam primio u Međugorju“

Međugorje je proteklih dana posjetio 45-godišnji Andrea Bianco, hodočasnik iz Bolzana, grada na sjeveru Italije. Gostovao je u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje te podijelio svoju životnu priču. Kada je imao 21 godinu doživio je tešku prometnu nesreću u kojoj je izgubio vid. Vjeruje da je preživio zahvaljujući Božjoj milosti.

Objavljeno: 15.10.2015.

„Vratili smo se ispunjeni milošću Majčinog blagoslova”

Od početka listopada, mjeseca koji je na poseban način posvećen Gospi, u Međugorje pristiže mnoštvo hodočasničkih skupina sa svih strana svijeta. Osim inozemnih hodočasnika, proteklih dana u Međugorju je boravio veliki broj hodočasnika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Objavljeno: 13.10.2015.

U Međugorju održan koncert Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba

Učenici Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba održali su koncert u četvrtak, 8. listopada, u 20 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju, u sklopu kulturne manifestacije 12. Didakovi dani. Kao gosti na koncertu su nastupili i zbor Frame Međugorje te učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo. Na početku je sve prisutne pozdravio međugorski župnik fra Marinko Šakota. (slike)

Objavljeno: 09.10.2015.

Koncert za Majčino selo

Već je postala tradicija da dobrotvorna ustanova iz Londona sv. Josip (St. Joseph & The Helpers Charity) u svibnju i listopadu upriliči dobrotvorni koncert za Majčino selo. Ovaj put bilo je to u ponedjeljak, 5. listopada, u dvorani  Ivana Pavla II. u  Međugorju. Po prvi put na koncertu je nastupio i dječji zbor Majčinog sela, a uz njega klapa Trebižat, Louise Irvine, David Parkes, Melinda Dumitrescu. 

Objavljeno: 09.10.2015.

Hodočasnici u Međugorju

U Međugorju i dalje borave hodočasnici iz mnogih krajeva svijeta. Ured informacija, u srijedu, 7. listopada bilježi hodočasničke skupine iz Poljske, Italije, Belgije, Koreje, Mađarske, Španjolske, Indije, Slovenije, Francuske, Engleske, Irske, Kanade, Njemačke, Austrije, Švicarske, Nizozemske, Ukrajine i Tahitija. 27-godišnja Keith dolazi  iz Irske. (foto)

Objavljeno: 07.10.2015.

Obred preminuća sv. Franje u Međugorju

Franjevačka obitelj diljem svijeta na uočnicu svetkovine sv. Franje,  3.  listopada,  slavi obred preminuća svetoga Franje, ili kako se još naziva „Memoria Transitus”. Obred je održan na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju, po završetku večernje sv. mise u 18 sati. Predvodio ga je fra Ivan Landeka ml., uz  sudjelovanje velikog župnog zbora „Kraljica mira”.

Objavljeno: 04.10.2015.

Početak mjeseca listopada u Međugorju

U listopadu, mjesecu  koji je na poseban način posvećen Gospi, u Međugorje pristiže mnoštvo hodočasničkih skupina sa svih strana svijeta. Ured informacija zabilježio je prvih dana mjeseca listopada hodočasničke skupine iz Italije, Poljske, Portugala, Belgije, Španjolske, Argentine, Vijetnama, Koreje, Mađarske, Libanona, Njemačke, Austrije, Irske, SAD-a, Kanade, Engleske, Francuske, Kine, Ukrajine, Brazila, Meksika, Rumunjske i Slovačke.  (slike)

Objavljeno: 03.10.2015.

Statistike za rujan 2015

Broj podijeljenih sv. pricesti: 222 040

Broj svećenika koncelebranata: 4629 (154 dnevno)

Objavljeno: 01.10.2015.

Hodočašće molitvene zajednice „Srce Isusovo” iz Zagreba u Međugorje

U  Međugorju su proteklih dana boravili  članovi molitvene zajednice Srce Isusovo iz Zagreba. Sudjelovali su u molitvenom programu u župi, te posjetili međugorska brda. Voditelj zajednice je glazbenik Alan Hržica koji je za medjugorje.hr o ovome hodočašću kazao: (slike)

Objavljeno: 30.09.2015.

Seminar za animatore mjesnih bratstava Frame u Hercegovini

Od 25. do 27. rujna u Kući mira u Međugorju održan je seminar za animatore iz  mjesnih bratstava Frame u Hercegovini, pod geslom: „Najprije moraš vježbati sam sve što želiš naučiti druge“. Cilj seminara je kroz predavanja, radionice i druženja osposobiti framaše za vođenje tjednih susreta Frame u mjesnim bratstvima, te ih uvesti u osnovna znanja animiranja. 

Objavljeno: 30.09.2015.