Arhiva Novosti

P. Ivan-Ike Mandurić o seminaru za svećenike u Međugorju

Od 6. od 11. srpnja o.g. održava se 20. međunarodni seminar za svećenike u Međugorju. Tema susreta je: „Mir vama!” (Iv 20, 21); U Gospinoj školi. Predavač je p. Ivan-Ike Mandurić, član DI. Naglasio je važnost seminara za svećenike: „Seminari su jako važni. Svećenik se mora truditi  osobito oko svoje duhovne hrane u duhovnim vježbama,u duhovnim obnovama,  jer su u njega uprte oči sa svih strana.

Objavljeno: 08.07.2015.

Započeo 20. međunarodni seminar za svećenike u Međugorju

Dvadeseti međunarodni seminar za svećenike, na kojemu se okupilo oko 400 svećenika, đakona i bogoslova iz 20-ak zemalja započeo je u Međugorju, u ponedjeljak,  6. srpnja 2015., večernjim molitveno liturgijskim programom i trajat će do 11. srpnja. Svečano misno slavlje otvorenja predslavio je međugorski župnik fra Marinko Šakota koji je u propovijedi istaknuo:

Objavljeno: 07.07.2015.

MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU

HVIDRA i studentske udruge SKAC Palma i MAGIS, te druge braniteljske i studentske udruge i zajednice, započele su  (prvo) zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“. . Hodočašće će trajati 70 dana i preći oko 1.500 kilometara. Hodočasnici će proći kroz sva veća marijanska svetišta u Hrvatskoj. Proći će i kroz Bosnu i Hercegovinu. I u tim dnevnim dionicama sudjeluju i vjernici iz obližnjih mjesta.

Objavljeno: 06.07.2015.

20. MEĐUNARODNI SEMINAR ZA SVEĆENIKE

 20.   duhovne vježbe  za svećenike održat će se u Međugorju od 6. do 11.  srpnja 2015. Tema seminara je: "Mir vama!" (Iv 20, 21) „U Gospinoj školi“

PROGRAM SEMINARA

 

Objavljeno: 02.07.2015.

Statistike za lipanj 2015

Broj podijeljenih sv. pricesti: 213 000

Broj svećenika koncelebranata: 4251 (141 dnevno)

Objavljeno: 01.07.2015.

Iskustva međugorskih hodočasnika

Brojni su hodočasnici u Međugorju tijekom proteklih dana s nama podijelili iskustvo Međugorja. Ispred međugorske župne crkve susreli smo skupinu  od 27 hodočasnika pješaka iz Rame čiji je hod  do Međugorja trajao tri dana. Svi su došli sa svojim osobnim problemima, zavjetima i željama kako bi svojom poniznom i ustrajnom molitvom zahvalili Gospi na darovima i bili sudionicima proslave obljetnice.

Objavljeno: 28.06.2015.

Hodočasnici pješaci iz Rima

U Međugorje su, nakon osam dana pješačenja, iz Rima stigli hodočasnici, bračni par Guido i Livia te Maurizio i Mario. Put je išao iz svetišta Božjeg milosrđa u Rimu do Vatikana, potom preko Pescare, Ancone, Splita, Makarske te Humca, gdje su se pridružili tradicionalnoj međunarodnoj Hodnji mira do Međugorja. Guido kaže kako četvrti put hodočaste pješice u Međugorje.

Objavljeno: 27.06.2015.

Obilježena 34. obljetnica Gospinih ukazanja

Međugorje je, u četvrtak, 25. lipnja 2015., obilježilo 34. godišnjicu Gospinih ukazanja. Prema podacima Ureda informacija, u Međugorju su toga dana boravili hodočasnici sa svih kontinenata. Uz brojne hodočasnike iz Hrvatske i BiH, veće organizirane skupine zabilježene su i iz Italije, Slovačke, Irske, SAD-a, Njemačke, Austrije, Mađarske, Francuske, Engleske, Koreje, Slovenije, Ukrajine, Kine, Poljske, Portugala, Brazila, Češke, Meksika, Kanade, Libanona i Vijetnama.  (slike)

Objavljeno: 26.06.2015.

Redovito Gospino ukazanje vidjelici Ivanki

Vidjelica Ivanka Ivanković Elez imala je redovito godišnje ukazanje 25. lipnja 2015.
Prigodom posljednjeg svakodnevnog ukazanja 7. svibnja 1985. Gospa je Ivanki, povjerivši joj posljednju, 10. tajnu, kazala da će tijekom cijelog svog života imati ukazanje jedanput u godini i to na obljetnicu ukazanja. Tako je bilo i ove godine. Ukazanje, koje je trajalo 4  minute, Ivanka je imala u svojoj obiteljskoj kući. Ukazanju je bila nazočna samo Ivankina obitelj. Nakon ukazanja vidjelica Ivanka je rekla:  "Gospa nam je dala svoj majčinski blagoslov i rekla:  mir, mir, mir".

Objavljeno: 25.06.2015.

Brojni hodočasnici u Međugorju na 34.obljetnicu Gospinih ukazanja

34. obljetnica Gospinih ukazanja svečano se obilježava u Međugorju, u četvrtak 25. lipnja 2015., uz brojne hodočasnike sa svih kontinenata. Uz one koji su stigli vozilima, zamjetljiv je broj hodočasnika pristigao pješice, kako bi ispunili svoje zavjete Kraljici mira i zahvalili za udijeljene milosti. Ispred međugorske crkve susreli smo Anicu Čuić, iz Tomislavgrada koja je sa skupinom hodočasnika  28 sati pješačila do Međugorja.

Objavljeno: 25.06.2015.

Pješice iz Bugojna u Međugorje na 34.obljetnicu Gospinih ukazanja

59. godišnji Stipo Lubar porijeklom je iz Bugojna, trenutno živi u Austriji. Sa svojom obitelji, suprugom i sinom, stigao je pješice iz Bugojna u Međugorje na uočnicu Gospinih ukazanja, u srijedu, 24. lipnja. Više od 3 dana trajalo je njihovo hodočašće. Stipo je kazao da od 1982. hodočasti u Međugorje. Prije rata bilo je 9 hodočašća, poslije rata deset:

Objavljeno: 25.06.2015.

Uočnica Kraljici mira u Međugorju

Na uočnicu Gospinih ukazanja u Međugorju, osim hodočasnika iz BiH i Hrvatske, boravile su skupine iz Češke, Portugala, Brazila, Poljske, Kine, Kanade, SAD-a, Koreje, Vijetnama, Irske, Engleske, Francuske, Njemačke, Austrije, Slovačke, Slovenije, Italije, Indije, Ukrajine, Litve, Latvije, Belgije, Libanona, Španjolske, Meksika, Rumunjske i Šri Lanke.  (slike)

Objavljeno: 25.06.2015.

Svjedočanstvo fra Damira Pavića o Međugorju: „Poruka Međugorja je poruka mira”

Fra Damir Pavić, župnik u Brestovskom, središnja Bosna, predslavio je večernju svetu misu u Međugorju u utorak 23. lipnja 2015. Fra Damir je predvodio i duhovnu obnovu za župljane Međugorja početkom godine. Tada je kazao da nije bilo Međugorja i Gospe, ne bi postao svećenik.

Objavljeno: 24.06.2015.

ODRŽANA DVADESET I ČETVRTA HODNJA MIRA

I ove godine na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja, u srijedu, 24. lipnja 2015.  i na uočnicu 34. obljetnice Gospinih ukazanja  brojni hodočasnici sudjelovali su na 24. hodnji mira, koja je u 6.20h pošla od samostana sv. Ante na Humcu do župne crkve sv. Jakova u Međugorju. Nakon pozdravnoga govora, hodočasnike je na vanjskom oltaru crkve sv Ante na Humcu blagoslovio humački gvardijan fra Velimir Mandić.   (video); (slike)

Objavljeno: 24.06.2015.

Iz Poljske pješice do Međugorja

Nakon 70 dana pješačenja, skupina od pet hodočasnika iz Poljske stigla je pješice u Međugorje u petak, 19. lipnja 2015. U Međugorje su stigli gurajući posebna kolica u kojima je slika Milosrdnog Isusa visoka 3 metra. Jedan od hodočasnika, Roman kazao je za radiopostaju „Mir“ Međugorje da njihov put preko Međugorja vodi do Rima:

Objavljeno: 24.06.2015.