Arhiva Novosti

Veliko platno i predstava zajednice Cenacolo

Tijekom trajanja Međunarodnoga susreta mladih u Međugorju sudionici mogu na velikom platnu(100 m), koji su pripremili mladi iz zajednice Cenacolo, svaki dan pisati svoje molitve, zahvalu Bogu ili neku duhovnu misao. To će se platno zadnjega dana,u srijedu, prinijeti u svetoj misi, u zajedničkoj molitvi. A u utorak, 4. Kolovoza, nakon večernje svete mise bit će prikazana predstava zajednice Cenacolo: „Credo“ Ova predstava je uvijek drukčija, uvijek nešto novo. 

Objavljeno: 03.08.2015.

Salezijanska mladež iz Rijeke na Festivalu mladih

Helena Buljan, iz Novske, studira u Rijeci pa je došla sa salezijanskom mladeži iz Rijeke na Festival mladih u Međugorje. Prvi put sudjeluje na ovome susretu. Helena je kazala: „Oduševljena sam, program je raznolik i cijeli dan je ispunjen, od svjedočanstava, do svete mise, krunice.  Bili smo na Križevcu i na Podbrdu. Popeti se gore, uz sve te divne ljude, predivno je iskustvo.

Objavljeno: 03.08.2015.

Mirjana Ećimović, sudionica Festivala mladih: „Najviše mi se sviđa što smo ovdje kao jedna velika obitelj“

Mirjana Ećimović, iz Slavonskog Broda, došla je organizirano sa skupinom mladih iz Slavonije na Festival mladih u Međugorje. Oko 50-ak ih je stiglo, a 10 godina dolaze zajedno. O susretu mladih u Međugorju je kazala: „Gospa nas uvijek zove, bez obzira na godine. I jednostavno se moraš odazvati. Najviše mi se sviđa što smo ovdje kao jedna velika obitelj, kao nebo u malom.

Objavljeno: 03.08.2015.

Pješice iz Zagreba u Međugorje na Festival mladih

Šestorica mladića iz župe sv. Stjepana u Botincu kraj Zagreba pošli su pješice na hodočašće u Međugorje. Bilo je to 18. srpnja, kada su Nikola Bodružić, Vigor Grego, Patrik Horvat, Karlo Jandrijević, Matija Ricov i Danijel Stanić, nakon svete mise, pošli prema Međugorju. Na cilj su stigli, točnije petorica njih, 1. kolovoza i sudjeluju na Festivalu mladih. Šestorica mladića inače su članovi molitvene zajednice „Nanovo rođeni“ iz župe Sv. Stjepana u Botincu. (slike)

Objavljeno: 03.08.2015.

Svjedočanstvo Calum i Mary Anne MacFarlane-Barrow

U prijepodnevnom dijelu program 26. festivala mladih u Međugorju, u subotu 1. kolovoza svjedočio je i bračni par Calum i Mary Anne  MacFarlane-Barrow iz Škotske, roditelji Magnusa, utemeljitelja humanitarne organizacije Mary's Meals čije su svjedočanstvo također mogli čuti sudionici ovogodišnjega Festivala.  Gosp. Calum je kazao da je bio 1989. na prvom Festivalu mladih, koji je okupio 2000 ljudi.

Objavljeno: 02.08.2015.

Održana procesija mladih u Međugorju

U nedjelju, 2. kolovoza, nakon večernje svete mise, koju je predslavio don Filip Pavlović, rodom iz Bijakovića, a propovijedao don Ivan Filipović, iz zajednice Cenacolo održana je procesija mladih. Procesija s Gospinim kipom koji su nosili mladi iz Švicarske, koju je predvodio ceremonijar fra Perica Ostojić, kao i prošle godine, bila je u prostoru ispred vanjskog oltara crkve sv. Jakova. Međugorski župnik fra Marinko Šakota kazao je:

Objavljeno: 02.08.2015.

Zajednica „Apostoli Marije Kraljice mira“ iz Perua na Festivalu mladih

Leticia Blanco Gordon iz Perua govorila je mladima na ovogodišnjem Festivalu mladih, u nedjelju, 2. kolovoza o nastanku zajednice „Apostoli  Marije Kraljice mira“ u Peruu koja je plod Međugorja. Ove godine proslavit će 15 godina djelovanja. Kazala je da je sve počelo 1991., kada je imala 19 godina. Pozvana je na jedan marijanski susret o ukazanjima u Međugorju.

Objavljeno: 02.08.2015.

Gottfried Prenner, teolog laik iz Austrije o obraćenju u Međugorju

Na Festivalu mladih, u nedjelju, 2. kolovoza mladima je o svome obraćenju svjedočio Gottfried Prenner, teolog laik iz Austrije. U Međugorju je 1984. za vrijeme jednog ukazanja doživio obraćenje, onda je upisao teologiju koju je i diplomirao. Već 13 godina djeluje kao misionar u Istočnoj Europi, Njemačkoj, na Kosovu, u Palestini, u Brazilu, u Ruandi itd.

Objavljeno: 02.08.2015.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, nedjelja 2. kolovoza

Program 26. molitvenog susreta mladih u Međugorju nastavljen je i u nedjelju, 2. kolovoza. Prije podne nije bilo uobičajenog programa, jer su mladi  sudjelovali na svetim  misama po jezičnim skupinama. Program je nastavljen u 16 sati molitvom, a potom su uslijedila svjedočanstva. Mladima je svjedočila međugorska vidjelica Marija Pavlović Lunetti te Leticia Blanco Gordon iz Perua o nastanku zajednice „ Apostoli  Marije Kraljice mira“ u Peruu, koja je plod Međugorja.  (slike)

Objavljeno: 02.08.2015.

Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, subota, 1. kolovoza

Na  26. Festivalu mladih u Međugorju u subotu, 1. kolovoza ujutro, mladi su pohodili Brdo ukazanja gdje su molili krunicu. Program Festivala nastavljen je od 9 sati molitvom na vanjskom oltaru i katehezom fra Stanka Ćosića o strahovima. Mladima su se potom obratili bračni par Calum i Mary Anne MacFarlane-Barrow  iz Škotske. U braku su 53 godine. (slike)

Objavljeno: 02.08.2015.

Svjedočanstvo Magnus MacFarlane-Barrow na Festivalu mladih

Magnus MacFarlane-Barrow iz Škotske utemeljitelj je humanitarne organizacije Mary's Meals-Marijini obroci. Magnus je svjedočio na ovogodišnjem Festivalu mladih, u jutarnjem programu, u subotu, 1. kolovoza. Rođen je 1968. u Škotskoj. Oženjen je i ima sedmero djece. 1983. je otkrio Međugorje, koje je promijenilo njegov život i život njegovih roditelja.

Objavljeno: 01.08.2015.

Započeo 26. međunarodni molitveni susreta mladih, petak 31. srpnja

Međugorje je ovih dana u znaku mladih – u tijeku je 26. međunarodni molitveni susret mladih koji se odvija pod geslom „Mir Vama“. Službeni početak Festivala bio je u petak, 31. srpnja na vanjskom oltaru. Krunicu  u 18 sati predmolio je fra Leon Marjanović, a sv. misu u 19 sati  predslavio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko u suslavlju s 333 svećenika. (slike)

Objavljeno: 01.08.2015.

PORUKA MLADIMA OD KARDINALA SCHöNBORNA NA POČETKU MLADIFESTA 2015.

Prijatelj mladih, kardinal Christoph Schönborn, bečki nadbiskup, uputio  je poruku na početku Mladifesta 2015. Kardinal je poruku poslao iz Kalifornije, gdje sudjeluje na velikoj konferenciji. Poruka glasi:

«Dragi mladi, koji ste opet u velikom broju došli u Međugorje! Ovih dana sam intenzivno srcem i u molitvi s vama!

Objavljeno: 31.07.2015.

26. Međunarodni molitveni susret mladih

Međugorski Mladifest i ove se godine održava od 31. srpnja do 6. kolovoza. Geslo susreta je: Mir vama! (Iv 20, 21). Na programu su kateheze, svjedočanstva, liturgijska slavlja, molitva i klanjanje, a kao i svake godine, bit će i nekih iznenađenja.

Program 26. Međunarodnog molitvenog susret mladih: 

Objavljeno: 31.07.2015.

Statistike za srpanj 2015

Broj podijeljenih sv. pricesti: 195 500

Broj svećenika koncelebranata: 6117 (197 dnevno)

Objavljeno: 31.07.2015.