Biciklima na susret mladih u Krakov i u Međugorje

datum: 06.08.2016.

Na Mladifestu otkrivamo puno zanimljivosti. No, sigurno je puno više onoga što nam ostaje nepoznato, skriveno. Puno je primjerice mladih sudionika Međunarodnoga susreta mladih s papom Franjom u Krakovu koji su odmah potom i sudjelovali i na Međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju.

Dvojica  sudionika na oba skupa mladih su Danijel Paradžik i Davor Vučić, biciklisti, koji su iz Mostara biciklima hodočastili u Krakov te hodočašće završili 5. kolovoza bicikliranjem do Međugorja prešavši ukupno 1111 km. I u Krakovu i u Međugorju dočekao ih je fra Antonio Šakota, duhovni asistent Frame Mostar.

10. srpnja krenuli su biciklima prema Krakovu, a stigli su 25. srpnja. U programu radiopostaje „Mir“ Međugorje kazali su da je njihova vožnja završila 5. kolovoza u Međugorju. Danijel je o tome rekao: „Ova vožnja je danas završila, jer kilometri od Mostara do Krakova iznose 1077 i kada se tome pridodaju 34 kilometra, iz Mostara do Međugorja, onda je to 1111 km. Gospodin je pozvao na ovaj put nas dvojicu koji se do tada nismo poznavali“.

Davor kaže da je na ideju došao nakon večernje svete mise u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru 11. siječnja 2016., kada je prijatelju i njemu došla ideja da na drugačiji način u Godini milosrđa proslave Gospodina. „Palo nam je na pamet da bismo mogli biciklima otići u Krakov. Ideja je sve više rasla u nama. Došli smo do gospodina Danijela Paradžika, jer je bio iskusniji u vožnji. Rekao je da želi ići u Poljsku. Uz Božju pomoć i pomoć dobrih ljudi došli smo do Krakova“.

 

Na slici:

Biciklisti s fra Antonijem ispred Radiopostaje „Mir“ Međugorje s biciklom, u prikolici kojega je još uvijek Gospina slika dovezena iz Poljske.