Biciklistička štafeta za mir

datum: 05.06.2006.

Talijanski biciklistički klub „Avis-Aido“ iz mjesta Grumello del Monte u blizini Bergama, od 1. do 4. lipnja 2006. organizirao je non-stop štafetu od Gospinog svetišta Boldesico do Gospinog Međugorja. Ova sportsko-vjerska inicijativa imala je za cilj promicanje mira.

Krenuli su u zoru 1. lipnja, nakon Mise i blagoslova u Boldesicu. Prešli su bez zaustavljanja 920 kilometara. Po dolasku u Međugorje, na prostoru oko temelja stare župne crkve, prigodna svečanost okrunila je njihov pothvat: u nazočnosti župnika fra Ivana Sesara posadili su maslinu mira i iz krletke pustili dvije bijele golubice.

U karavani je sudjelovalo 16 biciklista raspodijeljenih u 4 štafete, te logistička pratnja na čelu s G. Angelom Bonomellijem, predsjednikom biciklističkog kluba, te gradonačelnikom Alessandrom Cottinijem.

Ovaj biciklistički klub svake godine organizira sličnu štafetu: već su pohodili San Giovanni Rotondo, Assisi, Sorano, Loretto i Lourdes, a simbolika je uvijek vezana uz duhovno značenje mjesta koje su izabrali za svoj cilj.