Božićna čestitka međugorskog župnika fra Marinka Šakote

datum: 24.12.2018.

Međugorski župnik fra Marinko Šakota putem Radiopostaje Mir Međugorje uputio je Božićnu čestitku:

„Na dobro vam došao Božić i Sveto porođenje Isusovo! Dragi župljani, dragi slušatelji Radiopostaje Mir Međugorje od srca vam želim čestit Božić, od srca želim da zaista čestiti mi budemo na Božić, da čestita srca, otvorena, radosna srca dočekamo ovaj blagdan, slavimo ovaj blagdan i da ovaj blagdan bude početak jednog novog odnosa prema Isusu, jednog novog započinjanja biti kršćanin. To nam je uvijek potrebno. To vam želim.

Bog nama dolazi. To je Božić. Bog koji je velik neizmjeran, postaje malen, postaje dijete, postaje neznatan i on započinje. Bog ne čeka na nas, da se mi promijenimo, nego dolazi k nama, da nam pomogne da se promijenimo, da nas pozove, da nam oprosti jer nas ljubi.

Božić je poziv onda svima nama da i mi tako postupamo, da i mi prve korake činimo, da ne čekamo na druge ljude, nego da se mi uputimo prema drugim ljudima, da uvijek mi budemo prvi, da uvijek mi prvi praštamo, da uvijek mi prvi pozdravimo, da uvijek mi akcije prvi započinjemo, iniciramo i sudjelujemo u njima.

Dragi prijatelji, još jednom od srca vam čestit i blagoslovljen Božić!“

 

Čestitka fra Marinka Šakote u audiozapisu.