Božićna poruka međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića

datum: 24.12.2022.

Slavimo rođenje Sina Božjega, našega Otkupitelja.

Isus je rođen u neznatnom gradu, u siromašnim uvjetima, daleko od očiju javnosti. Njega su mogli vidjeti oni koji su bili ponizna srca i oni koji su se odgovorili na Božji poticaj. Njima je Bog podario neizrecivu milost da svojim očima gledaju njegova Sina. I nama danas Isus dolazi u jednostavnosti. Traži maleno, ponizno srce u koje će se moći nastaniti. Stoga pripravimo Gospodinu dom u našim srcima. Odbacimo sve ono što je Boga nedostojno, a zovimo ga k sebi pravednim životom, poput Marije i Josipa. Pridružimo se pjesmi anđela i pjevajmo slavu Bogu na visini i donosimo mir ljudima na zemlji!

Svojim rođenjem Isus je na otajstven način spojio nebo i zemlju. Tako se dogodila divna razmjena nebeskog i zemaljskog. Uzeo je naše smrtno tijelo kako bi nam kroz njega darovao nebesku neraspadljivost. Upravo je to izvor naše božićne radosti. Dok budemo darivali jedni druge ovoga Božića, neka nam srce promišlja o toj divnoj razmjeni, o tom velikom Daru, o Sinu Božjemu, koji je za nas postao Emanuel – S nama Bog.

Svim župljanima, hodočasnicima i ljudima dobre volje, želim da Božić donese obilje radosti i Božje milosti, da ga proslavite u miru i sa svojim najmilijima!

Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo!

YOUTUBE: Božićna poruka međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića