Božićni koncert – Golubići mira i Magnificat

datum: 22.12.2008.

U nedjelju 21. prosinca 2008. u 15 h, na četvrtu nedjelju Došašća, u međugorskoj župnoj crkvi održao se tradicionalni božićni koncert međugorskog dječjeg župnog zbora „Golubići mira“ pod ravnanjem sestre Slavice Kožul. Kao i svake godine, tu je bio i maestro Đelo Jusić iz Dubrovnika, osnivač i ravnatelj dječjega zbora „Mali raspjevani Dubrovnik“, glazbenik koji je aranžirao sve pjesme koje pjevaju „Golubići mira“, te za njih skladao mnoge nove.

Po prvi puta je nastupio i ženski vokalni oktet „Magnificat“ u kojem pjevaju bivše članice međugorskog dječjeg zbora. Pod ravnanjem Đele Jusića izvele su praizvedbu skladbe „Magnificat“ za koju je on napisao i tekst i glazbu.

Posebni gost ovogodišnjega koncerta bila je Lucija Hrstić, učenica osmoga razreda koja piše tekstove i glazbu za pjesme koje sama i izvodi. Otpjevala je svoju skladbu „Vrijeme slave“.

Na početku koncerta, međugorski župnik fra Petar Vlašić pozdravio je pjevače i publiku, a na kraju koncerta zaželio je svima sretne blagdane i ponovni susret slijedeće godine.

„Golubići mira“ imaju preko 90 članova. Izdali su 2 CD-a. Pjesmom su obišli kako Bosnu i Hercegovinu, tako i Hrvatsku. Njihovi najpoznatiji nastupi su bili u Sarajevu, u Zagrebu i u Dubrovniku. Redovito sudjeluju i u susretima dječjih zborova „Zlatna harfa“.

Koncert na kojem su „Golubići mira“ izveli petnaest domaćih i stranih tradicionalnih i novokomponiranih božićnih pjesama uživo je prenosila Radiopostaja „Mir“ Međugorje, a voditeljica programa bila je Ivana Miletić.

U nedjelju 28.12., „Golubići mira“ daju božićni koncert u Splitu u crkvi sv. Dominika