Božićni molitveni program u Međugorju

datum: 23.12.2018.

U ponedjeljak je Badnji dan. Tog dana je post i nemrs. Na Badnji dan je sveta misa zornica – posljednja u ovoj godini, ali poslije podne neće biti molitve Krunice na Podbrdu. Večernji molitveni program u župnoj crkvi počinje krunicom u 17 sati. Sveta misa Badnje večeri je u 18 sati. Na njoj će sudjelovati svi svećenici, stoga je ispovijed od 16 do 17:30 sati. Poslije večernje svete mise bit će uprizorene žive jaslice (zajednica Cenacolo).

U 22 sata počinje molitveno bdijenje, a zatim slijedi sveta misa Ponoćka u 23:30 sati.

U utorak, 25. prosinca je Božić, svetkovina Kristova rođenja. Svete mise u župnoj crkvi su u 7, 8, 11 i 18 sati, na filijalama u Miletini, Vionici i Šurmancima mise su u 10 sati. Navečer neće biti uobičajenog cjelonoćnog klanjanja. Božićno čestitanje bit će i ove godine na prostoru stare crkve nakon pučke mise.

Blagdan svetog Stjepana Prvomučenika je u srijedu, 26. prosinca. Svete mise samo su u župnoj crkvi, i to u 8, 11 i 18 sati.

Blagdan svetog Ivana apostola i evanđelista je u četvrtak, 27. prosinca. Svete mise, također, samo u župnoj crkvi u 7:30, 11 i 18 sati.

Blagdan Nevine dječice – Mladenci je u petak, 28. prosinca. U 15 sati slavit će se sveta misa za djecu, a nakon svete mise bit će uprizorene žive jaslice. Pozivaju se sva djeca do devetog razreda (a mogu i srednjoškolci) da prema Gospinoj želji pripreme dar Isusu koje će članovi Marijinih ruku preuzeti i darovati djeci koja su siromašna, bolesna, bez roditelja... po Hercegovini i Bosni.

U petak 28. Prosinca u župi Međugorje počet će i blagoslov obitelji.