Bračni par Grgić nakon 20 godina ponovno otkrio Međugorje

datum: 03.10.2017.

Bračni par Ivo i Ivanka Grgić iz Soljana kod Županje hodočastili su u Međugorje. Tom prilikom su gostovali u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje. Gosp. Ivo je bio hrvatski branitelj, dva puta je ranjen u Vukovaru u Domovinskom ratu. Puno je bilo teških trenutaka u njihovom životu.  Vjenčali su se 1985., i pet dana nakon vjenčanja dolaze u Međugorje, na svetkovinu Velike Gospe.

„Osjetili smo jedan mir, kratko smo bili tako da nismo ništa posebno doživjeli ali smo prihvatili da Gospa ovdje zaista dolazi“, svjedoči bračni par Grgić o prvom hodočašću u Međugorje.

I onda nisu dolazili dvadeset godina. Puno toga zanimljivoga i teškoga događalo se u njihovom životu, a onda su ponovno približili se Bogu, sakramentima, počeli dolaziti u Međugorje i tako dolaze nekih dvanaest godina s hodočasnicima. Dosada su doveli pedeset dvije skupine hodočasnika organizirano u Međugorje.

 „Stavili smo se u Gospine ruke, da joj budemo poslužitelji, da služimo našim hodočasnicima. I oni nas tako doživljavaju, da im prenesemo što više duh Međugorja, da i oni dožive ono što smo mi doživjeli. Kad smo se spremali za prvo hodočašće bila je velika trema, nervoza, ne znaš ljude, kamo idemo, slabo smo sve to poznavali. Svaki put se pripremamo devetnicom, molimo zajedno tako da je jednostavno nama Gospa govorila, kako da osmislimo naš program. Zahvaljujemo dragoj Gospi što smo na svakom hodočašću osjetili njezinu prisutnost, zaštitu. Svaki put bi se vraćali svi radosni. Gospa nije tu pozvala samo nas i mijenjala samo naša srca, naše živote,  nego puno plodova ima. Vidiš da to Gospa vodi. I sada smo, nakon trideset dvije godine braka i pedeset dva hodočašća došli da se zahvalimo Gospi za sve milosti, za sve ono što je učinila za nas, za svakog hodočasnika“, kazuje gđa Ivanka.