Četiri nove knjige u izdanju Informativnog centra «mir» Međugorje

datum: 13.04.2005.

Informativni centar «Mir» Međugorje hodočasnicima i prijateljima predlaže četiri nova izdanja

Poruke Kraljice mira - džepno izdanje

Od 1. ožujka 1984. Gospa po vidjelici Mariji Pavlović-Lunetti svakog četvrtka upućuje  poruke za župu Međugorje i svijet. Gospa je u početku poruke upućivala svakog četvrtka, a od 25. siječnja 1987. to čini svakog 25. u mjesecu.

Sadržaj poruka je jednostavan i ispunjen majčinskom brigom i ljubavlju. Smisao Gospinih poruka je povratak Isusu i životu Crkve po sakramentima. Najčešći motivi poruka su mir, molitva, obraćenje, post, pokora, radost, praštanje…

Poruke Kraljice mira (hrvatski jezik, engleski jezik) prvi put tiskana je u malom formatu, prikladna za svakodnevno nošenje i u džepu košulje. Tako smo uvijek blizu porukama naše Majke, s njima nadahnuti svaki svoj dan. Uskoro će ova knjižica biti dostupna i na drugim jezicima.

Format: 5 cm x 7 cm; Stranica: 460. Izdavač: Informativni centar «Mir» Međugorje. Knjigu možete nabaviti u župnoj suvenirnici.

 

Fra Tomislav Pervan: Međugorje – Kupka duše

Istaknuti teološki pisac i prevoditelj s njemačkog i engleskog jezika, franjevac dr. Tomislav Pervan, daruje nam novu svoju knjigu međugorske tematike. Riječ je poglavito o tekstovima – esejima objavljenim u mjesečniku Glas mira. Zajednički im je nazivnik pokušaj unijeti nadu u suvremeno beznađe i očaj, Kristovo svjetlo u mrak, Kristovu slobodu te majčinsku toplinu i ljubav u svijet tlačenja i obespravljenosti. Gdje je Majka, ondje je i Sin, i obrnuto: Nemoguće je govoriti o Sinu, a ispustiti Majku. Ta dva kolerativna pojma najsnažnije se prožimlju upravo u Međugorju, križištu i stjecištu svjetskih i katoličkih podnevnika i usporednica.

Sadržaj knjige pokazuje i njezin naslov: Svaki međugorski hodočasnik ponajčešće svjedoči o vlastitoj duhovnoj promjeni, o punini duše u susretu s Kraljicom mira.

Format: 12 cm x 20 cm; Stranica: 212. Izdavač: Informativni centar «Mir» Međugorje. Knjigu možete nabaviti u župnoj suvenirnici.

 

Fra Tomislav Pervan: U svjetlu spoznaje Isusa Krista, Knjiga 1.

Autor više knjiga teološkog sadržaja, dr. fra Tomislav Pervan, i najnovijom nas svojom knjigom obdaruje promišljanjima vjere i suvremenog čovjeka u svjetlu spoznaje Isusa Krista. Naime, ritam života kojim današnji čovjek živi, bjelodano je, sve manje vremena ostavlja za duhovna pitanja, a sve se čvršće navezuje za zemne stvari. To nas, spoznajemo iz ove knjige, udaljuje i od Boga i od brata čovjeka.

Promišljanjem suvremenosti, autor nas uči putovima povratka Isusu. Jedan od tih putova jest ljubav. A na Marijinu i Isusovu ljubav, kaže autor, moguće je uzvratiti samo istinskom i pravom ljubavlju i predanjem.

Format: 14 cm x 21 cm; Stranica: 237. Izdavač: Informativni centar «Mir» Međugorje. Knjigu možete nabaviti u župnoj suvenirnici. Suizdavač: Naša ognjišta.

 

Međugorski razgovori, Hodočasnička svjedočanstva

Neki od brojnih međugorskih hodočasnika svoje su iskustvo izrekli u razgovorima za različita sredstva priopćavanja. Knjiga Međugorski razgovori donosi neka od tih svjedočanstava. Zajedničko im je što svi, bez obzira na zanimanje, izobrazbu, društveni status, spol i dob, u razgovoru otkrivaju svoje srce obogaćeno za boravka u Međugorju. Jednostavno se može kazati: Ljudi iz različitih zemalja svijeta, u susretu s Kraljicom mira u Međugorju su pronašli svoju duhovnu domovinu. I, k tomu, svi svjedoče duboke promjene u svome srcu.

Knjiga je samo mali isječak iz bogatog mozaika hodočasničkih doživljaja, svima koji je čitaju snažan poticaj za ponovni susret s Međugorjem.

Format: 12 cm x 20 cm; Stranica: 294. Izdavač: Informativni centar «Mir» Međugorje. Knjigu možete nabaviti u župnoj suvenirnici.