Četrnaesti međunarodni susret voditelja

datum: 15.03.2007.

Četrnaesti međunarodni susret voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje održao se u Međugorju od 4. do 8. 03. 2007. godine. Tema susreta bila je: „Svojom ćete se postojanošću spasiti“. (Lk 21,19)

Ove je godine sudjelovalo 159 sudionika iz 18 zemalja (Kanada, SAD, Irska, Engleska, Australija, Belgija, Francuska, Njemačka, Austrija, Hrvatska, BiH, Švicarska, Italija, Poljska, Španjolska, Slovenija, Slovačka i Češka. Među njima bila su i tri svećenika.

Predavači na ovogodišnjem seminaru bili su Dr. fra Ivan Ivanda iz samostana na Širokom Brijegu, te bivši međugorski župnik fra Branko Radoš koji sada vodi jednu HKM u Švicarskoj. Fra Ivan Ivanda govorio je o teološkim krjepostima vjere, ufanja i ljubavi a fra Branko Radoš o postojanosti u vjernosti Gospinoj poruci i njezinu pozivu. Treći dan seminara bio je dan molitve i posta. Animirao ga je fra Ljubo Kurtović. Svaki je dan započinjao u dvorani polusatnim klanjanjem pred Presvetim, a završavao u crkvi večernjim molitvenim programom. Osim predavanja, u rad seminara bio je uključen i rad po jezičnim skupinama, susret sa župnikom Dr. fra Ivanom Sesarom, molitva krunice na Brdu ukazanja i Križni put na Križevcu.

Seminar je bio zaključen svetom misom nakon koje je uslijedio zajednički svečani ručak.

Podsjetimo da se prvi međunarodni susret organizatora hodočašća, voditelja međugorskih centara mira i molitvenih skupina održao u Međugorju prigodom 13. obljetnice Gospinih ukazanja, 22. i 23. lipnja 1994. Slijedećih godina, susreti su se održavali u Baškoj Vodi, Tučepima i Neumu, a od 2001. ponovno u Međugorju.