Četvrti susret humanitarnog karaktera u Međugorju organizirali Bijakovići

datum: 19.12.2016.

Na 4. nedjelju došašća, 18. prosinca, večernji susret na prostoru stare župne crkve u Međugorju pripremili su mještani Bijakovića. Pjesmom je u ovu večer uveo veliki župni zbor „Kraljice Mira“ pod vodstvom s. Irene Azinović. Župnik fra Marinko Šakota je na adventskome vijencu upalio 4. svijeću, koja simbolizira ljubav.

„Toliko godina sam svjedočio, govorio o Gospi, ali došlo je vrijeme kada sam osjetio da trebam učiniti nešto više, da ljubav i svoju vjeru trebam svjedočiti djelima“, kazao je u jednom razgovoru za Radiopostaju „Mir“ Međugorje predsjednik Humanitarne udruge  „Marijine ruke“ Jakov Čolo, a koji je ovom prigodom pozdravio sve nazočne te otpjevao dvije pjesme.

Tijekom večeri nastupili su i HKUD „Sv. Marko“ (Vionica), Tamburaški sastav „Tajna“, skupine „Broćanski bećari“ i „Neretvanski gusari“, HKUD „Didak“ (Gradnići), Klapa „Herceg“, HKUD „Brotnjo“, Mješoviti ansambl „Laetitia“, Monija Jarak, Tamburaški orkestar „Misericordia“, te skupina mještana, otpjevavši tradicionalni napjev „bećarac“.

Zahvaljujući inicijativi mladih župljana, ideja za malo drukčije došašće postala je stvarnost. Nastoji se njegovati zajedništvo, upućenost jednih na druge, žele se otrgnuti od zaborava stari običaji, a sve to na temeljima stare crkve, koji su u ovome adventu oživjeli i zasjali u punom sjaju. Dakako, ne želi se zaboraviti ono najvažnije, a to je humanitarni karakter susreta. Svi prihodi su namijenjeni za udrugu „Marijine ruke“. Susreti završavaju 22. prosinca navečer, kada su domaćini župljani iz Međugorja. (slike)