Doček Nove godine u Međugorju

datum: 02.01.2007.

Molitveni doček Nove 2007. godine okupio je u Međugorju nekoliko tisuća uglavnom mladih hodočasnika iz cijelog svijeta. Na Silvestrovo, večernju svetu Misu zahvalnicu predslavio je fra Stjepan Martinović u koncelebraciji s četrdesetak svećenika. Poslije večernje svete Mise zajednica «Cenacolo» uprizorila je Žive jaslice.

Molitveni program za sam doček Nove godine počeo je u 22 h klanjanjem pred Presvetim. Predvodio ga je fra Ljubo Kurtović. Meditacije su se prevodile na engleski, francuski, njemački, talijanski, ruski, poljski, slovački, češki, rumunjski, korejski, arapski i malteški jezik. Sveta misa koju je u koncelebraciji sa stotinjak svećenika predslavio župnik dr. fra Ivan Sesar počela je u ponoć i trajala je do 1h30. Uvodne riječi i propovijed bili su prevedeni na engleski, francuski, njemački i talijanski.

U pozdravnim riječima, župnik je podsjetio da je na ovom mjestu preko Kraljice Mira Bog na poseban način dodirnuo zemlju, te da je u ovoj župi hodočasnicima udijelio nebrojene milosti. Okupili smo se da bismo Mu zahvalili za sve milosti koje smo od Gospodina besplatno primili. Tu smo da bismo u novu godinu ušli s Isusom i Njegovom Majkom Marijom. U svojoj propovijedi, župnik je mladima prenio riječi Svetog Oca Benedikta XVI. upućene prigodom Svjetskog dana mira: to je poziv na mir i na poštivanje ljudske osobe i njezinih neotuđivih prava

Ovaj molitveni doček Nove godine glazbom i pjesmom pratio je međunarodni zbor i orkestar okupljen za ovu prigodu, pod ravnanjem prof. Martina Pere Borasa.

Sav prostor oko crkve i na vanjskom oltaru bio je ispunjen vjernicima, a cjelokupni program bio je prenošen preko video-zida u Novu dvoranu i u šator. Doček nove godine iz župne crkve sv. Jakova u Međugorju uživo je prenosila Radiopostaja «Mir» Međugorje.

Poslije Mise, mladi su se pred crkvom zadržali duže vremena u pjesmi i plesu.