"Dolazak u Međugorje je  jedna neusporediva sreća"

datum: 08.08.2012.

Između mnoštva svjedočanstava mladih koji su sudjelovali na upravo završenom Mladifestu u Međugorju, novinari radiopostaje Mir Međugorje izabrali su nekoliko zanimljivih susreta. Po prvi put, na 23. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju, uz mlade iz 70-ak zemalja, sudjelovali su i mladi iz Ruande koji su svoje iskustvo Međugorja podijelili i sa slušateljima radiopostaje ''Mir'' Međugorje. Fidelis Nsengiyunva, je franjevac u Ruandi. Sretan jer je ovo prvi put da dolazi na Festival u Međugorje, odnosno u Europu. ''Za Međugorje i ukazanja Kraljice Mira čuo sam davno. U suradnji s fra Ivicom Perićem, franjevcem iz Bosne koji živi u Ruandi, došli smo u Međugorje''- kazao je ovaj franjevac. Kaže kako su mladi ovdje sretni u molitvi. Fortunee Mukaneza, ravnateljica je jedne osnovne škole. ''Dolazak u Međugorje je  jedna neusporediva sreća. Iz Međugorja ću ponijeti dosta toga što ću prenijeti mladima u Ruandu kako bi i oni došli ovdje te vidjeli kako se moli i slavi euharistija...''- kazala je Fortunee.
Deset mladih iz Slavonije biciklima je stiglo na Međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju.  U četvrtak, 26. srpnja krenuli su na put, a stigli su na uočnicu 31. srpnja. ''Oduševljeni smo što je toliko mladih na jednom mjestu, vidi se zajedništvo'', kažu mladi iz Slavonije.
A Fran Darer, Josip Jurčević i Krešimir Babić stigli su pješice iz Zagreba. Na put su krenuli 17. srpnja. Josip je inicijator ovoga putovanja. Preko portala Putovi milosti, čiji je suosnivač, pokrenuo je hodočašće u Međugorje iz Zagreba, tražeći zainteresirane putem ove internetske mreže. Zanimljivo je da se ovi međugorski hodočasnici prije nisu poznavali: ''To je Božja milost, nismo se poznavali prije. Krenuli smo na put nakon večernje svete Mise, nismo znali što nas čeka''- kazali su hodočasnici pješaci koji zahvaljuju svima koji su im pomogli na ovome hodočašću.