Dvadeset godina vjernosti Međugorju

datum: 10.04.2005.

Luc Gevaert iz flamanskog dijela Belgije na prvo hodočašće u Međugorje došao je 29.03.1985, s cijelom obitelji, da bi ovdje proslavio godišnjicu braka. Od tada su mnogi laici i svećenici, posebno mladi, od njega tražili da ih povede na hodočašće, pa je postao organizator. Dolazio je i za vrijeme rata, bez straha, jer je osjećao Gospinu zaštitu. U međuvremenu, dvoje od njegovo petoro djece su u braku a jedan od njegovih sinova postao je svećenik. Luc je svjedok mnogih milosti, pa čak i izvanrednih iscjeljenja.

U svojoj župi N.D. de Halle pokrenuo je molitvenu skupinu koja svakog petka u crkvi moli krunicu. U toj crkvi posvećenoj Majci Božjoj, to je jedina organizirana molitva krunice u cijelom tjednu…

Na ovom jubilarnom hodočašću, s njih je i mladi svećenik o. Paul Becue. Po završetku studija strojarstva i tri godine profesionalnog života, osjetio je poziv na svećeništvo. Potvrdu za taj poziv dobio je po Međugorju. Misli da Međugorje može donijeti dragocjenu pomoć u katehezi i u pastoralnom životu u belgijskoj Crkvi, za koju smatra da je pod jakim utjecajem modernizma. Gospine poruke su, po njemu, konkretna potvrda Evanđelja. Uvjerene je da kao svećenik ne smije šutjeti o Međugorju. U župi u kojoj služi, još od prije njegovog dolaska djeluje molitvena skupina koja je godinama molila da im Gospodin pošalje svećenika koji će biti otvoren za međugorska ukazanja. Misli da je njegov dolazak odgovor na molitve tih vjernika.