Fra Danko Perutina susreo se s iberoameričkim koordinatorima Zaklade Centro Medjugorje

datum: 01.03.2023.

Neposredno prije početka Iberoameričkog kongresa, kojemu je domaćin Kostarika, fra Danko Perutina susreo se s iberoameričkim nacionalnim koordinatorima i Upravnim odborom Zaklade Centro Medjugorje.

U opuštenoj atmosferi fra Danko je bio vrlo zahvalan za rad koji je učinjen u zemljama španjolskog govornog područja na širenju poruke Kraljice Mira te je zahvalio kako koordinatorima, tako i predsjedniku Zaklade Centro Medjugorje Oriolu Vivesu i njegovim suradnicima.

Iskoristio je prigodu da ih podsjeti na cilj Zaklade: "Da se poruka proširi u svim zemljama španjolskog govornog područja", prisjetivši se i potrebe za njezinim osnivanjem i početaka.

''Međugorje je uzor nove evangelizacije, a Riječ Božja širi se na koljenima, s krunicom u ruci, s poniznošću'', kazao je fra Danko prisutnima.

''Ljubav prema duhovnim stvarima tinja u mnogima od nas, ali moramo gorjeti, moramo gorjeti i širiti je na druge. Ne da se duhovno iscrpljujemo, nego da izgaramo. Kraljica Mira voli narod Latinske Amerike i Španjolsku. To je drvo koje ne prestaje davati plodove. Najveći primjer bio je Virtualni kongres koji je održan u Međugorju'', kazao je fra Danko

Koordinatori zemalja Latinske Amerike su izrazili fra Danku svoju veliku želju da franjevci jednom godišnje posjete njihove zemlje, jer nakon posjeta fra Marinka Šakote Kolumbiji i fra Francesca Riccija Meksiku imaju puno dobrih iskustava.

Na kraju susreta potaknuo je sve nazočne da se nakon međunarodnih kongresa vrate u svoje zemlje, organiziraju jednodnevni ili dvodnevni susret na kojemu će prenijeti primljene informacije i proživljena iskustva svima onima koji šire poruku Kraljice Mira te im je prenio sliku da moraju biti poput kamenčića, koji kada se baci u vodu čini brojne i široke valove.