Hodočašće motorista

datum: 26.04.2009.

U subotu 25. 04. 2009. g. u Međugorju se održalo hodočašće motorista koje je organizirala Kršćanska udruga KUP-KARMEL, ona ista koja organizira i tradicionalni Maraton mira. Voditelj udruge Robert Rukavina zamislio je ovo moto-hodočašće kao događaj tijekom kojega bi mnogi motociklisti otkrili nove putove i posjetili mjesto kamo su možda oduvijek željeli poći.
Motociklisti su počeli pristizati već u petak, a bili su smješteni u kampu gdje su podigli svoje šatore. U subotu prije podne na Križevcu su molili Put Križa. Poslije ručka posjetili su zajednicu „Milosrdni Otac“ i saslušali svjedočanstva mladića koji se liječe od raznih ovisnosti.
Navečer su sudjelovali u molitvenom programu u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju. Svetu Misu za sve poginule motocikliste predslavio je fra Bože Milić, a poslije sv. Mise bio je blagoslov motora. Okupljene motoriste pozdravio je župnik fra Petar Vlašić, a blagoslov podijelio fra Miljenko Šteko na livadi iza vanjskog oltara crkve sv. Jakova. Poslije blagoslova, motoristi su vozili počasni krug oko Međugorja.
Više o tome možete saznati na web stranici www.kup-karmel.com.