Hodočašće župe Međugorje u Dubrovnik

datum: 13.09.2017.

Sarkofag s tijelom sv. Leopolda Bogdana Mandića od četvrtka 14. rujna do utorka 19. rujna hodočastit će iz Padove u svečev rodni kraj u Herceg Novi. Na tom putu zaustavit će se u nekoliko hrvatskih (nad) biskupija, među kojima i u Dubrovačkoj biskupiji. Relikvija tijela sv. Leopolda u Dubrovniku će biti izložena na čašćenje u kapucinskom samostanu i svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u subotu 16. rujna i nedjelju 17. rujna.

Dolazak sarkofaga iz Herceg Novog u dubrovačko svetište očekuje se u subotu 16. rujna oko 20 sati. U crkvi će bit organizirano bdijenje tijekom cijele noći. U nedjelju 17. rujna mise uz svečevo tijelo bit će u 9 i 11 sati, a oproštaj i ispraćaj relikvija za Split planira se oko 14 sati. Misu u 11 sati predvodit će dubrovački biskup Mate Uzinić.

Župa Međugorje organizira hodočašće u Dubrovnik u povodu dolaska neraspadnutog tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića. Polazak je u nedjelju, 17. rujna u 5 sati ujutro ispred Gospinog kipa. Prijaviti se možete u župnom uredu u Međugorju do subote, 16. rujna, do 12 sati.