Hodočasnice iz Italije: „U Međugorju se osjeća mir u srcu.“

datum: 29.09.2016.

Hodočasnice iz Italije, Gabriela Alvarado, Lorena Bravi i Sabina Braschi, djelatnice su Međunarodne katoličke televizije Maria Vision koja emitira program u Latinskoj Americi i Europi. Ova međunarodna televizija u Italiji djeluje 4 godine. Gabriela Alvarado već 20 godina radi na televiziji. Upravo zahvaljujući tom dugogodišnjem iskustvu rada može posvjedočiti da Isus zaista dolazi u obitelji i do srca ljudi, te kako se uistinu događaju lijepe stvari. U Međugorju je treći put. „Svaki se put osjećam kao da je to prvi put, jer je svaki dolazak drugačiji.“, kazala je Gabriela.

Lorena ističe da je rad na televiziji Maria Vision potpuno promijenio njezin život: „Ja radim u administraciji, tj. u upravi televizije. No, iskustvo koje imam i u prenošenju programa jest uistinu duboko iskustvo nove evangelizacije. Vrlo je lijepo čuti ljude koji nam svjedoče o tome kako se njihov život promijenio. U Međugorju sam prvi put. I, kada se govori o Kraljici mira, mir je uistinu ono što se ovdje na poseban način može iskusiti. Zaista je prekrasno.“.

Sabina ne skriva radost zbog dolaska na Radiopostaju „Mir“ Međugorje. Upoznala nas je s radom televizije Maria Vision:  „Maria Vision je međunarodna katolička televizijska kuća. Nazočna je u 19 zemalja svijeta. Zahvaljujući Gospodinu i Gospi, Maria Vision dopire do 54 milijuna ljudi. Ja radim u području organizacije, te kao voditeljica u programu. Imam sreću surađivati s ljudima koji sa mnom dijele iskustvo vjere u Isusa i u Mariju. Upravo to zajedničko iskustvo vjere čini naš posao istinitim i vjerodostojnim, no čini nas sposobnima i drugima prenijeti tu ljubav, nadu i radost. U Međugorju se uistinu osjeća mir u srcu. Gdje god se puno moli, tu dolazi mir i čovjek se mijenja. No, to što iskusimo ovdje, moramo prenositi ondje gdje živimo. Uspoređujući druge ljude i različita iskustva s njima, vidim da bi se u Međugorje trebalo doći na neki način ''pripravan'', kako bi se moglo prihvatiti sve ono što nam se ovdje dariva. To znači da se ovdje ne dolazi sa znatiželjom!“, kazala je Sabina u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje.