Iskustva s Trećeg susreta zajednica, skupina, domova molitve i udruga povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome

datum: 24.04.2017.

Snježana Ćurić iz Livna član je molitvene zajednice „Rastimo u Gospodinu“. Ističe kako je u Međugorje dolazila još kao dijete, a i sada nastoji hodočastiti barem tri ili četiri puta godišnje. Treći put je sudjelovala na Susretu zajednica, skupina, domova molitve i udruga povezanih u koordinaciju Obnove u Duhu Svetome Hrvatske, koji je održan u Međugorju od 19. do 23. travnja.

Gostujući u programu Radiopostaje „Mir” Međugorje, ova je međugorska hodočasnica istaknula: „To je jedno predivno iskustvo i čini mi se da je svake godine sve ljepše. To je nešto što se ne može opisati, to se mora doživjeti. Međugorje nam puno znači. Od samih početaka sam tu, dolazimo od 1981. Najviše me dirne taj mir i snaga, pogotovo kad odem na Brdo i svaki put kad dođem, taj zanos i mir dugo nosim. Kada se to «isprazni», ponovno dođemo u Međugorje po duhovnu okrjepu. Iz Međugorja su potekle mnoge molitvene zajednice. Ja sam član jedne takve zajednice i to puno pomaže u životu, u svakodnevnim poteškoćama i križevima, ali se s tim lakše nositi kada imamo Kraljicu mira koja nas štiti i čuva.”

Igoru Ramoviću iz Splita Međugorje je također poznato od djetinjstva: „Međugorje mi je poznato kao mjesto mira, mjesto gdje se susreću mladi. Jednostavno, kada se dođe, osjeti se da je mjesto natopljeno molitvom - to je nešto nevjerojatno!”

                                                           medjugorje.hr/Radiopostaja „Mir” Međugorje