Iskustva sudionika 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih

datum: 05.08.2016.

S. Marija Dijana Mlinarić, karmelićanka Božanskog srca Isusova iz Zagreba došla je na susret mladih u Međugorju s grupom Karmelske mladeži.

S. Marija Dijana je, u programu radiopostaje „Mir“ Međugorje kazala: „Mnogi od njih su po prvi put na Festivalu mladih. Nas nekoliko i ja smo drugi put, oduševljeni nakon prošlogodišnjeg Mladifesta vratili smo se u Međugorje, Gospi, u želji  da obnovimo svoja srca i duše, kako bismo mogli dalje obnovljeni ići u svakodnevnicu i biti milosrdniji prema drugima i prema sebi.

U Međugorju me oduševljava ozračje molitve, tišine, sabranosti, Marijina topla prisutnost, to zajedništvo ljudi, ta radost zaista ne može ne taknuti“, kazala je s. Marija Dijana te dodala kako biti milosrdan: „Čovjek treba biti otvoren. Vidim i po mladima i po sebi, kad odlučiš krenuti, bez previše kalkulacija, kad Gospodinu prepustiš putove, onda te On iznenadi stostruko. Mi vidimo u našoj grupi kako smo povezaniji, topliji. Činiti mala djela s velikom ljubavlju. Tako i Mala Terezija, karmelska svetica kaže. Milosrđe nije nešto asptraktno, vrlo je konkretno. Prvo je ta otvorenost i vidjeti čovjeka do sebe“.